به گزارش ايرنا ، عيسي منصوري روز چهارشنبه در مراسم آغاز بكار سيزدهمين گردهمايي مديران حوزه تجاريسازي فناوري و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي كشور در يزد اظهار كرد: هم اكنون سياست اشتغالزايي تمركز بر بنگاههاي خرد و غيررسمي براي كوتاه مدت و در ميان مدت نيز صنايع بزرگ و در بلند مدت هم بهرهگيري از بخش خدمات و صنايع دانش بنيان است
وي افزود: متاسفانه بررسيها نشان ميدهد كه در هشت سال گذشته گذار نيرري انساني از بخش صنعت به كشاورزي و از بنگاههاي غير رسمي به رسمي به حالتي معكوس تبديل شده است.
معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزير تعاون در اين خصوص از سهم بسيار پايين بنگاههاي اقتصادي متوسط در كشور يعني 0.4 درصد خبر داد و گفت: هم اكنون رويكرد و تمركز اشتغال به سمت بنگاههاي خرد و غيررسمي است لذا بنگاههاي بزرگ اقتصادي نبايد با همان قواعد سابق عمل كنند چرا كه در اين صورت موفق نخواهند بود.
منصوري اضافه كرد: در اين شرايط در برخي از كشورهاي در حال توسعه موفق مانند هند و برزيل، تجربهي غير صنعتي شدن نارس يا زودرس مورد استفاده قرار گرفته است به نحوي كه سرريز نيروي كار بخش صنعت كلاسيك بلافاصله و زودرس به سمت بازار خدمات كه ظرفيت و ارزشآوري بالايي نيز دارد، سوق ميدهند.
وي ادامه داد: هماكنون بالغ بر سه هزار بنگاه اقتصادي در كشورمان ثبت شده ولي 400 بنگاه آن فعال است و در بهترين حالت 30 هزار اشتغال داريم و اين يعني هم اكنون نميتوانيم از حوزه دانش بنيان اشتغالزايي داشته باشيم ولي قطعاً در هشت تا 10 سال آينده ظرفيتخوبي در اين بخش شكل خواهد گرفت.
اين مسئول اضافه كرد: متاسفانه ميدان براي كارآفريني در كشورمان فراهم نيست لذا يا بايد تا اصلاح سياستهاي اقتصادي كشورمان صبر كنيم يا اين كه به روشهاي ديگري را بكار بگيريم.
به گفته معاون وزير تعاون ، اصلاح ساختار حكمراني در اين مقوله نيازمند يك فكر بلند و شالودهفكنانه است و نظر به رويكرد و قاعدهاي كه هماكنون در اين وزارتخانه وجود دارد در اين مقوله علاقمند به استفاده از تواناييها و ظرفيتهاي جهاددانشگاهي هستيم.
** فناوري زمينه تغيير ، توسعه و پيشرفت كشور را فراهم مي كند
استاندار يزد نيز در اين گردهمايي گفت: بحث فناوري از مهمترين مباحث علمي و توسعه اي است و زمينه تغيير ، توسعه و پيشرفت كشور را فراهم مي كند .
سيدمحمد ميرمحمدي افزود: يكي از مباني تجاري سازي ، يافتن بازار مناسب براي محصولات و بازاريابي براي يافتن مشتري است و اگر اين بازار وجود نداشته باشد ، توليد كالا يا محصول بي فايده خواهد بود
وي اضافه كرد: اينكه جهاد دانشگاهي به اشتغال فارغ التحصيلان اين مركز ، فكر مي كند ، قدم بزرگي است و نشان مي دهد كه دانشجويان جهاد دانشگاهي ، مي توانند بعد از فارغ التحصيلي كار خود را ادامه دهند و بدون شغل نمانند.
ميرمحمدي ادامه داد: با افزايش جمعيت ، نيازها گسترش يافته و شرايط تغيير فراهم مي شود و انسان ها در هر مقطعي به مواردي نياز پيدا مي كنند كه زمينه بروز شدن نوآوري و خلاقيت را فراهم مي كند .
عالي ترين مقام اجرايي استان با اشاره به اينكه بحث فناوري زاييده نياز است ، تصريح كرد : بر اثر تغيير شرايط ، جامعه به كالا يا محصولي نياز پيدا مي كند كه بايد به آن پاسخ داده شود .
ميرمحمدي يكي از مباحث مهم در تجاري سازي ايده ها را مبحث مالي عنوان و بيان كرد : افراد ايده پرداز و كساني كه به فناوري دست پيدا كرده اند ؛ خودشان نمي توانند سرمايه گذاري آن را نيز انجام دهند و مبالغي كه به صورت وام در اختيار آن ها قرار مي گيرد نيز كافي نيست براي همين احتياج به سرمايه گذار يا يك شريك دارند كه بايد براي آنها سودآور و در آمد زا بودن طرح ، محرز شود .
وي ترغيب مردم براي گرايش به مصرف و نگهداشتن مشتري براي مدت طولاني با كيفيت بالاتر ، قيمت گذاري به تناسب بازار و وجود ماتريس بازار يابي را از موارد اساسي در بازاريابي عنوان كرد.
استاندار يزد تحليل بازار ، تحقيق بازار و صنف را از ديگر نكات مهم در توليد محصول و فناوري دانست و خاطر نشان كرد: محدود يا نامحدود بودن بازار ، مقطعي يا مستمر بودن نياز بازار ، تغيير بازار به دلايل اقتصادي و سياسي ، قابل اعتماد بودن صنف ، تحليل رقبا و چگونگي رقابت با آنها و تحليل محيط زيستي بايد مدنظر توليد كنندگان قرار گيرد .
وي تصريح كرد: اميدوارم خروجي اين گردهمايي ها كه با حضور نوآوران ، علما و خلاقان برگزار مي شود ، بتواند موانع توسعه كشور را بردارد و راه هاي پيشرفت را هموار كرده و قابل استفاده براي كشور و حتي دنيا باشد.
سيزدهمين گردهمايي مديران حوزه تجاري سازي فناوري و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي ، با حضور استاندار يزد ، مديركل حوزه استاندار، رييس جهاد دانشگاهي كشور ، رئيس سازمان تجاريسازي فناوري و اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهي و جمعي از مديران شعب و واحدهاي جهاد دانشگاهي استان ، در دانشگاه علم و هنر يزد برگزار شد.
1968/8068
معاون وزير تعاون: رشد 27 درصدي سهم اشتغال غيررسمي بنگاههاي اقتصادي كشور
۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۲۸
کد خبر:
82052316
يزد - ايرنا - معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: در سالهاي اخير سهم اشتغال غيررسمي بنگاههاي اقتصادي كشورمان از 30 درصد به 57 درصد رسيده است.