دكتر حمزه ولوی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد : پیشتر حیات وحش منطقه میانكتل در محدوده ای 50 هكتاری زیست می كرد كه منطقه ای نامناسب و با پوشش گیاهی اندك و توپوگرافی و اقلیم ناسازگار با گوزن زرد بود اما اینك این محدوده به وسعت بیش از 400 هكتار در فضایی مناسب یا اقلیم سازگار توسعه یافته است و همین موضوع این امكان را فراهم كرده كه شاهد زاد و ولد بیشتر گوزن زرد دراستان فارس باشیم .
مدیركل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینكه اولین گوساله گوزن زرد در استان فار س در سال جاری در روزهای گذشته متولد شده است گفت : در سالهای قبل به علت مشكلات زیستی این گونه در معرض انقراض با كاهش شدید جمعیتی رو برو بود و در حالیكه در برخی سالها جمعیت آن به 70 راس هم بالغ می شد اما در سالهای اخیر به حدود 30 راس كاهش یافت و این كاهش جمعیت به علت ناسازگاری منطقه ، كاهش علوفه و شرایط نا مناسب نگهداری بود .
ولوی با این نوید كه امسال انتظار داریم جمعیت گوزن زرد به 40 راس برسد ، گفت : كاهش جمعیت اغلب تا سال 91 ادامه داشت اما اكنون كاهش جمعیت گوزن زرد متوقف شده و با افزایش مراقبت ها ، تامین آب و علوفه و تغییر منطقه زیستی از منطقه ای سخت و سنگلاخی به منطقه ای نرم و متناسب با زیست گوزن زرد همه شرایط برای زیست و زاد و ولد بهتر گوزن فراهم است .
منطقه میانكتل حد فاصل شهرستان های شیراز و كازرون در فاصله 150 كیلومتری جنوب غرب شیراز واقع شده است .
گوزن زرد ایرانی زیرگونهای از گوزن زرد اروپایی است كه در خطر انقراض قرار داشت ولی با تمهیدات انجام شده از خطر انقراض در ایران نجات یافت.
گوزن زرد ابتدا در منطقه جزیره اشك ساری احیا و سپس با افزایش جمعیت تعدادی از آنها به زیستگاه تاریخی خود در حوزه زاگرس از جمله در مناطق ارسنجان و میانكتل فارس منتقل شدند.
6113/ 5054
شیراز - ایرنا - مدیركل حفاظت محیط زیست استان فارس نوید هایی خوش برای افزایش زاد و ولد گوزن زرد ایرانی و بهبود زیست در منطقه میانكتل فارس داد و اظهار داشت : محدوده زیست گوزن زرد دراین استان از 50 هكتار به بیش از 400 هكتار افزایش یافته است.