به گزارش ايرنا سيد يزداله طاهري نسب در آيين تحليف 111 وكيل پايه يك دادگستري استان خوزستان اظهار كرد: آيين تحليف يك مراسم اختصاصي بوده كه از ضوابط نهايي و آخرين شرط ورود به حرفه وكالت به شمار مي رود كه به لحاظ اهميت آن ، براي نخستين بار به صورت مستقل برگزار شد چرا كه تاكنون اين آيين در قالب جشن استقلال وكلا به خوبي ديده نمي شد.
وي افزود: سوگندي كه در اين آيين از سوي وكلاي جوان خوانده شد شامل مواردي از قبيل رعايت قانون و قانونمداري است چرا كه وكلا تنها مقام غير رسمي و غير دولتي به شمار مي روند كه در جهت حاكميت قانون تلاش مي كنند .
رئيس كانون وكلاي دادگستري خوزستان ادامه داد: رسالت اصلي وكيل دفاع از حقوق موكل بوده و وكلا به دليل اين مسئوليت مهم، هيچگاه نبايد از مسير قانون و عدالت خارج شوند .
وي وجدان مداري و شرافت مداري را در زندگي كاري يك وكيل از ضرورت هاي مهم برشمرد و گفت: شرافت كاري يك وكيل يكي ديگر از تعهدات وكلا در سوگندنامه است كه بايد به عنوان يكي از ضرورت ها به آن توجه شود.
طاهري نسب پرهيز از خط و ربط سياسي و كينه توزي در كار را از ديگر اصول حرفه اي وكلا دانست و گفت: وكلا درصورت عدم اجراي اصول حرفه اي وكالت از مسير اصلي خود كه همان احقاق حقوق موكل است منحرف شده و عمل آن ها با تعهدات ذكرشده در سوگندنامه تناقض پيدا مي كند.
وي با بيان اين كه وكالت پيش از اينكه يك شغل باشد يك شأن است گفت: متاسفانه در كشور تحت تاثير اشتباهاتي كه بعضا خودمان مرتكب شده ايم صحبت هايي بر عليه جامعه وكلا مطرح مي شود چرا كه برخي ها در جهت ارتقاي منزلت حرفه اي اين شغل رفتار نمي كنند.
رئيس كانون وكلاي دادگستري استان خوزستان به روز نگهداشتن دانش حقوقي و مطالعه مستمر و ارتقاء مهارت هاي عملي را از ديگر ملزومات پيشرفت وكلا در اين حرفه دانست .
وي بيان كرد: نبايد با سهل انگاري و بي توجهي اين حرفه فاخر را لكه دار كرد و با دوري از رقابت سالم به كارهاي ناسالم روي آورد.
همچنين در اين مراسم نوال نزاري نايب رئيس كانون وكلاي دادگستري استان وكالت را از جمله مشاغل خاص و داراي شأن و موقعيت اجتماعي ممتاز و مسئوليت هاي مدني ، قانوني و حرفه اي دانست و گفت: اهميت و ضرورت وكالت و اثربخشي و نقش هاي پيدا و پنهان آن در زمينه هاي دفاع از حقوق مردم و شهروندان و لزوم انتخاب وكلاي دادگستري از ميان افراد داراي صلاحيت هاي علمي ، تخصصي و مورد نياز بر هيچكس پوشيده نيست .
وي استقلال وكيل از موكل، استقلال وكيل از دولت و حاكميت و استقلال وكيل از خود را از شاخصه هاي استقلال جامعه وكلا دانست وگفت:وكيل دادگستري بايد داراي تمايلات شخصي مستقل باشد و براساس حق الوكاله اي كه دريافت مي كند منويات موكل را اجرا كند نه اينكه بر اساس پسند موكل دفاع خود را ديپلماسي نمايد چرا كه در اين صورت امر دفاع را فاسد و ركن استقلال وكيل را تخريب مي كند.
وي ادامه داد: خروج وكلا از ضابطه نه تنها استقلال وي را از بين مي برد بلكه بستر لازم را براي خروج وي از دفاع از حق را نيز فراهم مي سازد و اين امر از آفات وكالت است.
نزاري اظهار كرد: پول و مقام هيچگاه در وكالت ماندني نيست بلكه اين شخصيت است كه همواره ماندگار است و بايد بپذيريم كه زماني در شغل وكالت موفق خواهيم بود كه جامعه موفقي داشته باشيم.
وي به تعداد پذيرفته شدگان دوره وكالت پايه يك دادگستري استان اشاره كرد و گفت: در سال 93 تعداد 150 نفر متقاضي وكالت دادگستري داشتيم كه از اين تعداد 120 نفر در سال 94 در دوره بهمن ماه شركت كرده كه در نهايت 111 نفر از آن ها براي وكالت دادگستري استان پذيرفته شدند.
همچنين در اين مراسم منصور شكيبا عضو هيات رئيسه و رييس كميسيون كاراموزي كانون وكلاي دادگستري استان خوزستان گفت:علاقه مندي يكي از ضرورت ها براي رشد و پيشرفت در اين حرفه به شمار مي رود چرا كه درغير اين صورت احقاق حق كه يكي از رسالت هاي اصلي يك وكيل است امكان پذير نخواهد بود .
وي افزود: حق طلبي و دفاع از حق بر عهده صاحب حق است اما به واسطه دانش تخصصي ، اين امر به وكلاي برجسته دادگستري سپرده مي شود و همين امر مسئوليت آن ها را در احقاق حق دوچندان مي كند. وي ادامه داد: داشتن علم و دانش روز و فن دفاع به همراه تدبير مناسب يكي ديگر از رموز موفقيت يك وكيل است چراكه در صورت عدم تسلط بر دادگاه هيچگاه نمي توان به خوبي از حقوق موكل دفاع كرد.
وي ياداور شد:همچنين شجاعت، قانون مداري ، رعايت شأن معنويت نيز از ديگر ملزومات امر وكالت است كه مي تواند يك وكيل را در احقاق حقوق موكلان خود به موفقيت برساند.
7152/6064
اهواز - ايرنا- آيين تحليف 111 وكيل پايه يك دادگستري استان خوزستان باحضور جمعي از مسئولان كانون وكلاي دادگستري استان برگزار شد.