۱۰ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۱۶
کد خبر: 82016016
T T
۰ نفر
افراد از قراردادن عكس هاي خصوصي خود در شبكه هاي مجازي پرهيز كنند

بيرجند- ايرنا- پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات(فتا) فرماندهي انتظامي خراسان جنوبي به افراد توصيه كرد كه از قراردادن عكس هاي خصوصي خود در شبكه هاي اجتماعي خودداري كنند.

در اطلاعيه فرماندهي نيروي انتظامي خراسان جنوبي آمده است: حفظ حريم خصوصي كاربران در فضاي سايبري بيش از آنكه به نرم افزارها و قابليت هاي شبكه هاي اجتماعي بستگي داشته باشد به خود كاربران بستگي دارد.
متأسفانه كاربران زيادي بدون توجه به حساسيت اين موضوع و فقط جهت سرگرمي و يا فراخوان هاي اعلام شده از سوي سايت هاي خاص اقدام به بارگذاري تصوير شخصي و خصوصي خود در فضاي سايبر مي كنند در حاليكه هيچ كدام از اين سايت ها در قبال فراخوان هاي خود براي حفظ امنيت عكس هاي كاربران تضمين و ضمانتي نداده اند.
در نگهداري عكس‌ها و اطلاعات محرمانه خود نهايت دقت و تلاش را داشته باشند، كاربران بايد فيلم‌ها و اطلاعات شخصي خود را رمزگذاري كرده و به هيچ وجه عكس‌ها و فيلم‌هاي شخصي و خانوادگي خود را در شبكه‌هاي اجتماعي به اشتراك نگذارند و به فراخوان هاي سايت ها براي اين ايام كه دعوت كرده است تا عكس ها و كليپ هاي نوروزي خود را در سايت ها بارگذاري كنند اهميت ندهند.
پليس فتا از هموطنان درخواست مي كند در صورت مواجهه با موارد مشكوك آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرس Cyberpolice.irبخش تماس با ما گزارش نمايند و هشدار هاي پليس را جدي بگيريد.
همچنين پلس فتاي استان در اطلاعيه اي بر آسيب شناسي ازدواج هاي اينترنتي و سايت هاي همسريابي تاكيد كرد.
بنا بر اعلام پليس فتاي خراسان جنوبي، ازدواج هاي اينترنتي و سايتهاي همسريابي در حال تبديل شدن به مشكلي بزرگ براي خانواده ها و فرزندان دلبند آنها در فضاي مجازي هستند.
اين گونه فعاليت ها موقعيتي سوء،براي انجام انواع كلاهبرداري ها، مزاحمت ها و هتك حرمت و حيثيت هموطنان از طريق فريب و دسترسي به اطلاعات شخصي و خانوادگي آنان و نقض حريم خصوصي افراد به ويژه بانوان فراهم مي سازد.
اينترنتي شدن روابط اجتماعي در جامعه امروز ايران بيان كننده اين واقعيت است كه گپ و گفت ها و مراودات دوستانه در دنياي مجازي به طرز ناباورانه اي در حال تبديل شدن به فرهنگي پذيرفته شده است و امروزه هموطنان ما استفاده از وسايل ارتباطي مدرن چون اينترنت و رايانه را جزء لاينفك زندگي خود مي دانند.
دنياي جديد نيز شيوه نوين را براي زندگي مي طلبد و از همين رو زندگي نسل جديد با نسل گذشته متفاوت شده است به طوري كه بسياري از افراد ترجيح مي دهند امور روزمره و گاه ضروري زندگي خود از جمله ازدواج و تجارت را از طريق اينترنت پيگيري كنند.
سايت هاي همسريابي و محيط هاي گفتگوي اينترنتي و شبكه هاي اجتماعي اين روزها بستري براي انجام اينگونه فعاليت ها فراهم ساخته است و با اين كه مراجع مسئول برنامه هايي براي ساماندهي سايت هاي مزبور دارند و هشدارهاي متعددي نيز در اين زمينه از طرف پليس داده شده است .
متأسفانه هنوز كاربراني هستند كه به اميد باز شدن بختشان و بدون آگاهي يا داشتن اطلاعات لازم، به عضويت اين سايت ها در مي آيند و دچار آسيب مي شوند.
در رابطه با اينكه اين سايت ها چقدر بتوانند در برقراري و توسعه روابط اجتماعي و يا حل مشكل ازدواج جوان ها موثر باشند طبيعتا بايد در حوزه مربوطه و به وسيله پژوهشگران و متخصصان رشته هاي مرتبط مانند علوم اجتماعي و روانشناسان بحث و اظهارنظر شود.
با اينكه اتكا به اينترنت و فضاي مجازي ممكن است در نگاه اول راهي آسان براي همسريابي تلقي شود ولي واقعيت آن است كه فضاي نامطمئن مجازي مي تواند فرصتي را براي سوء استفاده كنندگان نيز فراهم نمايد تا با دام افكني اقدام به كلاهبرداري و فريب و آسيب به متقاضيان اين خدمات نمايند.
لازم است والدين ضمن همراهي با فرزندان خود در فضاي مجازي آگاهي و دانش لازم را به ويژه به جوانان و اميدهاي آينده خود بدهند تا احتمال آسيب را در اين فضا براي خانواده و اطرافيان خود به حداقل برسانند.
سايت هاي همسر يابي كه امروزه فعاليت مي كنند اغلب بدون مجوز مي باشند و عمدتا نيز محيطي براي سوء استفاده از افراد شده اند.
برخي از سوء استفاده ها، آسيب ها و كلاهبردارهاي واقع شده در اين گونه سايتها به شرح زير بوده است:
** با توجه به اينكه مديران سايت ها به تمامي اطلاعات وارد شده توسط كاربر(نام و نام خانوادگي، كد ملي، آدرس، شماره تماس و ...) دسترسي دارند،مي توانند از كاربراني سوء استفاده نمايند.
** اين سايت ها مي توانند اطلاعات وارده را در اختيار افراد غير مجاز قرار دهند.
** در اين سايت ها اعضا مي توانند با جلب اعتماد سايرين اقدام به سوء استفاده از تصاوير و اطلاعات خصوصي و اخاذي از آنها نمايند.
** با توجه به اينكه براي عضويت ويژه در اين سايتها نياز به واريز پول به حساب مديران سايتها مي باشد در بيشتر مواقع مديران به تعهدات خود در قبال كاربران عمل نكرده و پول واريز شده آنان را به سرقت مي برند.
2047/