۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۴۷
کد خبر: 82045038
T T
۰ نفر

هوای آلوده به مالزی بازگشت

۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۴۷
کد خبر: 82045038
هوای آلوده به مالزی بازگشت

كوالالامپور – ایرنا – هوای آلوده كه به بخش جدانشدنی از زندگی ساكنان منطقه ای از جنوب شرق آسیا و مالزی تبدیل شده صبح جمعه به این كشور بازگشت و 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی خواستار رعایت موارد اضطراری برای سلامتی شهروندان شد.

به گزارش ایرنا، شاخص كیفیت هوای بخشی از مناطق مالزی به شرایط ناسالم رسیده است و براساس شاخص ها میزان آلودگی بین صفر تا 50 خوب، 51 تا 100 متوسط، 110 تا 200 ناسالم، 201 تا 300 خیلی ناسالم، 301 تا 500 خطرناك و شاخص بیش از 500 شرایط اضطراری است.
اگرچه بخش هایی از مالزی طی روزهایی از سال شاهد هوای آلوده است و رهبران منطقه جنوب شرقی آسیا به ویژه كشورهای مالزی، سنگاپور و اندونزی نیز نتوانسته اند راهكاری برای این بحران منطقه ای بیابند، اما بیشترین میزان آلودگی هوا در این كشور مربوط به ماه سپتامبر سال 1997 است كه شاخص آلودگی در شهر 'كوچینگ' مركز ایالت 'ساراوك' از مرز 830 عبور كرد.
هوای آلوده در منطقه جنوب شرق آسیا هر سال از ماه آوریل (فروردین) شروع می شود و به مدت دو تا سه ماه اراده سیاسی رهبران این كشور را برای حل یك بحران منطقه ای به چالش می كشد و تاكنون نیز تاثیرگذاری این اراده سیاسی به نتیجه خاصی منتهی نشده است.
نخست وزیر مالزی روز جمعه در حساب كاربری توئیتر خود نوشت: متوجه شدم كه دود و غبار به چند منطقه بازگشته است. امیدوارم همه مراقب باشند، به ویژه كسانی كه كار می كنند و نیاز است در فضای آزاد باشند. ماسك بزنید.
وی همچنین نوشت: فعالیت های فیزیكی در فضای باز به ویژه برای سالمندان و كودكان، باید در مناطق آلوده كاهش یابد.
تارنمای وزارت محیط زیست مالزی نیز روز جمعه شاخص كیفیت هوای چهار منطقه از جمله بندر 'كلانگ'، ایالت 'سلانگور'، 'میری' و 'ساراواك را غیرسالم اعلام كرد. شاخص آلودگی این مناطق بین 105 تا 146 گزارش شده است.
'وان جنیدی تونكو جعفر' وزیر محیط زیست مالزی شب گذشته دلیل آلودگی های فعلی را آتش سوزی در برخی از نقاط مالزی اعلام كرد.
ایستگاه های سنجش شاخص آلودگی هوا در كوالالامپور، پایتخت مالزی نیز نشان می دهد هوای این شهر با شاخص 108 در شرایط ناسالم قرار گرفته است.
هوای ناسالم علاوه بر این كه به طور مستقیم تهدیدی برای سلامت افراد جامعه به ویژه گردشگران خارجی محسوب می شود، از سویی فعالیت های مختلف صنعتی، حمل و نقل، آموزشی، تجاری، ساخت و ساز و گردشگری مالزی را تحت تاثیر قرار می دهد.
مردم منطقه جنوب شرق آسیا طی چند روز گذشته با تاثیرپذیرفتن منطقه از پدیده آب وهوایی ال نینو از یك سو با گرم تر شدن هوا و از سوی دیگر مشكل كم آبی مواجه شده اند كه علاوه بر زندگی روزمره آنها، فعالیت های مختلف از جمله كشاورزی را تحت تاثیر قرار داده است.
آتش سوزی های عمدی مزارع پالم و جنگل های اندونزی به وسیله كشاورزان طی سال گذشته نیز وضعیت هوای كشورهای اندونزی، مالزی، سنگاپور، برونئی و جنوب تایلند را تحت تاثیر شدید قرار داد.
بر اثر آلودگی هوای این منطقه در سال گذشته سلامت بیش از 20 میلیون نفر تحت تاثیر قرار گرفت كه از این تعداد دستكم 120 هزار نفر به مراكز درمانی مراجعه كردند.
آساق**241**1611