۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۵۸
کد خبر: 82060166
T T
۰ نفر

رأی الیوم: الجزایر و عربستان، بحران خاموش

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۵۸
کد خبر: 82060166
رأی الیوم: الجزایر و عربستان، بحران خاموش

تهران – ایرنا – روابط عربستان و الجزایر دچار تنش شدیدی شده است كه برخی از آن به عنوان 'بحران بی صدا' نام می برند.

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه رأی الیوم چاپ لندن، تنش موجود میان دو كشور پس از سفر اخیر عبدالقادر مساهل وزیر امور اتحادیه عرب در دولت الجزایر به دمشق كه مورد استقبال خود شخص بشار اسد رییس جمهور سوریه قرار گرفت، بیش از پیش افزایش یافت.
پیام روشنی كه این سفر برای ریاض به همراه داشت این بود كه 'آری ما نظام بشار اسد را به رسمیت می شناسیم.' این اقدام به دنبال آن صورت گرفت كه عبدالعزیز بوتفلیقه رییس جمهور الجزایر در دسامبر گذشته حاضر نشد عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی را به حضور بپذیرد و سفر وی فقط در انجام گفت وگو با همتای الجزایری اش رمطان لعمامره خلاصه شد.
رأی الیوم افزود: عربستان در دوره های گذشته سعی داشت تا الجزایر را به ائتلاف نظامی علیه طرحهای ایران وارد كند. الجزایر این امر را یك موضوع خصوصی و اختلاف قدیمی میان ریاض و تهران به شمار آورد كه می توان آن را از راه گفت وگوی سیاسی حل وفصل كرد. همچنین الجزایر دنباله رو سیاست عدم دخالت نظامی در كشمكش ها میان كشورها با هر نتیجه و به هر دلیلی است و تنها به تلاش دیپلماتیك جهت دستیابی به راه حل های مناسب برای بحران ها اكتفا می كند و در امور داخلی كشورها دخالت نمی كند و گاهی سكوت اتخاذ می كند.
بر اساس این گزارش، الجزایر نه تنها یك كشور مهم عربی بلكه مهم ترین كشور آفریقا محسوب می شود و از استقلال سیاسی و اقتصادی برخوردار است و دارای تاریخ بزرگی است و به همین دلیل به فرمان های دیكته شده از سوی كشورها گردن نمی نهد حتی اگر آنها كشورهای برادر باشند. این همان موضوعی است كه عربستان به خوبی آن را درك نمی كند.
در همین راستا الجزایر حاضر نشد حزب الله را به عنوان یك سازمان تروریستی بشمار آورد زیرا از نگاه این كشور حزب الله را با توجه به اقداماتش علیه اسراییل اشغالگر فقط تنها می توان در چارچوب جریان های مقاوم در برابر رژیم اشغالگر قدس به شمار آورد.
اختلاف عربستان و الجزایر موضوع جدیدی نیست. روابط دو كشور سالیان متمادی است تقریبا پس از استقلال الجزایر رو به سردی گراییده است زیرا این كشور از آن زمان به بعد یك نظام پیشرو انقلابی را در پیش گرفت و هواری بومدین رییس جمهور فقید این كشور خط مشی مخالف آمریكا را در پیش گرفت در حالی كه عربستان همپیمان درجه یك آمریكا در منطقه است. چه بسا همین امر باعث دور شدن دیدگاه های دو كشور از یكدیگر شد.
رأی الیوم افزود: علاوه بر همه اینها دو كشور بارها با یكدیگر اصطكاك یافتند كه از جنگ اول خلیج (فارس) آغاز شد و تا نشست اخیر سران كشورهای خلیج (فارس) با رییس جمهور آمریكا در اواخر ماه گذشته میلادی كه طی آن پرونده صحرای غربی (پولیساریو) برای اولین بار مطرح شد كه برای الجزیره پرونده بسیار حساسی است. چه بسا گشوده شدن چنین پرونده بسیار پیچیده ای در شرایط كنونی اقدام مناسبی نبود به ویژه با توجه به اینكه اكثر كشورهای عرب در جنگ ها و بحران های بزرگی به سر می برند كه به نظر نمی رسد در آینده نزدیك پایان یابند و در هم آمیختن پرونده حساس مزبور میان الجزایر و مغرب با دیگر پرونده های بسیار پیچیده مانند پرونده سوریه و لیبی اقدام صحیحی نبود زیرا جهان عرب كشمكش های بیش از این را برنمی تابد.
روزنامه مزبور ادامه داد: پرونده های مربوط به منطقه مغرب عربی ویژگی خاص خود را دارند و تصور نمی شود كه آمریكا و اتحادیه اروپا و یا حتی كشورهای شورای همكاری خلیج (فارس) آمادگی ورود به چنین تونل تاریكی را داشته باشند.
خاورم ** 1487 **1566
۰ نفر