۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82055480
T T
۰ نفر
امكان توسعه طرح شناساگر اشیاء دیجیتالی با محوریت مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری

تهران-ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ایجاد و توسعه طرح شناساگر اشیاء دیجیتالی (DOR) با هدف نظم دهی به مقالات نشریات رتبه‏ دار با محوریت مركز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری قابل انجام است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، دكتر محمد فرهادی در جریان بازدید از مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام همچنین اظهار داشت: با توجه به فعالیت ارزشمند چاپ و انتشار بیش از 120 عنوان نشریه علمی پژوهشی توسط مركز منطقه ای، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از پیش باید از مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) حمایت شود و آن را به عنوان مركز نشر ایران معرفی كرد.
وی افزود: لازم است زیر ساخت های مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) كه نشریات كشور را بصورت الكترونیكی نیز در اختیار دانشگاه ها و پژوهشگران قرار می دهد، تقویت شود.
فرهادی ادامه داد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) كه مساله رتبه بندی را بر مبنای تفكیك دانشگاه های جامع، صنعتی، علوم پزشكی، پژوهشگاه ها، آزاد و پیام نور رصد علمی می كند، باید مورد حمایت بیشتر قرار بگیرد تا وضعیت این پایگاه در سطح ملی و منطقه ای ارتقا یابد و از این رتبه بندی و داده های آن در سطح ملی اطلاع رسانی شود.
دكتر فرهادی اظهار داشت: با توجه به اهمیت شاخص های رتبه بندی دانشگاه ها باید به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) سپرده شود و ادامه فعالیت را ISC انجام دهد چراكه این پایگاه از شاخص های معتبری استفاده كرده است.
وی در خصوص مركز منطقه ای تاكید كرد: راه اندازی و توسعه طرح شناساگر اشیاء دیجیتالی(DOR) با هدف نظم دهی و برنامه ریزی جهت افزایش هدفمند میزان پیدایی مقالات نشریات رتبه‏دار در سطح وب با محوریت مركز منطقه ای قابل انجام است.
دكتر محمد جواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و رییس مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) نیز در معرفی فراورده های مركز منطقه ای و ISC، با اشاره به اینكه توجه به كیفیت تولیدات علمی به منظور ارتقای جایگاه این پایگاه بسیار حائز اهمیت است، گفت: بر همین اساس، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برای نمایه سازی مجلات برتر سامانه سطح بندی نشریات را ایجاد كرده است و تا كنون حدود 25 درصد از نشریات فاقد شرایط لازم از لیست مجلات حذف شده اند.
وی ادامه داد: بر اساس سیاست های كلان علم و فنآوری، تبدیل ایران به مركز ثبت مقالات علمی و جذب نتایج پژوهش‌های محققان، نخبگان علمی و نوآوران سایر كشورها بویژه جهان اسلام از فعالیت های ارزشمند در حال انجام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) است.
رییس مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) اظهار داشت: تبدیل مركز منطقه ای به پایگاه تامین منابع اطلاعاتی مورد نیاز كشور با هدف نظا‏م مند ساختن هزینه های كشور در رابطه با تامین و خرید پایگاه های اطلاعاتی یكی از پتانسیل هایی است كه این مركز می تواند آن را انجام دهد.
دكتر محمد جواد دهقانی ادامه داد: ایجاد و توسعه پایگاه فناوری و طرح های پژوهشی كاربردی با هدف نظام مند ساختن و كسب آمار دقیق از وضعیت ارتباط دانشگاه ها با بخش های صنعتی و سایر نهادها در جهت كمك به سیاست گذاری های كلان وزارتخانه ای از جمله ماموریت هایی است كه این مركز می تواند آن را عملیاتی كند.
حمایت از ارتقای كیفیت و اعتبار بین المللی مجلات علمی كشور, ارتقای جایگاه مركز منطقه ای و ISC و تبدیل ایران به مركز ثبت مقالات علمی و جذب نتایج پژوهش های محققان، نخبگان علمی و نوآوران سایر كشورها به ویژه جهان اسلام از دیگر پیشنهاداتی بود كه مورد استقبال دكتر فرهادی قرار گرفت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با هیات همراه و با حضور دكتر محمدجواد دهقانی و معاونین مركز منطقه ای و ISC در تاریخ 8 اردیبهشت 1395 از دو سازمان ملی و بین المللی مركز منطقه ای و ISC بازدید كردند.
علمی**2038**2017
۰ نفر