به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمود صادقی با اشاره به ششمین همایش حقوق مالكیت ادبی و هنری درباره نبود قانون كپی رایت در ایران، اظهار داشت: حمایت از حقوق مولف از جمله خلاء هایی است كه نیاز آن در جامعه فرهنگی و هنری احساس می شود.
به گفته وی، با رعایت قانون مالكی ادبی نظمی در انتشار آثار به وجود می آید.
نایب رئیس انجمن علمی مالكیت فكری ایران همچنین با اشاره به اینكه در حال حاضر بازار نشر ما دچار یك بی نظمی زیادی شده است، افزود: قانون مالكیت ادبی هم به لحاظ مالی و هم از نظر معنوی به مولف كمك می كند تا با حمایت های پولی كه از اثر خود دریافت می كند همچنین معنویتی كه از حرمت گذاشتن به نامش به عنوان مولف می گیرد، با انگیزه ای دوچندان فعالیت كند.
استاد دانشكده حقوق دانشگاه تربیت مدرس، از دیگر مزایای رعایت مالكیت ادبی و هنری در كشور را جلوگیری از سرقت های ادبی عنوان كرد و گفت: در بخش هنری نیز هنرمندان ما به دلیل نبود این قانون در این حوزه بسیار متضرر شده اند.
صادقی ادامه داد: وجود قانون كپی رایت در هنر نیز تاثیرات بسیاری از جمله بروز خلاقیت بیشتر از هنرمند در تولید و عرضه با كیفیت آثار به وجود می آورد.
پیشرفت كشور در حوزه نرم افزار با وجود قانون مالكیت ادبی و هنری از دیگر موضوعاتی بود كه نایب رئیس انجمن علمی مالكیت فكری ایران در توضیح آن، گفت: تولید نرم افزار از جمله بخش های بسیار پر درآمد و سودآور است كه به لحاظ اقتصادی هم به تولید كنندگان و اقتصاد كشور كمك می كند اما متاسفانه نبود قانون كپی رایت باعث شده ما در این حوزه كمتر شاهد رشد باشیم.
وی درباره تاثیر وجود قانون كپی رایت در حوزه سینما نیز، اظهار داشت: ما هنرمندانی داشته ایم كه از نبود این قانون ضررهای مالی بسیاری دیده اند و درحالیكه چند روز از اكران فیلم شان در پرده سینما گذشته بود این اثر در قالب دی وی دی در سراسر كشور پخش شده است.
صادقی ادامه داد: حال اگر این قانون وجود داشته باشد علاوه بر تولید فیلم های سینمایی با كیفیت بیشتر رقابت سالم همراه با اخلاق نیز در میان هنرمندان به وجود می آید كه هم به فضای فرهنگی كشور كمك می كند و هم رشد سینمای ایران را درپی خواهد داشت.
نایب رئیس انجمن علمی مالكیت فكری ایران درباره پیوستن ایران به كنوانسیون برن برای حمایت از آثار ادبی و هنری، گفت: در این خصوص نیز در ایران نظرات موافق و مخالفی وجود دارد. مخالفان معتقدند كه باعث گران شدن آثار هنری و ایجاد محدودیت در كشور می شود اما موافقان معتقد قانون مداری بیشتر در كشور ایجاد می كند.
وی تاكید كرد: برخی از تولید كنندگان نرم افزار در دنیا به دلیل بازار متزلزل ایران مایل نیستند دسترسی نرم افزار های خود را در ایران باز كنند.
صادقی با اشاره به اینكه پیوستن به كنوانسیون برن باعث اصلاح چهره بین المللی ایران خواهد شد، تصریح كرد: همچنین این كنوانسیون برای كشورهای در حال توسعه مانند ایران معافیت هایی را در نظر گرفته است و در واقع در عین حال كه یكسری محدودیت ایجاد می كند اما فواید زیادی هم دارد و می توان از آن به عنوان معامله بُرد بُرد یاد كرد.
ششمین همایش حقوق مالكیت ادبی و هنری 13 اردیببهشت امسال به دبیری لادن حیدری و ریاست حسین نوش آبادی معاون حقوقی، پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مركز اسناد و كتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
فراهنگ**1355**1569
نایب رئیس انجمن علمی مالكیت فكری ایران:
پیوستن به كنوانسیون برن چهره بینالمللی ایران را اصلاح میكند
۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۰:۴۵
کد خبر:
82041336
تهران- ایرنا- نایب رئیس انجمن علمی مالكیت فكری ایران، با اشاره به اینكه برخی از تولید كنندگان نرم افزار در دنیا به دلیل بازار متزلزل ایران مایل نیستند دسترسی نرم افزار های خود را در ایران باز كنند، گفت: پیوستن به كنوانسیون برن باعث اصلاح چهره بین المللی ایران خواهد شد.