به گزارش ایرنا، محمدحسن طالبیان روز چهارشنبه در نخستین كارگاه كشوری آموزشی تعیین عرصه و حریم و ضوابط حفاظتی آثارملی غیرمنقول با اشاره به تعداد اندك آثار تاریخی غیرمنقول كه تاكنون تعیین حدود شده است، افزود: تعیین تكلیف حریم آثار ملی در كاهش مسائل حقوقی موثر خواهد بود.
وی گفت: از50 سال پیش كه تعیین حریم شروع شد؛ در زمینه مبانی تعیین حریم و معیارهای آن كار نشده است.
طالبیان به بحث آمایش سرزمین در كشور اشاره كرد وگفت: در بحث آمایش سرزمین باید حریم های آثار نیز مشخص و نقشه ها آماده شود تا بتوان حریم ها را بر روی نقشه آمایش سرزمین گذاشت.
وی،به حساس سازی مردم و جامعه در زمینه ارزش بناها و آثار تاریخی موجود در كشور تاكید كرد و افزود: باید برای حفظ و حراست آثار تاریخی شناخت عمیقی نسبت به آثار وجود داشته باشد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری كشور گفت:هم اكنون با یك نظام تهدید و آسیب در زمینه بناها و آثار تاریخی مواجه هستیم كه حفظ و حراست از این آثار به كار كارشناسی نیاز است تا حریم آثارغیر منقول شناسایی شود.
طالبیان اظهار داشت: اگر كار كارشناسی دقیق انجام نشود حقوق عمومی و بیت المال زیر سوال برده می شود.
معاون سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری افزود: هم اكنون علاوه بر بحث بناها، آثار و محوطه های تاریخی بحث میراث طبیعی از جمله 'غار علیصدر و بیابان لوت ' نیز مورد تاكید قرار گرفته شده است.
وی،به بحث توسعه كشور در زمینه های مختلف اشاره كرد و گفت: آثار تاریخی و فرهنگی در مكان های مختلف درسطح كشور وجود دارد و باید سریعتر نسبت به تعیین عرصه و حریم این بناها اقدام شود.
طالبیان گفت: سال گذشته 160 اثر تاریخی در كشور تعیین حدود شده و تعداد زیادی پرونده در كشور برای ثبت و تعیین حدود در دست بررسی است.
به گزارش ایرنا ،نخستین كارگاه كشوری آموزش تعیین عرصه وحریم آثار ملی غیرمنقول در شهركرد از روز چهارشنبه آغاز شده است.
این كارگاه آموزشی دو روزه با حضور معاونان میراث فرهنگی سراسر كشور به همراه كارشناسان حریم میراث فرهنگی، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی كشور، مدیر كل دفتر حقوقی و املاك كشور دایر است.
در این كارگاه آموزشی دوروزه اهمیت تعیین عرصه و حریم سیاست های معاونت میراث فرهنگی ، مبانی تعیین عرصه و حریم هگمتانه ، معیارهای تعیین عرصه و حرایم آثار جهانی ، مبانی شناسایی عرصه و تعیین حریم تپه محوطه های تاریخی تپه چگا سفلی استان خوزستان و معرفی تحلیلی عرصه و حریم فرهنگی میمند، مبانی تعیین عرصه و حریم حفاظتی بازار كاشان و تعیین حریم در بافت تاریخی ارائه می شود.
7360/2097/ 6042
شهركرد- ایرنا- معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: 31 هزار اثر غیرمنقول در كشور شناسایی و تاكنون برای سه هزار و 200 اثر تعیین عرصه و حریم شده است.