به گزارش خبرنگار ایرنا، این در حالی است كه غیرفعال بودن بخشی از واحدهای تولیدی به دلیل كمبود نقدینگی یا مواد اولیه و تعطیلی بخش دیگری از این واحدها به دلیل بدهكاری به بانك ها بخش زیادی از فرصت های اشتغالزایی و تولید را از كشور سلب كرده است.
به گفته مسئولان 87 هزار واحد تولیدی و صنعتی در كشور فعال است كه 92 درصد آنها صنایع كوچك هستند.
براساس آمار رسمی 9 هزار واحد صنعتی غیرفعال، 9 هزار واحد با كمتر از 50 درصد ظرفیت فعالیت و 28 هزار واحد در دست ساخت در ایران وجود دارد كه راه اندازی آنها ظرفیتی عظیم در رونق تولید و اشتغال است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران گفت: 52 واحد تولیدی در شهرك های صنعتی گچساران مستقر هستند.
رضا شریفی افزود: از این تعداد واحد تولیدی 31 واحد با حدود 400 نفر اشتغال زایی در حال فعالیت هستند و بقیه غیر فعال است.
وی عمده ترین مشكلات واحدهای تولیدی گچساران را كمبود سرمایه در گردش، كمبود مواد اولیه، مشكلات مدیریتی و نبود تجهیزات و فن آوری مورد نیاز روز است.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی كهگیلویه و بویراحمد گفت:ظرفیت اشتغالزایی 90 درصد از واحدهای مستقر در شهرك های صنعتی این استان كمتر از 50 نفر است.
سهراب بنام افزود: بازگشت 40واحد تولیدی در دولت تدبیر و امید به چرخه تولید و تعیین تكلیف 60 واحد تولیدی بدهكار به بانك ها از خدمات سه سال گذشته به رونق تولید در این استان است.
بنام ابراز داشت: 86 واحد صنعتی در شهرك های صنعتی كهگیلویه و بویراحمد در حال ساخت با میانگین پیشرفت فیزیكی 60درصد در شهرك های صنعتی این استان مستقر است كه بهره برداری از آنها دو هزار و 900 فرصت شغلی ایجاد می كند.
وی افزود: 400 واحد صنعتی در شهرك ها و نواحی صنعتی كهگیلویه و بویراحمد وجود دارد كه از این تعداد 276 واحد دارای پروانه بهره برداری است.
بنام گفت: 13 شهرك صنعتی در كهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند.
وی انتقال صنوف تولیدی به شهرك های صنعتی برای بهره وری از مشوق های مالی را از برنامه های رونق صنایع كوچك در این استان در سال 95 ذكر كرد.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی كهگیلویه و بویراحمد گفت: چهار شهرك صنعتی در شهرستان های گچساران و باشت احداث می شود.
وی با اشاره به وجود 200 هكتار اراضی صنعتی در شهرستان های گچساران و باشت اظهاركرد:بخش از این اراضی تاكنون واگذار شده است.
وی تعداد واحدهای صنعتی در گچساران وباشت را 100 مورد ذكر كرد و گفت: از این تعداد 70 واحد صنعتی پروانه بهره برداری دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كهگیلویه و بویراحمد گفت: 200 واحد تولیدی غیرفعال این استان در انتظار تعیین تكلیف برای بازگشت به چرخه تولید هستند.
داریوش دیودیده كمبود نقدینگی،دشواری های تامین مواد اولیه، نبودن بازار فروش، كوتاه بودن دوره باز پراخت اقساط بانكی، پرداخت بیمه كارگران، مالیات و هزینه های حمل و نقل از مشكلات این واحدهای تولیدی است.
وی با اشاره به فعالیت كارگروه رفع موانع تولید تصریح كرد: تلاش برای رفع مشكلات واحدهای تولیدی غیر فعال از برنامه های جدی دولت در سال 95 برای حمایت از رونق صنایع است.
دیودیده ابراز كرد: از ابتدای سال گذشته تاكنون 19 واحد تولیدی و صنعتی استان به چرخه تولید بازگشتند.
وی افزود: از ابتدای سال گذشته تاكنون 32 جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان كهگیلویه و بویراحمد برگزار و مشكلات 146 واحد تولیدی و صنعتی در این كارگروه مطرح شد.
دیودیده اظهار داشت: جلسات كارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید 222 مصوبه داشت كه 127 مصوبه اجرایی شد و 95 مصوبه دیگر نیز در دست اجرا است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگیلویه و بویراحمد با بیان اینكه مشكلات تأمین منابع مالی، تأمین زمین، بدهی و سایر مشكلات واحدها در این كارگروه مطرح میشود، بیان كرد: بیشترین مصوبات كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مربوط به بانكها است.
وی تصریح كرد: با بررسی واحدهای مشكلدار در ستاد تسهیل به پیشرفت فیزیكی 15 واحد صنعتی و تولیدی كمك شد، 19 واحد به چرخه تولید بازگشت و از قضایی شدن پرونده 59 واحد دیگر نیز جلوگیری شد.
فرزانه شریفی
8143/6162 / 6075
گچساران - ایرنا - رونق صنایع كوچك با بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی غیرفعال به چرخه تولید و بهره برداری از طرح های در حال ساخت ظرفیتی برای توسعه اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی است.