۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۴۲
کد خبر: 82051230
T T
۰ نفر
تمامی پسماندهای پزشكی و درمانی باید بی خطرسازی شوند

بروجرد - ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست بروجرد گفت: تمامی پسماندهای ویژه در حوزه پزشكی، درمانی و دارو باید قبل از دفن بی خطرسازی شوند.

مصطفی مصطفی وند روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به آغاز كار بی خطرسازی پسماندها در بیمارستان های بروجرد افزود: وضعیت مدیریت پسماندهای خطرآفرین و عفونی بهتر از قبل شده است ولی كافی نیست.
وی اضافه كرد: هم اكنون پسماندهای ویژه و عفونی بیمارستان ها پس از بی خطرسازی در دستگاه اتوكلاو مانند زباله های عادی از طریق سیستم شهرداری جمع آوری و در محل دفن زباله های شهری دفن می شوند.
وی وضعیت پساب دو بیمارستان دولتی امام خمینی(ره) و شهید چمران را به دلیل نداشتن سیستم تصفیه فاضلاب نامناسب دانست و گفت: فاضلاب این مراكز به دلیل استفاده از داروها و مواد خاص، فعالیت در عمل جراحی و سوختگی و كار با مواد عفونی نیازمند سیستم تصفیه فاضلاب است.
مصطفی وند افزود: 6 واحد آزمایشگاه تشخیص طبی بروجرد مورد بازدید قرار گرفته اند و قرار است در نشستی با این مراكز نحوه مدیریت پسماندهای ویژه آنها بررسی شود.
وی مواد شیمیایی، نمونه برداری ها، سر سرنگ ها و سایر اشیای تیز و برنده را جزو پسماندهای ویژه این مراكز دانست و گفت: با تهیه دستگاه اتوكلاو باید تمامی این پسماندها بی خطر و به زباله های عادی تبدیل شوند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بروجرد افزود: مجتمع های پزشكی و مطب پزشكان نیز بعد از بیمارستان ها و آزمایشگاه ها از تولیدكنندگان پسماندهای ویژه می باشند كه روش های مدیریت پسماندها به آنها ارایه می شود و امیدواریم این مراكز فرهنگ زیست محیطی را به عنوان الگویی برای سایر مشاغل ترویج دهند.
وی اظهار كرد: بازرسان اداره حفاظت محیط زیست بروجرد به دلیل حساسیت و اهمیت زباله های بیمارستانی و ویژه وضعیت زباله های تولیدی درمانگاه ها، كلینیك ها، داروخانه ها و آزمایشگاه های تشخیص طبی را رصد و با عواملی كه به سلامت و بهداشت عمومی لطمه می زنند، برخورد می كنند.
3031/3022