۹ فروردین ۱۳۹۵، ۱۱:۲۹
کد خبر: 82014587
T T
۰ نفر

قروه شهرستاني با جاذبه هاي تاريخي و طبيعي

۹ فروردین ۱۳۹۵، ۱۱:۲۹
کد خبر: 82014587
قروه شهرستاني با جاذبه هاي تاريخي و طبيعي

سنندج- ايرنا- ش‍‍ه‍رس‍ت‍‍ان‌ قروه يكي از شهرستان هاي استان كردستان است كه علاوه ب‍ر م‍وق‍‍ع‍ي‍ت‌ ‌اق‍ت‍ص‍‍اد‌ي‌ ‌از ن‍ظر ك‍ش‍‍اورز‌ي‌ و م‍‍ع‍دن‌ در م‍ن‍طق‍ه‌، از ج‍‍اذب‍ه‌ ‌ه‍‍ا‌ي‌ گردشگري زي‍‍اد‌ي‌ ‌هم برخوردار است.

به گزارش ايرنا، از چشمه طبيعي سراب گرفته كه در دامنه كوه سنگي كولاوا قرار گرفته و رنگ آبي زيباي اين چشمه در كنار صخره هاي سخت كوه هاي اطراف تضادي زيبا را دل خود جاي داده است تا كمي دورتر كوه هاي بدر و پريشان كه به فواصل نزديك آبشارهايي با آب گوارا را هديه سفر به دل طبيعت قرار داده است و چشمه درماني بابگرگر كه شفاي بسياري از بيماري هاي پوستي مي باشد بخشي از جاذبه هاي گردشگري شهرستان قروه است.
از طبيعت زيباي قروه كه بگذريم به اماكن تاريخي گرانقدري مي رسيم؛ از جمله حمام قصلان كه يادگار دوره صفوي است و فضايي بسيار دلچسب دارد و همچنين پل فرهاد آباد كه سنگ هاي روي هم آن نماد استواري اين پل قديمي است.
خود شهر قروه گونا گوني فرهنگ آن يك جاذبه اجتماعي است بدين گونه كه اقوام تُرك و كُرد و شيعه و سني به شكل متحد در كنار هم زندگي مي كنند. ميدان مركزي شهر در همين راستا به اتحاد نام نهاده شده است.
روستاها نيز در كنار جاذبه هاي گردشگري و تفريحي شهرها اهميت زيادي براي جذب توريست و مسافر دارند. شهرستان قروه داراي چهار روستاي هدف گردشگري شامل روستاي قصلان، تازه آباد اوريه، باباگرگر و ميهم سفلي است كه هر ساله پذيراي مهمانان است.
روستاي قصلان مركز حكومت قبلي شهرستان قروه است كه به لحاظ تاريخي و طبيعي اين جزء روستاهاي هدف گردشگري اين شهرستان معرفي شده است. از يادگاري هاي آن دوران مسجد، حمام، باغ و بيشه بزرگي است كه توسط امان الله خان والي كردستان احداث شده است و براي مسافرين اين شهرستان جذابيتي خاص دارد.
تپه باستاني قصلان با قدمت چهار هزار ساله به شماره 8524 در تاريخ 1382 در رديف آثار تاريخي به ثبت رسيده است در كنار حمام قصلان دو اثر تاريخي ديگري از اين روستا است كه قابليت جذب گردشگر را دارد.
