به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، 'محمدجواد ظریف' رئیس دستگاه دیپلماسی كشورمان كه برای سفری دو روزه در استرالیا بسر می برد طی سخنانی در دانشكاه ملی استرالیا و در جمع نخبگان، دانشجویان و اقشارمختلف مردم تصریح كرد حادثه 11 سپتامبر نشان داد كه بزرگ ترین قدرت جهان نیز قادر به تامین امنیت خود نیست.
وی با تاكید بر داشتن شناخت واقعی از شرایط برای ایجاد امنیت، گفت: امنیت به تنهایی با افزایش توان نظامی ایجاد نمی شود و اگر جامعه امن نیز می خواهیم، باید امنیت را برقرار كنیم.
ظریف ادامه داد: اگر بدنبال واقعیت هستیم باید با نظاره به مشكلات اطراف برای حل آن تلاش كنیم.
وی با اشاره به طرح گفت وگوی تمدن ها، تاكید كرد 'ترور محصول ناامنی است'.
رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان همچنین به روند مذاكرات ایران با گروه 1+5 اشاره كرد و گفت: ایران همواره به دنبال انرژی صلح آمیز هسته ای بوده و به دغم اعمال تحریم ها به این انرژی دست یافت.
یكی از شركت كنندگان در این نشست كه بیش از یكهزار و 300 نفر در آن حضور داشتند از ظریف در مورد روابط ایران و عربستان سوال كرد.
وزیر امور خارجه پاسخ داد: ایران و عربستان باید در مورد داعش و مسایل جهان اسلام با یكدیگر گفت وگو كنند.
وی ادامه داد: با مذاكرات دو كشور مشكلات حل می شود. مشكل امروز جهان نبود شناخت از واقعیت های موجود است. ما باید واقعیت را درك كنیم.
یكی دیگر از شركت كنندگان در مورد حمایت ایران از 'بشار اسد' رییس جمهوری سوریه سوال كرد كه ظریف گفت: برخی قبل از نشست صلح سوریه تاكید داشتند اسد باید برود، اما حال قبول كرده اند برای آینده این كشور باید مذاكره كرد.
وی افزود: هیچ فردی نمی تواند در مورد آینده سوریه تصمیم بگیرد و مردم سوریه باید سرنوشت كشورشان را تعیین كنند و رقم بزنند.
وی در ادامه به حضور داعش در سوریه و عراق و عملیات تروریستی این گروه تكفیری اشاره كرد و گفت: همه باید از كشتارها در سوریه و عراق خجالت بكشند. خشونت باید متوقف شود.
وزیر امور خارجه همچنین درمورد آزمایش موشكی ایران در هفته گذشته، آن را برای دفاع از كشور دانست و تاكید كرد: برنامه نظامی ایران مغایر برجام نیست.
وی در عین حال اعلام كرد 'مشكل برخی موشك نیست، بلكه خود ایران مشكل آن ها است'.
ظریف به حمایت غرب از صدام حسین در دوران جنگ تحمیلی هشت ساله اشاره كرد كه برخی كشورها سلاح شیمیایی در اختیار این رژیم قرار می دادند و گفت: پس از جنگ تحمیلی قطعنامه ای در مورد استفاده از سلاح شیمیایی صادر شد.
سخنرانی ظریف در دانشگاه ملی استرالیا با استقبال زیاد شركت كنندگان روبرو شد و بیش از یكهزار نفر در ان شركت داشتند.
دمكراسی در ایران سوال دیگری بود كه در این نشست از سوی یكی از شركت كنندگان مطرح شد و ظریف در پاسخ گفت كه حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران بر رعایت حقوق شهروندی تاكید دارد و قانون اساسی ایران نیز تامین حقوق همه شهروندان را لحاظ كرده است.
وی ایران را یكی از دمكرات ترین كشورها در منطقه دانست و گفت: در انتخابات ریاست جمهوری ایران در دوره های مختف شاهدیم كه با رای مردم رییس جمهور انتخاب می شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی پس از این نشست عازم شهر 'سیدنی' مركز ایالت 'نیو ساوت ولز' در 287 كیلومتری كانبرا پایتخت استرالیا شد.
ظریف روز چهارشنبه در سیدنی در نشست 'آسترید' (سازمان تجارت خارجی استرالیا) كه روابط تجاری خارجی این كشور را پشتیبانی می كند حضور یافته و در جمع تجار و صاحبان صنایع این كشور سخنرانی خواهد كرد.
شركت در نشست موسسه ای كه استراتژی های برون مرزی شیلات استرالیا را تعقیب می كند، ضیافت شام با نخبگان ایرانی و مصاحبه با شبكه 'ای.بی.سی' استرالیا از دیگر برنامه های روز چهارشنبه ظریف در سیدنی است.
ظریف فردا شب در پایان سفر 11 روزه به 6 كشور اندونزی، سنگاپور، برونئی، تایلند، نیوزیلند و استرالیا عازم ایران می شود.
سیام**1336
ظریف: قدرت نظامی به تنهایی امنیت ایجاد نمی كند/ ایران و عربستان باید در مورد داعش گفت وگو كنند
۲۵ اسفند ۱۳۹۴، ۱۳:۱۳
کد خبر:
82003284
كانبرا - ایرنا - وزیر امور خارجه ایران عصر سه شنبه به وقت محلی در جمع صدها نفر در دانشگاه ملی استرالیا در كانبرا، تاكید كرد قدرت نظامی به تنهایی نمی تواند امنیت ایجاد كند.