۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۲:۰۵
کد خبر: 82043901
T T
۰ نفر
خط ریلی آستارا - آستارا نقش مهمی در گسترش روابط تجاری ایران و آذربایجان دارد

آستارا - ایرنا - رئیس كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: خط ریلی آستارای جمهوری اسلامی ایران به آستارای جمهوری آذربایجان موسوم به آستارا - آستارا، نقش مهمی در گسترش روابط تجاری دو كشور دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود واعظی عصر چهارشنبه پس از برگزاری مراسم آغاز عملیات احداث پل ریلی جمهوری آذربایجان به ایران در جمع خبرنگاران اظهار كرد: روابط ایران و جمهوری آذربایجان در ابعاد مختلف در حال گسترش است.
وی با اشاره به اینكه مذاكرات مربوط به ساخت این پل ریلی از چندین ماه قبل آغاز شده بود، افزود: چهار ماه پیش، تصمیم بر ایجاد پل ریلی جمهوری آذربایجان به ایران اتخاذ و مقدمات آن فراهم شد.
وی ادامه داد: از امروز كار عملیاتی آن آغاز شده و امیدوارم تا شش ماه آینده، عملیات مربوط به پل ریلی به اتمام برسد.
واعظی اضافه كرد: طبق قراردادی كه با پیمانكار بسته ایم، امیدوارم مراحل ساخت آن هرچه سریعتر عملیاتی شود چراكه این خط آهن، نقش مهمی در گسترش و تسهیل روابط تجاری دو كشور دارد.
وی خاطرنشان كرد: این خط ریلی باعث می شود به راحتی كالاهایی كه ایران نیازمند آن است از آذربایجان، روسیه و كشورهای اروپایی دیگر وارد شود و با توجه به پایانه باری كه در آستارای ایران ایجاد می شود، این روابط گسترده خواهد شد.
واعظی افزود: فرصت خوبی برای آذربایجان و كشورهای قفقاز و حتی روسیه نیز فراهم است تا كالاهای خود را به آب های آزاد خلیج فارس و نیز به هندوستان ترانزیت كنند و این خط آهن انشاالله كریدور شمال - جنوب را كوتاه می كند.
وی در خصوص خط آهن قزوین - رشت - آستارا گفت: كار بزرگی را شروع كرده ایم و 92 درصد زیرساخت خط آهن قزوین - رشت انجام شده و در حال نهایی شدن است.
رئیس كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان ادامه داد: مرحله بعد كه از اهمیت بین المللی برخوردار است و این خط سراسری را به هم متصل می كند، مربوط به 180 كیلومتر راه آهن رشت - آستاراست كه ما با طرف آذری در حال مذاكره برای مشاركت در ساخت هستیم.

* افزایش حجم مبادلات به بیش از 10 میلیون تن با اتصال راه آهن جمهوری آذربایجان به ایران
وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان نیز در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته در قالب نشست مشترك همكاری های اقتصادی، تصمیم بر ایجاد هرچه سریعتر پل ریلی به منظور اتصال خط آهن دو كشور اتخاذ شد.
شاهین مصطفی یف افزود: به واسطه این پل، تنها دو كشور به هم متصل نمی شوند بلكه از طریق این پل ریلی شاهد اتصال سراسری كریدور شمال - جنوب خواهیم بود.
وی بیان كرد: پس از اتمام راه آهن كریدور شمال - جنوب، هزینه حمل و نقل بار كاهش می یابد و این موضوع، به نفع دو كشور است.
وی ادامه داد: با اتصال راه آهن جمهوری آذربایجان به ایران، در مرحله نخست این حجم مبادلات به پنج میلیون تن و در ادامه به بیش از 10 میلیون تن افزایش می یابد.
مصطفی یف اضافه كرد: با اتصال راه آهن جمهوری آذربایجان به ایران، شاهد مبادله تمامی كالاها خواهیم بود و این راه آهن خطوط ریلی روسیه ، جمهوری آذربایجان و ایران را به كشورهایی نظیر فنلاند، جنوب شرقی آسیا ، هندوستان و بالعكس متصل می كند.
وی ادامه داد: همچنین با اتمام این پروژه بین المللی شاهد اتصال بنادر روسیه به بنادر كشورهای حوزه خلیج فارس خواهیم بود.
احداث پل ریلی جمهوری آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران، در مراسمی با حضور مسئولان بلندپایه دو كشور، عصر امروز (چهارشنبه) برگزار شد.
در این مراسم مقرر شد جمهوری آذربایجان هشت كیلومتر از خط آهن را تا رودخانه مرزی آستاراچای ادامه دهد و سپس پل ریلی به طول 80 متر و با سه دهنه به طور مشترك توسط ایران و جمهوری آذربایجان بر روی رودخانه آستاراچای ساخته شود. همچنین احداث دو كیلومتر خط ریلی و نیز ساخت پایانه بار در تعهد دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
پس از ارائه گزارش توسط وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان و نیز وزیر ارتباطات ایران در آستارای جمهوری آذربایجان، اعضای كمیسیون همكاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور در آستارای ایران، از نقطه پایانی احداث پل ریلی بازدید كردند.
وزیر ارتباطات ایران و تعدادی دیگر از اعضای كمیسیون همكاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان برای برگزاری نشستی با محوریت احداث راه آهن آستارا - آستارا ، عازم باكو پایتخت كشور جمهوری آذربایجان شدند.
كمیسیون همكاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان، هفدهم و هجدهم مهرماه سال گذشته در آستاراهای دو كشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برگزار و پیرامون مسایل مختلف اقتصادی از جمله اتصال راه آهن سراسری آذربایجان به ایران و در آینده، اتصال آن به رشت و قزوین بحث و تبادل نظر شد.
سند توافقنامه اتصال راه آهن جمهوری آذربایجان به ایران، هجدهم مهرماه سال گذشته در نشست كمیسیون همكاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در فرمانداری شهرستان آستارا امضا شد.
سند مذكور با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران ، وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان ، رئیس شركت راه آهن جمهوری آذربایجان و مدیرعامل شركت راه آهن ایران به امضا رسید و تعیین شد تا طرف آذری، هشت كیلومتر راه آهن را تا نقطه صفر مرزی ادامه دهد و طرف ایرانی نیز در قالب این توافقنامه، تا دو كیلومتر خط راه آهن را ادامه خواهد داد تا این خط ریلی در نهایت به پایانه متصل شود.
شهرستان آستارا در 200 كیلومتری غرب مركز استان گیلان و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان واقع است.
7105/2007