حمام قصلان جزئي از مجموعه بزرگ ارگ، بازار، مسجد و بناهاي باشكوهي بوده كه به اواخر دوره زنديه و زمان حكومت خسرو خان اول والي وقت كردستان بر مي گردد.
اين حمام سال 1379به عنوان دومين اثر تاريخي شهرستان بعد از پل تاريخي فرهاد آباد به شماره 2835 در رديف آثار ملي كشور به ثبت رسيد و در سال 1380 عمليات مرمت و تعميرات آن توسط واحد حفظ و احياء مديريت وقت ميراث فرهنگي استان آغاز و از آن تاريخ تاكنون در چندين مرحله عمليات مرمت صورت پذيرفته است.
از ديگر مناطق گردشگري اين شهرستان روستاي ميهم سفلي است كه به لحاظ طبيعي و بومي گردي پذيراي جذب گردشگري شده است.
ك‍وه‌ بدر و پ‍ري‍ش‍‍ان‌ ب‍‍ا ‌ارت‍ف‍‍ا‌ع‌ ن‍زدي‍ك‌ ب‍ه‌ س‍ه‌ ‌ه‍ز‌ار و 200 م‍ت‍ر از م‍‍ه‍م‍ت‍ري‍ن‌ ‌ام‍‍اك‍ن‌ ك‍و‌ه‍ن‍ورد‌ي‌ در ك‍ردس‍ت‍‍ان‌ م‍ح‍س‍وب‌ م‍‍ي‌ ش‍وند كه در ‌اي‍ن‌ م‍ك‍‍ان‌ طب‍ي‍‍ع‍‍ي‌ م‍‍ي‌ ت‍و‌ان‌ پ‍وش‍ش‌ ‌ه‍‍ا‌ي‌ م‍ت‍ف‍‍اوت‌ گياهي و ح‍ي‍و‌ان‍‍ات‌ ك‍مي‍‍اب‌ ك‍ش‍ور از قبيل قوچ، ميش، كل و بز را م‍ش‍‍ا‌ه‍ده‌ ك‍رد.
روستاي تازه آباد اوريه از ديگر روستاهاي هدف گردشگري است كه به لحاظ جاذبه هاي طبيعي در جذب گردشگر بسيار موثر بوده است.
روستاي باباگرگر به لحاظ چ‍ش‍م‍ه‌ ‌آب‌ م‍‍ع‍دن‍‍ي‌ و ‌ام‍‍ام‍ز‌اده‌ ب‍‍اب‍‍ا گ‍رگ‍ر ‌از ‌ام‍‍اك‍ن‌ ج‍ذاب‌ گ‍ردش‍گ‍ر‌ي‌ ‌اس‍ت اين امام زاده متبركه بر روي تپه سنگي بنا گرديده و بناي امامزاده در سال 1379 طي شماره 3486 در رديف آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
يكي ديگر از جاذبه هاي گردشگري و توريستي روستا كه جلوه خاصي به محل داده است عارضه طبيعي مشهور به سنگ اژدها است كه شكلي شبيه به حيوانات عظيم الجثه ماقبل تاريخ دارد.
در واقع اين عارضه كاملا از جنس سنگ هاي رسوبي آهكي بوده كه با توجه به ظاهر و تشابه شكلي با حيوانات افسانه اي باعث ايجاد يك سري اعتقادات و باورهاي خاص در بين اهالي منطقه گرديده است.
ديگر جاذبه گردشگري روستا چشمه هاي متعدد است، چشمه هايي گاز دار كه آب نارنجي رنگ اش آنرا از ساير چشمه هايي كه ديده ايد متفاوت مي كند منطقه اي كه چشمه بابا گرگر آنجا قرارگرفته محلي است كه از دل زمين گاز گوگردي زيادي خارج مي شود كه چ‍ش‍م‌ ‌ه‍ر ب‍ي‍ن‍ن‍ده‌ ‌اي‌ ر‌ا ب‍ه‌ خ‍ود ج‍ذب‌ م‍‍ي‌ ك‍ن‍د و م‍ردم‌ م‍ن‍طق‍ه‌ ن‍ي‍ز ب‍‍اور‌ه‍‍اي‍‍ي‌ ب‍ر ش‍ف‍‍ا ب‍خ‍ش‍‍ي‌ ‌اي‍ن‌ ‌آب‌ د‌ارن‍د .
گزارش سارا صالحي
7345/6108