۱۵ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۲۵
کد خبر: 82020780
T T
۰ نفر

انتشار كتاب بيا تصميم بگيريم

۱۵ فروردین ۱۳۹۵، ۱۷:۲۵
کد خبر: 82020780
انتشار كتاب بيا تصميم بگيريم

تهران - ايرنا - پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي كتاب «بيا تصميم بگيريم» نوشته ابوالفضل ابراهيمي را منتشر كرد.

به گزارش روز يكشنبه گروه فرهنگي ايرنا از پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي كتاب «بيا تصميم بگيريم» در پي آن است كه با بيان عناصر و عوامل مهم مؤثر در تصميم‌گيري و ارائه شيوه‌ها و تكنيك‌هاي مهم، در كسب اين مهارت اساسي زندگي كمك كند.
با مطالعه راهكارهاي ارائه شده در اين كتاب مي‌ آموزيد كه چگونه توانايي‌هاي خود را به شيوه‌اي متمركز و ساختارمند، براي تصميم‌گيري فعال و پيشتازانه به كار بگيريد. تصميم‌گيري فعال دربردارنده انتخاب‌هاي مسئولانه است و تصميم‌گيري پيشتازانه تمريني براي تصميم‌ گيري پيش از انجام كار است.
مطالب اين كتاب در چهار فصل سامان يافته و خواننده پس از آشنايي با مباحث كلي درباره تصميم‌گيري، به زمينه‌هاي مؤثر در تصميم‌گيري و همچنين عوامل استقامت بر تصميم‌هاي گرفته شده پي خواهد برد و در ادامه به مراحل تصميم‌گيري و همچنين موانعي كه ممكن است فرد در مسير خود با آنها روبه‌رو شود، خواهد پرداخت.
در اين كتاب به برخي از مهارت‌هاي ديگر زندگي كه در كيفيت تصميم‌گيري دخيل هستند نيز اشاره شده، ولي براي كسب اطلاعات كافي در اين زمينه بايد به منابع تخصصي‌تر در زمينه آموزش آن مهارت‌ها مراجعه شود.

** كتاب حملات روس ها و مقاومت ايرانيان
كتاب حملات روس ها و مقاومت ايرانيان اثر هوشنگ خسروبيگي محقق مركز پژوهش هاي جوان پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي منتشر شد.
اين پژوهش شامل مباحثي درباره تشكيلات نظامي ايران در آغاز دوره قاجاريه، زمينه ها و حوادث جنگ هاي ايران و روسيه و همچنين مقاومت هاي مردمي ايران در جنگ هاي ايران و روس است.
خسروبيگي در بخشي از كتاب مي نويسد: جنگ هاي ايران و روس در دوران قاجار يكي از برهه هاي مهم و سرنوشت ساز تاريخ معاصر ايران است كه با پايان غم انگيزشان كه منجر به انعقاد قراردادهايي ننگين و جدايي بخش هايي از سرزمين پهناورمان گشت و حاوي درس ها و نكات ارزشمند عبرت آموزي براي عموم جامعه خصوصا جوانان است.
در خلال اين جنگ ها شاهان قاجار عمدتاً اعتمادي به مردم ايران نداشتند و حس خودباوري ملي در آنها بسيار ضعيف بود، اما ايرانيان مسلمان غيور با وجود كمي تجهيزات، فقدان آموزش هاي نظامي و نبود حمايت هاي پشتيباني كننده لازم از سوي دربار، دعوت روحانيون و علما را مبني بر جهاد در برابر كفر لبيك گفته، دلاورانه وارد ميدان كارزار شده و صحنه هاي بي بديلي را براي هميشه در لوح تاريخ كشورمان ثبت نمودند.
به نوشته مولف، در طول تاريخ اين آب و خاك مقاومت مردمي در برابر متجاوزان به وطن در سخت ترين شرايط وجود داشته است و سعي كردم تا در اين كتاب به تشريح جزييات اين مقاومت قهرمانانه در اين مقطع تاريخي بپردازم.
گرجستان در دوره هاي مختلف تاريخ ايران غالباً از سرزمين هاي متنازع ميان ايران و همسايگانش بوده و سقوط صفويه و اغتشاشات ناشي از آن انگيزه لازم را براي روس ها فراهم ساخت تا سياست هاي توسعه نفوذ خود و گسترش مرزها را به مناطق جنوبي و به سوي قفقاز ساماني نو بخشند.
وصيت نامه سياسي منتسب به پطر كبير گوياي تحرك جديد و سامان بخشيده شده روس ها در توسعه نفوذ به جنوب در قفقاز و آسياي ميانه است و اين سياست آغاز دوره جديد روابط ايران و روس ها است، روابطي كه گذشته از خسارت هاي مادي و معنوي منجر به جدا شدن بخشي وسيعي از سرزمين ايران شد.
مهمترين رويداد اين روابط بروز دو دوره جنگ هاي ايران و روس و انعقاد دو عهدنامه گلستان و تركمنچاي است و اين جنگ ها به رغم رشادت هاي ايرانيان، به شكست سپاه قاجار منجر شد و گذشته از نتايج اين جنگ ها، بررسي رويدادهاي آن نشانگر حضور فعال مردمي در عرصه اين نبردها است، حضوري كه اگر به درستي از سوي فرمانروايان قاجار سامان دهي مي شد، مي توانست نتايج اين جنگ ها را دگرگون سازد.
فراهنگ**1003**1027