محسنعلي گلشني روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: تمام بسترهاي زيربنايي براي سرمايه گذاران توليد و پرورش ميگو در سايت گواتر با هماهنگي ها و تعامل با دستگاههاي اجرايي در حال انجام است.
وي با بيان اينكه يكي از نيازهاي ضروري بنادر چابهار و كنارك برق با ولتاژ مناسب و استاندارد است گفت: تمام سيم هاي برق سايت گواتر در حال تعويض و تبديل به سيم هاي آلومينيومي است.
وي ابراز اميدواري كرد: با همدلي و همگرايي ارگان هاي دولتي و بخش خصوصي و رعايت دستورالعمل هاي فني و بهداشتي سال آينده (95) نقطه عطفي براي پرورش ميگو در اين استان و كشور باشد.
وي با بيان اينكه سيستان و بلوچستان تنها استاني در كشور است كه دستورالعمل 38 ماده اي براي توسعه و پرورش آبزيان تدوين كرده و در چارچوب آن اقدام مي كند، گفت: تلاش داريم در سال پيش رو با همكاري همه اعضاي كارگروه و رعايت قوانين و آيين نامه هاي بهداشتي و تعريف شده توليد پاك و قابل قبولي در زمينه ميگو داشته باشيم.
سرپرست اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان افزود: براي دستيابي به پرورش موفق در سال آينده همه بخش ها و سرمايه گذاران بايد همدل و همسو با رعايت كامل دستورالعمل تعريف شده از سوي «كارگروه توسعه سواحل مكران» حركت كنند و از چارچوب آن خارج نشوند.
گلشني ادامه داد: هم اكنون بسترهاي زيربنايي لازم براي دستيابي به توليد مناسب در سيستان و بلوچستان فراهم و بدنه كارشناسي اين استان نيز با حضور متخصصان برجسته داخلي و خارجي و برگزاري دوره هاي آموزشي تقويت شده و جايگاه مناسبي دارد و اين امر مي تواند با رعايت سخت گيري هاي لازم توسط همه بخش ها اعم از خصوصي و دولتي تضمين توليد مناسب را محقق كند.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان نيز با اشاره به اينكه در سال زراعي جديد 350 هكتار از مزارع سايت پرورش ميگوي گواتر براي زير كشت رفتن آماده شد، خاطرنشان كرد: اين ميزان نسبت به سال گذشته 60 درصد افزايش سطح داشته است.
عبدالرحمن پارسا پيش بيني كرد: توليد امسال نيز نسبت به سال گذشته افزايش قابل توجه اي خواهد داشت.
وي افزود: هم اكنون تمام متقاضيان اقدامات لازم در خصوص آماده سازي مزارع را انجام داده يا در حال پيگيري هستند.
وي ادامه داد: نخستين محموله مولدان ميگوي وانامي هم اينك به ميزان 350 جفت مولد بالاي 30 گرم وارد كارگاه شده كه پس از ورود كارشناسان خارجي اين كارگاه، نخستين قطع پاي چشمي اين مولدان انجام مي پذيرد و بر اساس برنامه در 15 فروردين سال 95 نخستين لاروها آماده بهره برداري مي شود كه در اين مرحله نسبت به سال قبل حدود 20 روز جلوتر هستيم.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان تصريح كرد: امسال 60 تا 70 ميليون پست لارو مورد نياز مزارع پرورش ميگوي استان است كه با برنامه ريزي هاي انجام شده مقرر است دومين محموله مولدان ميگو نيز به ميزان 350 جفت ديگر از گلستان به اين كارگاه منتقل شود كه اين تعداد مولد مي تواند همه نياز استان را تأمين كند.
پارسا گفت: در هر هكتار از مزارع پرورش ميگو براي يك نفر مستقيم و 2 نفر غير مستقيم شغل ايجاد مي شود.
وي ادامه داد: در سايت پرورش ميگو «گنگه- گواتر» كه چهار هزار هكتار مساحت دارد 2 هزار و 650 هكتار آن مفيد براي ميگو است كه هزار و 800 هكتار آن به بهره برداري رسيده است.
وي گفت: توليد ميگو با 20 قطعه در متر مربع ذخيره سازي در هر هكتار بدون هواده سه تن برداشت و با دستگاه هواده متفاوت است.
وي افزود: سايت گواتر با چهار هزار هكتار تنها منطقه پرورش ميگو در سيستان و بلوچستان محسوب مي شود كه به بهره برداري رسيده است.
وي بيان كرد: سايت پرورش ميگو روديك چابهار نيز با كمك سرمايه گذار خارجي در حال ساخت است و سايت پزم كنارك نيز در مرحله مطالعه قرار دارد.
وي ادامه داد: از ابتداي فروردين هر سال تا آخر آبان شرايط براي پرورش ميگو مناسب تعيين شده اما پايان ذخيره سازي بر اساس دستورالعمل بهداشتي سايت تا پايان ارديبهشت است.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: طول دوره پرورش ميگو در سايت گواتر از 90 تا 120 روز متفاوت است.
پارسا گفت: امسال بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده شرايط براي زيركشت رفتن 400 هكتار ميگو آماده است كه پيش بيني مي كنيم بيش از هزار تن ميگو از سايت گواتر برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وي ادامه داد: از ابتداي سالجاري تاكنون از 160 هكتار مزارع پرورش ميگو بيش از 300 تن ميگو توليد و بيشتر آن به كشور امارات متحده عربي صادر شده است.
اداره كل شيلات سيستان آب هاي داخل سيستان و بلوچستان تا نزديك بندر چابهار و اداره كل شيلات استان محدوده اقيانوس و درياي عمان در جنوب شرق كشور را تحت پوشش دارند.
چابهار در 700 كيلومتري جنوب زاهدان، مركز استان سيستان و بلوچستان و در ساحل درياي عمان (مكران) واقع شده است.
3043/3042/6081
بنادر چابهار وكنارك قطب هاي مهم توليد و پرورش ميگوي كشور هستند
۲۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۵۴
کد خبر:
82004789
چابهار- ايرنا- سرپرست اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: سواحل بندر چابهار و كنارك با 42 هزار هكتار زمين هاي مستعد آبزي پروري و پرورش ميگو شناسايي شده از جمله قطب هاي مهم توليد و پرورش ميگو در كشور هستند.