۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۳:۱۲
کد خبر: 82057820
T T
۰ نفر

به ياد معلم بزرگ ايل در روز معلم

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۳:۱۲
کد خبر: 82057820
به ياد معلم بزرگ ايل در روز معلم

شيراز -ايرنا- همزمان با بزرگداشت روز معلم صفدر دوام يكي از فعالان رسانه اي استان فارس در ستايش خدمات ارزشمند زنده ياد استاد محمد بهمن بيگي معروف به پدر تعليمات عشاير ايران ، مقاله اي با عنوان 'به ياد معلم بزرگ ايل در روز معلم 'رابه رشته تحرير در آورده است .

در اين مقاله كه عصر يكشنبه دراختيار ايرنما قرار گرفت آمده است : در ايام بزرگداشت و تكريم از جايگاه رفيع معلم نوشتن درباره بزرگان و سيره پرچمداران تعليم و تربيت خالي از لطف نمي باشد . علماي تعليم و تربيت ميرزا حسن رشديه تبريزي را پدر آموزش نوين ايران ناميده اند و اين نام را بايد لايق ايشان به جهت توسعه آموزش نوين در سده اخير دانست ! اما شش سال قبل در ايام نكوداشت روز معلم شخصيتي از اين جهان فاني رخت سفر بست كه بايد تأكيد كنم هنوز مجامع تعليم و تربيت كشور و دانشگاهي ما آنطور كه انتظار مي رود از شخصيت مؤثر ايشان در امر توسعه آموزش و پرورش آگاهي ندارند .
زنده ياد محمد بهمن بيگي معلم متعهد هم روزگار ما و مؤسس آموزش عشايري ايران كه مزيت هاي ابتكارش در آموزش عشاير هم اكنون جامعه عشايري را به اعتلاي علمي و فرهنگي سوق داده است ! ايجاد مركز آموزش عشاير توسط بهمن بيگي در اوايل دهه ٤٠ خورشيدي در شيراز را ميتوان نقطه عطف آموزش و پرورش معاصر در حوزه عدالت آموزشي عنوان كرد ! مركزي كه هم اكنون پس از گذشت سالها در خيابان معدل شيراز با ديواري استوار از خشت هاي دانايي همچنان پابرجاست ، از اين مركز چهره هاي ماندگاري در عرصه ملي و بين المللي نظير پرفسور سيد علي ملك حسيني بپا خاسته اند و در خدمت جامعه هستند .
خدا رحمت كند مرحوم بهمن بيگي حكايت مي كرد : در كنار آموزش در مدرسه عشايري به طرح هاي پژوهشي و فني و حرفه اي نيز براي دانش آموزان عشاير توجه ويژه مي گرديد تا قدرت استقلال مالي در بين آنها نهادينه گردد.
با نگاهي به دستاوردها و عملكرد زنده ياد بهمن بيگي در حوزه آموزش و پرورش عشايري مي توان ادعا كرد خدمات وي در حوزه تعليم و تربيت كمتر از ميرزا حسن رشديه نبوده است ! شخصيت بزرگي كه تعليم و تربيت نوين را با وجود كمبود اعتبار و تجهيزات در جامعه عشايري ايجاد كرد كه حاصل آن اجراي عدالت آموزشي بود كه همواره مورد تأكيد كارشناسان حوزه تعليم و تربيت مي باشد .
اي كاش مراكز آموزشي و همچنين پايان نامه هاي دانشجويان رشته هاي تعليم و تربيتي به ابتكار آموزشي بهمن بيگي به عنوان پايه گذار سبك آموزش عشايري در ايران توجه بيشتري داشته باشند تا ابتكار در جامعه فرهنگي ما روز افزون شود !
محمد بهمن بيگي قسم خورده اجاقي بود كه گرمايش زندگي را به جامعه مخاطب ارائه داد. او با واژه هاي اصيل ايل را به بخاراي ادب و فرهنگ پارسي رهنمون كرد وكودكان ايل را در مسير قره قاچ تا مقصد زلال دانايي همراهي كرد ! چه مصداق مناسبي ست ، اين شعر معلم ادب فارسي شيخ اجل سعدي شيرازي با شخصيت و ابتكار مرحوم بهمن بيگي كه مي فرمايد: روستا زادگان دانشمند // به وزيري پادشا رفتند // پسران وزير ناقص عقل // به گدايي روستا رفتند.
5054
* صفدر دوام روزنامه نگار و فعال رسانه اي