به گزارش ایرنا، موضوع مناقشه برانگیر «دوكدو» سالهاست است كه روابط سیاسی دو كشور را تحت تاثیر خود قرار داده و بالا گرفتن دوباره اختلافات به تلاش ژاپن مربوط می شود كه قصد دارد با انتشار كتابی با عنوان «كتاب سفید دیپلماسی» در سال 2016، بار دیگر بر مالكیت این جزایر تاكید كند.
این موضوع با انتقاد وزارت امور خارجه كره جنوبی مواجه شده و این وزارتخانه با انتشار بیانیه ای، انتشار «كتاب سفید» ژاپن برای سال جاری میلادی را كه در آن اعلام شده این جزایر به توكیو تعلق دارد، شدیدا انتقاد شده است.
بیانیه كره جنوبی می افزاید كه بهتر است ژاپنی ها دست از این ادعا كه جزایر دوكدو متعلق به آنهاست بردارند و بیشتر از این باعث تیره شدن روابط نشوند.
رشته جزایر «دو كدو» كه در ژاپن «تاكه شیما» نامیده می شود، دردریای ژاپن قرار دارد و ژاپن آن را به عنوان بخشی از قلمروی سرزمینی خود می داند.
«چوجون هیوك» سخنگوی وزارت امور خارجه كره در واكنش به تلاش های جدید ژاپن در این رابطه اعلام كرد كه این جزایر از لحاظ جغرافیایی، تاریخی و حقوق بین المللی از دیرباز متعلق به كره بوده است.
وی ادعای ژاپن مبنی بر در تملك داشتن این جزایر را واهی قمداد كرد و گفت: ما هر تحولی در این منطقه را كاملا زیر نظر داریم.
كره جنوبی می گوید كه این جزایر را از سال 1950 میلادی تاكنون تحت كنترل خود دارد و در همین رابطه یك نیروی گشت به همراه یك بالگرد و نیز فانوس دریایی در این منطقه مستقر كرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه كره جنوبی در بخش دیگری از سخنان خود اقدام ژاپن را تحریك آمیز توصیف كرد و گفت كه این كشور حق ندارد با این اقدامات حق حاكمیت كره را زیر سوال ببرد.
موضوع پیش آمده میان دو كشور حتی باعث شده یونهاپ خبرگزاری كره جنوبی هم در گزارشی از طرفین انتقاد كند و از آنان بخواهد با كنار گذاشتن اختلافات به فكر همكاری برای مقابله با كره شمالی باشند.
دولت سئول دو سال پیش نیز در واكنش به اقدام ژاپن در همین رابطه، وابسته نظامی سفارت ژاپن در كره جنوبی را احضار كرد و در مورد تصمیم این كشور در گنجانده شدن نام این جزایر در كتاب یاد شده رسما به توكیو اعتراض كرد.
این در حالیست كه وزارت آموزش و پرورش ژاپن ماه گذشته میلادی در اقدامی غیرمنتظره از انتشار كتب درسی در مدارس خبر داد كه در آنها نیز بر مالكیت ژاپن بر این جزایر تاكید شده است و از سال آینده در مدارس این كشور تدریس خواهد شد.
دو كشور علاوه بر جزایر یاد شده در خصوص دیگر مسائل مربوط به جنگ جهانی دوم از جمله موضوع بردگی جنسی زنان كره ای توسط ارتش امپراتوری ژاپن و عذرخواهی نكردن ژاپن از این جنایت تاریخی با یكدیگر اختلاف نظر داشته و این موضوع همچنان یكی از چالش های اصلی در روابط توكیو و سئول محسوب می شود.
«پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی بارها ژاپن را به خاطر عذرخواهی نكردن از این واقعه تاریخی «ترسو» نامیده است.
سئول می گوید، ارتش ژاپن در زمان جنگ جهانی از بیش از 200 هزار زن كه بیشتر آنها كره ای بودند به عنوان برده جنسی بهره برداری كرده است.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - منازعات كره جنوبی و ژاپن بار دیگر بر سر مالكیت بر جزایر «دوكدو» كه هر دو كشور خود را مالك آن می دانند، بالا گرفته است. این جزایر تقریبا به فاصله ای برابر از مناطق خشكی دو كشور در دریای ژاپن واقع شده است.