به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی حفاظت محیط زیست لرستان مهرداد فتحی بیرانوندافزود : در سال گذشته به رغم شیوع بیماری PPR در استان های هم ار و اتلاف زیاد حیات وحش در هفتادقله استان مركزی كه لطمه سنگینی به ذخیره ژنی این گونه بود , با همكاری بین بخشی منسجم و اقدامات موثر دستگاههای مرتبط و واكسیناسیون فراگیر و به هنگام دامپزشكی استان, حیات وحش استان لرستان از گزند این بیماری مصون ماند .
وی بیان كرد : اعمال مقررات بهداشتی و قرنطینه ای , واكسیناسیون و آموزش از راههای كنترل و پیشگیری بیماری تب برفكی و طاعون نشخواركنندگان كوچك به شمار می رود .
معاون نظارت و پایش اداره كل حفاظت محیط زیست لرستان گفت : ویروس بیماری تب برفكی از مقاوم ترین ویروس ها بشمار می آید و می تواند 50 روز در آب , 74 روز در مرتع و 13 هفته روی البسه آلوده به ترشحات و خون زنده بماند.
الهام برنا اظهار داشت : ضدعفونی آبشخورها و آموزش محیط بانان , واكسیناسیون مستمر كلیه دام های اهلی سبك حاشیه مناطق تحت مدیریت و ممانعت از ورود دام به زیستگاه حیات وحش وجلوگیری از تردد دام های فاقد مجوز بهداشتی از دامپزشكی بخشی از اقداماتی است كه در دستور كار این ستاد قرار دارد .
همچنین معاون دامپزشكی لرستان اظهار داشت : با واكسیناسیون منظم و پوشش حداكثری در دو سال گذشته , خوشبختانه در سال 95 هیچ گزارشی از وجود كانون PPR در استان تا كنون نداشته ایم .
علی حسنوند افزود: واكسیناسیون تب برفكی در استان در حال اجرا ست و مناطق همجوار و حاشیه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در اولویت قرار خواهد گرفت.
7274/6001
برگزاری ستاد پیشگیری و مقابله با شیوع تب برفكی در حیات وحش لرستان
۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۱۴
کد خبر:
82051531
خرم آباد-ایرنا- مدیر كل حفاظت محیط زیست لرستان گفت :ستاد پیشگیری و مقابله با شیوع تب برفكی در حیات وحش لرستان با حضور دستگاههای مربوطه در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری در برگزارشد.