به گزارش خبرگزاری اسپوتنیك، «ترِور فیلیپس» در واكنش به انتشار نظرسنجی موسسه افكار سنجی «ICM» درباره دیدگاه های سیاسی مسلمانان انگلیس گفت: این كشور در معرض خطر «قربانی كردن نسلی از جوانان در برابر ارزش هایی است كه با باورهای بسیاری از ما مغایرت دارد.»
در این نظرسنجی تاكید شد كه بسیاری از مسلمانان كه در داخل انگلیس زندگی می كنند دارای دیدگاه هایی مغایر با اكثریت جمعیت این كشور هستند.
هر چند نتایج كامل این نظرسنجی هنوز منتشر نشده است ولی آمار اعلام شده تاكنون نشان می دهد كه یك چهارم از 1000 مصاحبه شونده گفته اند كه علت علاقه مندی دختران دانش آموز انگلیسی به ازدواج با نیروهای افراطی و غیرقانونی شدن ازدواج همجنس بازان را درك می كنند. چهار درصد از این افراد گفته اند كه با بمب گذاران انتحاری احساس همدردی می كنند.
فیلیپس چنین استدلال كرد كه نتایج این نظرسنجی را باید درخواست برای پایان دادن به «سیاست شكست خورده چند فرهنگی گرایی» و آغاز سیاست های جدی تر یكپارچگی تفسیر كرد.
وی افزود: مسلمانانی كه از دیدگاه های متفاوتی درباره سبك زندگی شان در انگلیس برخوردارند ممكن است تمایل بیشتری به حمایت از تروریسم داشته باشند.
این در حالیست كه رهبران مسلمان درباره نتیجه گیری فوری در این زمینه هشدار داده اند.
'روشن محمد صالح» سردبیر تارنمای «فایو پیلارز» در مصاحبه با اسپوتنیك گفت ارتباط دادن مسلمانان به تروریسم و رادیكالیسم نادرست و گمراه كننده است.
وی افزود: وقتی افكار عمومی نتایج چنین نظرسنجی هایی را مطالعه می كنند، تلاش می كنند دو موضوع محافظه كاری اجتماعی و افراط گرایی را تلفیق كنند اما من فكر نمی كنم كه این دو موضوع واقعا ارتباطی با یكدیگر داشته باشند.
این كارشناس افزود: نتایج نظرسنجی هایی كه متعاقب یكدیگر منتشر شده اند نشان داده كه اكثریت مسلمانان انگلیس مخالف داعش و سایر گروه های تروریستی هستند. البته اقلیت دیوانه و كوچكی هم وجود دارند اما اقلیت های دیوانه در همه جوامع اعم از مسیحی، یهودی و سكولار هم حضور دارند. تغییر رویكرد كنونی چند فرهنگی گرایی در انگلیس به سمت یك جامعه سكولار تر همچون فرانسه می تواند خطرناك باشد.
وی افزود: انگلیس به طور سنتی در بحث ادغام مذاهب مختلف، جامعه ای فراگیر بوده است و این دلیل اصلی علاقه مندی بیشتر مسلمانان به انگلیس است، چرا كه آنها می توانند آزادانه اعمال مذهبی خود را انجام دهند. خطر این است كه اگر انگلیس سكولارتر شود و تلاش كند ارزش هایش را بیش از پیش تحمیل كند، بسیاری از مسلمانان آزرده خاطر خواهند شد و ارتباطات اجتماعی آنها ممكن است بدتر شود.
اروپام**9158**1517
«انزوای مسلمانان انگلیس ممكن است آنها را به سمت افراط گرایی سوق دهد»
۲۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۱:۱۷
کد خبر:
82031478
تهران - ایرنا - رئیس سابق كمیسیون برابری و حقوق بشر انگلیس هشدار داد انزوای فزاینده مسلمانان در این كشور می تواند به افزایش رادیكالیسم و افراط گرایی منجر شود.