۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۱۴
کد خبر: 82058573
T T
۰ نفر
مبارزه با آفت ملخ مراكشي درسطح 1100 هكتار از مزارع و مراتع گنبدكاووس

گنبدكاووس - ايرنا - معاون رئيس سازمان جهادكشاورزي گلستان و مدير جهاد كشاورزي گنبدكاووس از مبارزه با آفت ملخ مراكشي در سطح يك هزار و يكصد هكتار از مزارع و مراتع شمال اين شهرستان خبر داد.

غلامعلي نورا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: مبارزه با آفت موسوم به ملخ مراكشي از 25 فروردين امسال در مزارع سه منطقه چپر قويمه، آرا قويي و قره دونگ واقع درمناطق شمالي گنبدكاووس آغاز شد.
وي گفت: در ادامه، مبارزه با آفت ملخ مراكشي در ديگر مناطق شمالي گنبدكاووس مثل قره ماخر، اوچ قويي و نارلي ادامه يافت و در مجموع يك هزار و يكصد هكتار از مزارع و مراتع اين شهرستان عليه اين آفت سم پاشي شد.
نورا، نوع مبارزه با آفت ملخ مراكشي را شيميايي (محلول پاشي) دانست و اضافه كرد: با انجام اقداماتي چون كپسول برداري در مناطق آلوده به تخم ملخ كه در فصل زمستان 94 صورت گرفت، در سال جاري سطح مبارزه با آفت ملخ مراكشي در گنبدكاووس بسيار كاهش يافت.
وي با بيان اينكه مبارزه شيميايي عليه آفت ملخ مراكشي همچنان درمنطقه شمال گنبدكاووس ادامه دارد، تصريح كرد: پيش بيني مي شود، امسال سطح مبارزه به حدود يك هزار و 300 هكتار برسد درحالي كه درسال گذشته درسطح حدود 10 هزار هكتار از مزارع و مراتع اين شهرستان مبارزه شيميايي عليه اين آفت صورت گرفت.
مدير جهادكشاورزي گنبدكاووس خاطرنشان كرد: با توجه به اقدامات پيشگيرانه و مبارزاتي كه در چند سال اخير عليه آفت ملخ مراكشي در اين شهرستان انجام شده است، پيش بيني مي شود، سطح مبارزه با اين آفت درسال آينده نيز كاهش يابد.
هجوم ملخ هاي مراكشي به مراتع و مزارع شمال گنبدكاووس درمحدوده مرز خشكي ايران و تركمنستان بيش از 80 سال سابقه دارد و مبارزه با آن هر سال در اواخر فروردين ماه و نمايان شدن اين آفت شروع مي شود.
زيستگاه ملخ مراكشي در استان گلستان در وسعتي به طول 120 كيلومتر و به عرض 30 كيلومتر از حوالي شهرستان آق قلا تا مراتع و چراگاه هاي شهرستان مرزي مراوه تپه ادامه دارد.
ملخ مراكشي يكي از مهمترين گونه ملخ هاي زيان آور در ايران بوده و در نقاط خشك و نيمه صحرائي كشور مراتع، مزارع غلات و صيفي را مورد حمله قرار مي دهد.
شهرستان 325 هزار نفري گنبدكاووس با مجموع 160 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي كه 60 درصد آن ديم مي باشد از قطب هاي مهم توليدات كشاورزي در استان گلستان است، ضمن اينكه در نواحي شمالي گنبدكاووس 350 هزار هكتار مرتع وجود دارد.
/3039/1860
۰ نفر