به گزارش ایرنا «آلكساندر ووچیچ» نخست وزیر صربستان روز چهارشنبه در بلگراد با اشاره به تولید سلاح های جدید و مدرن در صنایع نظامی این كشور، گفت كه صربستان به رقابت با كشورهای توسعه یافته در تولید سلاح در صنایع نظامی خود ادامه می دهد و در عین حال از قلمرو خود حفاظت می كند.
ووچیچ با حضور در مراسم گشایش آشیانه جدید در فرودگاه نظامی باتانیتسا در حومه بلگراد برای نیازهای نیروی هوایی و پدافند ضد هوایی و ارتقای سلاح های مدرن جدید تولید شده در كشور، افزود: این كشور در حال دریافت دو بالگرد نظامی MI 17 ساخت روسیه است كه در اوایل ماه ژوئن امسال به صربستان می رسد.
وی همچنین با اشاره به اینكه پاسخ قاطع به هرگونه حمله احتمالی به كشور، هدف ارتش صربستان است كه باید برای انجام آن در هر زمان آماده باشد، افزود: در فرودگاه باتانیتسا 12 فروند هواپیمای لاستا وجود دارد كه در طول چند ماه آینده به طور كامل برای آموزش خلبانی آماده می شوند.
ووچیچ همچنین در فرودگاه نظامی باتانیتسا در جمع خبرنگاران با تأكید بر اینكه صربستان بر روی سیستم های موشكی و موشك های هدایت شونده كار كرده است، گفت: بلگراد حركات و مسلح شدن برخی كشورها را در منطقه دنبال می كند.
رئیس دولت صربستان همچنین به تقویت تدریجی نیروی هوایی و ضد هوایی و مدرنیزه كردن تجهیزات نظامی این كشور اشاره كرد و گفت: صنایع نظامی داخل كشور تلاش دارند تا سلاح و تجهیزات مورد نیاز كشور را تولید كنند.
صربستان و آمریكا از سال 2015 پس از امضای طرح همكاری های نظامی دو جانبه بین 'میلان كونیكوواتس' رییس اداره همكاری های بین المللی وزارت دفاع صربستان و 'پل بروتسن' نماینده نظامی آمریكا در بلگراد از همكاری های خوبی بویژه در زمینه های آموزشی برخوردارند.
طرح همكاری های نظامی دوجانبه صربستان و آمریكا شامل تمرینات مشترك نظامی، فعالیت های نظامی پزشكی، آموزشی و امنیتی می شود كه در سال 2015 به مرحله اجرایی گذاشته شد.
صربستان به عنوان عضو ثابت در طرح مشاركت صلح ناتو با دیگر كشورهای این برنامه مانند؛ آمریكا، انگلیس، ایتالیا، مجارستان و مقدونیه همكاری نظامی دارد.
ارتش صربستان و سپاه ملی اوهایو آمریكا از سال 2008 میلادی در چارچوب برنامه پیمان مشاركت بین صربستان و ایالت اوهایو آمریكا در عرصه های مختلف به ویژه آموزشی همكاری نزدیكی دارند.
رییس ستاد مشترك ارتش صربستان پیش تر در خصوص همكاری های نظامی این كشور با دیگر كشورها گفته بود كه صربستان با حدود 60 كشور جهان از جمله چین، آمریكا، فدراسیون روسیه، نروژ، كشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه بالكان همكاری های دوجانبه نظامی دارد.
صربستان كه سیاست بیطرفانه نظامی دارد با تمامی كشورها در چارچوب این سیاست همكاری نظامی دارد و در همین حال خواهان عضویت در هیچ پیمان نظامی نیست.
این كشور همچنین بر اساس امضای توافق نامه همكاری های نظامی كه در سال گذشته با روسیه امضا كرده است، خواهان نوسازی ارتش صربستان از جمله خرید تجهیزات نظامی و هواپیماهای جنگی از روسیه است اما حكومت بلگراد بیشتر ترجیح می دهد برخی تجهیزات و سلاح های نظامی را با همكاری روسیه در صنایع نظامی داخلی تولید كند.
توافق نامه همكاری های دو جانبه بین صربستان و روسیه موجب شده كه این دو كشور از سال گذشته میلادی در زمینه های نظامی آموزشی، نظامی پزشكی و نظامی فنی همكاری های خود را گسترش دهند.
هدف مهم صربستان در زمینه نظامی، دستیابی به جایگاه خود در صادرات در زمان یوگسلاوی سابق است و در این خصوص خواهان گسترش صنعت نظامی و به دنبال آن افزایش صادرات تولیدات در این زمینه است.
صنعت نظامی صربستان از استانداردهای ناتو و روسیه استفاده می كند.
بنا به نظر تحلیلگران نظامی صربستان؛ قرارداد نظامی این كشور با روسیه از جمله در مورد مجهز كردن و نگهداری سامانه های موشكی صربستان از نوع «نورا» است.
به گفته تحلیلگران صربستانی، در تماس های انجام شده میان مقامات صربستانی و روسی در سال گذشته، توافق شده كه كارخانه نظامی «كاماز روسی» در چارچوب همكاری های نظامی سامانه های موشكی صربستان را به تجهیزات روسی مجهز كند.
صربستان در ارتباط با سازمان های نظامی در جهان و داشتن روابط خوب با كشورها، سیاست بی طرفانه ای را در پیش گرفته و بر اساس این سیاست، افزون بر اینكه در طرح «مشاركت برای صلح» در چارچوب ناتو عضو است، با روسیه روابط بسیار نزدیك داشته و برای پیوستن به اتحادیه اروپا نیز تلاش دارد.
مقامات صربستان در سال گذشته از خرید چهار فروند بالگرد نظامی كه قابلیت استفاده برای نجات افراد در مواقع اضطراری دارند، خبر داده اند كه دو فروند از این بالگردها از روسیه خریداری شده و احتمالاً تا اواسط ماه ژوئن امسال به این كشور می رسند و دو فروند دیگر از اتحادیه اروپا تأمین خواهد شد.
از جمله اهداف صربستان برای امضای قرارداد نظامی و همچنین ارتقای همكاری های همه جانبه با فدراسیون روسیه، برخورداری از حمایت مسكو در مقابل قدرت های اروپایی و همچنین حمایت راسخ روسیه از حاكمیت و تمامیت ارضی صربستان در مجامع بین المللی است.
فدراسیون روسیه از جمله كشورهای بزرگ در جهان است كه كوزوو را به عنوان كشوری مستقل قبول نكرده و با عضویت آن در سازمان های بین المللی از جمله یونسكو قویاً مخالفت كرده است.
صربستان و روسیه به طور سنتی روابط نزدیك دارند و دارای سیاست مشترك برای برقراری صلح و ثبات در منطقه بالكان هستند و موضع مسكو در این راستا، حل و فصل مسأله كوزوو از طریق مذاكرات و موضع صربستان، حمایت نكردن از سیاست تحریم علیه روسیه است.
شبك**اروپام**436**1504
تلاش صربستان برای احیای صنعت نظامی/رویای بازگشت به بازار جهانی فروش
۱۸ فروردین ۱۳۹۵، ۲۰:۵۸
کد خبر:
82025139
بلگراد- ایرنا- صربستان كه در زمان یوگسلاوی سابق از صنعت نظامی پیشرفته برخوردار بوده اكنون با احیای این صنعت، افزون بر خودكفایی خواهان تبدیل شدن به یك كشور صادر كننده سلاح و تجهیزات نظامی است.