۷ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۲۲
کد خبر: 82013139
T T
۰ نفر

آتش بر نیستان تالاب انزلی افتاد

۷ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۲۲
کد خبر: 82013139
آتش بر نیستان تالاب انزلی افتاد

انزلی- ایرنا- در هفتمین روز از بهار سال 95 و موسم رویش و شكفتن، بار دیگر آتش به جان نیستان تالاب انزلی افتاد.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست انزلی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: عصر امروز (شنبه) در محدوده شمال غرب تالاب بندرانزلی و حوزه روستای سنگاچین شاهد وقوع آتش سوزی در سطح یك هكتار از نیزارهای تالاب بودیم .
اكبر میغی اظهار كرد: آتش سوزی در محلی شكل گرفته كه دسترسی برای خاموش كردن آن آسان نبوده اما خوشبختانه حریق اطفاء شد.
وی با بیان اینكه علت آتش سوزی در دست بررسی است، افرود: با توجه به آتش سوزی های متعدد در نیمه دوم سال 94 در تالاب انزلی، احتمال دخالت عوامل انسانی در جهت مقاصد سودجویانه و تصرف زمین وجود دارد.
وی با انتقاد از عملكرد ضعیف مسئولان اجرایی و دهیاران درخصوص عدم معرفی افراد خاطی به مراجع قضایی خاطرنشان كرد: گزارش این آتش سوزی فردا (یكشنبه) به دادستانی ارسال می شود .
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست انزلی خواستار برخورد جدی مسئولان با آسیب زنندگان به طبیعت شد.
بخشدار مركزی انزلی نیز با اشاره به اینكه این آتش سوزی مانند دفعات قبل توسط افراد سودجو روی داده، به خبرنگار ایرنا گفت: آتش سوزی در حدود یك هكتار از نیزارهای تالاب شكل گرفت كه توسط عوامل محیط زیست و نیروهای مردمی خاموش شد.
منوچهر عاشوری تاكید كرد: حفظ محیط زیست و تالاب انزلی از اولویت های مهم بخشداری در روستاهای حاشیه تالاب شهرستان انزلی است .
وی خاطرنشان كرد: درصورت معرفی افراد خاطی، بخشداری ضمن برخورد قاطع، متخلفان را به مراجع قضایی تحویل خواهد داد.
بخشدار مركزی انزلی اظهار كرد: شهروندان درصورت مشاهده هرگونه مواردی از این دست، افراد متخلف را در راستای جلوگیری از تكرار آتش سوزی ها معرفی كنند.
تالاب انزلی با حدود 18 هزار هكتار مساحت و 380 هزار هكتار حوزه آبخیز، 24 متر پائین تر از سطح آب های آزاد در جنوب غربی سواحل دریای خزر در استان گیلان واقع شده است.
این تالاب شامل بخش های شرقی ، غربی ، مركزی ، سلكه ، سرخانكل و سیاه كشیم است كه از شرق به روستای پیر بازار ، از غرب به كپورچال و آبكنار ، از جنوب به صومعه سرا و قسمتی از شهرستان رشت محدود می‏شود.
تالاب انزلی محل تخم ریزی گونه های مهمی از آبزیان خزر و محل زمستان گذرانی پرندگان مهاجر و ذخیره گاه طبیعی بسیاری از گیاهان ارزشمند از جمله لاله تالابی و نیلوفر آبی است.
ورود انواع فاضلاب ها، رسوبات ورودی از رودخانه ها ، فقدان آبخیزداری مناسب ، برداشت بی رویه جنگل در بالادست و تصرفات اراضی تالابی ، برداشت بی رویه آب و ورود گیاهان مهاجم غیربومی همچون آزولا و سنبل آبی حیات تالاب انزلی را به خطر انداخته است.
احیاء حوزه آبخیز تالاب با احداث تله های رسوبگیر ، ایجاد تالاب مصنوعی برای پایش طبیعی رسوبات و فلزات سنگین ، برداشت رسوبات ، نی زدایی و احیاء آبراهه های دارای شرایط اضطراری از جمله برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست برای مدیریت تالاب انزلی عنوان شده است.
7471/6030/2007
۰ نفر