به گزارش روابط عمومی این اداره كل، جلیل رمضانی با اشاره به اینكه عشایر این استان با آغاز فصل سرما به استان گلستان كوچ میكنند، افزود: هماكنون این افراد در حال برگشت به ییلاقات خراسانشمالی هستند.
وی گفت: عشایر با ورود به استان خراسان شمالی در میانبندها مستقر میشوند و سپس به ارتفاعات و مناطق ییلاقی همچون شاه جهان، گلیل، سالوك و آلاداغ مستقر میشوند، خاطر نشان كرد: عشایر این استان شامل 5000 خانوار كوچ رو و نیمه كوچ رو هستند كه در فصل بهار و تابستان در مناطق ییلاقی استان مستقر میشوند.
رمضانی با اشاره به تولید 33 درصد گوشت قرمز خراسان شمالی توسط عشایر استان، گفت: دامهای عشایری 30 درصد دام استان را شامل میشوند.
مسیرهای كوچ عشایر این استان را شامل سه ایلراه اصلی است و ایلراه شمالی شامل مسیر شمال شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگلان و مراوه تپه، ایلراه جنوبی در مسیر جنوب شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، بجنورد، قوری میدان و مراوه تپه و ایلراه میانی از قوچان تا مانه و سملقان و از اطراف رودخانه اترك و كالیمانی و مراوه تپه می گذرد.
از پنج هزار خانوار عشایر حدود چهار هزار نفر در فصل ییلاق و قشلاق كوچ می كنند و مابقی ثابت هستند.
هم اكنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از 30 هزار نفر در قالب دو ایل و 38طایفه با شیوه های سنتی كوچرو و نیمه كوچرو با 700 هزار راس دام در این استان كوچروی می كنند.
6042
بجنورد- ایرنا- مدیركل امور عشایر خراسان شمالی از آغاز كوچ عشایر از مراوه تپه در استان گلستان به مناطق ییلاقی این استان واقع در شمالشرق كشور خبر داد.