به گزارش ايرنا، روابط عمومي شركت نفت وگاز پارس روز پنجشنبه به نقل از رسول فلاح نژاد افزود: هدف از راه اندازي و نصب واحد تصفيه گازهاي پسماند (TGTU) در پالايشگاه فاز ١٢ پارس جنوبي كاهش آلايندگي هوا و محيط زيست است.
وي اضافه كرد: با با راه اندازي اين واحد ميزان بازيافت گوگرد در اين مجتمع پالايشگاهي از 96 درصد به ٩٩,٧ درصد افزايش يافت و از انتشار روزانه حدود دو تن گوگرد به هوا جلوگيري مي شود كه اين عمل نقشي مهم در كاهش آلايندگي هاي هوا دارد.
فلاح نژاد با بيان اين كه براي راهاندازي و نصب چهار واحد گوگردزدايي (SRU) و چهار واحد تصفيه گازهاي پسماند ٥٠٠ ميليون دلار هزينه شده است، ادامه داد: به منظور افزايش ميزان بازيافت گوگرد، گازهاي خروجي از واحد گوگرد زدايي به واحد تصفيه گازهاي پسماند ارسال ميشود كه وظيفه اين واحد نيز جداسازي حداكثري تركيبات گوگردي باقيمانده در گازهاي خروجي از واحد گوگرد زدايي است.
مجري فاز ١٢ پارس جنوبي گفت: به اين ترتيب تركيبات گوگردي موجود در گازهاي ورودي به واحد TGTU با عبور از راكتور با كاتاليست ويژه تبديل به گاز اسيدي شده و سپس براي جداسازي تركيبات گوگردي آن به خوراك واحد گوگرد زدايي اضافه مي شود كه طي اين فرآيند حدود 4 درصد گوگرد باقيمانده در واحد TGTU جدا مي شود.
فلاح نژاد با بيان اين كه اين فرآيند نخستين بار در ايران اجرايي مي شود و دانش فني راه اندازي آن از سوي تيم ايراني به دست آمده است، افزود: پالايشگاه فاز ١٢ پارس جنوبي داراي چهار واحد گوگردزدايي و چهار واحد تصفيه گازهاي پسماند است كه با بهره برداري از اين واحد در مجموع ٤١ هزار و ٦٧٠ كيلوگرم در ساعت گوگرد موجود در گازهاي اسيدي، حدود ٤٠ هزار كيلوگرم در ساعت در واحد گوگردزدايي و حدود يكهزار و ٦٦٠ كيلوگرم در ساعت در واحد TGTU جدا مي شود.
وي با اشاره به تعهدات ايران در پيمانهاي زيست محيطي جهاني براي كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي نظير پروتكل كيوتو و نشست اخير سازمان ملل درباره تغيير اقليم تصريح كرد: راه اندازي اين واحد همسو با سياستهاي وزارت نفت و دولت جمهوري اسلامي ايران مبني بر كاهش آلاينده هاي جوي و محيط زيست است.
طي فرآيند شيرين سازي گاز ترش، تركيبات گوگردي سمي و مضر از گاز ترش جدا مي شود، اين تركيبات مضر گوگردي در صورتي كه به نحوي مطلوب از گازهاي غيرقابل استفاده كه در مشعل پالايشگاه سوزانده ميشود جدا نشود، سبب آلودگي هوا و محيط زيست خواهد شد.
همه گازهاي اسيدي حاوي تركيبات گوگردي كه در طي فرآيند شيرين سازي گاز ترش در واحدهاي عملياتي پالايشگاه توليد مي شود به واحد واحدگوگردزدايي ارسال مي شود.
در اين فرآيند با استفاده از محلول آمين، گازهاي اسيدي ابتدا غني شده و سپس در راكتورهاي حاوي كاتاليست مخصوص به گوگرد مذاب تبديل مي شود.
از مجموع تركيبات گوگردي موجود در خوراك ورودي به واحد گوگرد زدايي، حدود ٩٦ درصد به محصول گوگرد بدل مي شود كه با راه اندازي واحد TGTU ميزان تصفيه گازهاي پسماند به بيش از 99 درصد افزايش مي يابد.
فاز 12 بزرگترين پروژه طرح توسعه ميدان مشترك گازي پارس جنوبي است.
6043
بوشهر- ايرنا- مجري طرح توسعه فاز ١٢ پارس جنوبي گفت: نخستين واحد فناوري محور تصفيه گازهاي پسماند كشور در فاز 12 پارس جنوبي توسط شركتهاي ايراني نصب و راه اندازي شد.