۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۳۵
کد خبر: 82070667
T T
۰ نفر
سركنسول ايران دربصره: عراقي ها براي تحصيل در دانشگاه هاي ايران تمايل دارند

خرمشهر - ايرنا - سركنسول ايران در بصره عراق با اشاره به پيشرفت هاي علمي دانشگاه هاي كشورمان در تمامي علوم گفت: به همين منظور شهروندان عراقي تمايل زيادي براي حضور در مراكز آموزش عالي ايران دارند.

به گزارش ايرنا حميدرضا مختص آبادي چهارشنبه در نشست هماهنگي شوراي كاربردي آموزش عالي در منطقه آزاد اروند اظهار داشت: با توجه به برگزاري نشست مشترك مسئولان دانشگاه هاي بصره و كنسولگري ايران در بصره، عراقي ها از دانش فني و پيشرفت هاي علمي جمهوري اسلامي ايران استقبال قابل توجهي كردند.
وي با بيان اينكه عراقي ها به پيشرفت هاي علمي جمهوري اسلامي ايران اذعان دارند، گفت: هيات هاي علمي دانشگاه هاي عراق با ارتباطي كه با دانشگاه صنعت شريف و تبادل استاد با اين دانشگاه دارد، براي همكاري عملي آمادگي كامل دارد.
مختص آبادي افزود: آموزش عالي عراق نسبت به جمهوري اسلامي ايران دو دهه عقب است و نياز شديدي به استفاده از توانمندي هاي علمي كشور ايران داشته و اين كار را در اولويت كار قرار داده اند.
سركنسول ايران در بصره عراق فاصله كوتاه محدوده منطقه آزاد اروند تا بصره، وجود امنيت در ايران و اشتراكات فرهنگي را از دلايل انتخاب كشور ايران براي تحصيل علمي عراقي ها خواند و گفت: در صورتي كه زيرساخت ها و مصوبات قانوني آماده باشد، مي توانيم از اين ظرفيت ها استفاده كنيم.
سركنسول ايران در بصره عراق تصريح كرد: فرهنگ مردم در مناطق جنوب عراق نظير بصره، ناصريه، ميسان و استان هاي ديگر با فرهنگ خوزستان نزديك است و اگر به دانشگاه هاي مناطق جنوبي عراق ورود پيدا كردند و اعلام نياز كردند، اين همكاري انجام شود.
مختص آبادي اظهار داشت: هم اكنون صدها دانشجوي عراقي در مقاطع مختلف تحصيلي دانشگاه هاي تهران، مشهد و شيراز مشغول به تحصيل بوده و بسياري از مسئولان عراقي كه هم اينك در راس امور و پارلمان هستند، تحصيلكرده ايران مي باشند.
وي نبود ارتباط بين سازمان منطقه آزاد اروند و مراكز علمي عراق را حلقه مفقوده توسعه ارتباط علمي دو طرف دانست و گفت: لازم است سازمان منطقه آزاد اروند با توجه به توان و ظرفيت هاي موجود، همكاري خود را با مسئولان استان بصره توسعه دهد.
مختص آبادي همچنين وجود امنيت نسبي در استان بصره را يادآور شد و گفت: با توجه به امكانات و ظرفيت هاي موجود منطقه آزاد اروند، مي توان با راه اندازي نمايشگاه فرهنگي، علمي بين دانشگاه هاي كشور، توانمندي هاي محدوده منطقه آزاد اروند در اين نمايشگاه معرفي شود.
وي گفت: معرفي توانمندي ها به استادان و دانشجويان عراقي مي تواند در جذب دانشجو كمك كند و اگر اين كار قابل اجرا باشد قبل از ماه مبارك رمضان زمينه ورود عراقي ها فراهم مي شود.
سركنسول ايران در بصره عراق، تامين تسهيلات لازم در مرز شلمچه را مهم خواند و گفت: مرز بين المللي شلمچه از مرزهايي است كه در بحث اقتصادي، تجاري، فرهنگي و علمي مشكل دارد و اگر تردد طرف عراقي آسان شود، مي توان سرمايه گذاران و بازرگانان عراقي را به منطقه آزاد جذب كرد.
وي تبادل استاد و مختصص را از خواسته هاي طرف عراقي عنوان كرد و گفت: تبادل استاد و متخصص بويژه استاداني كه تخصص آزمايشگاهي، دندانپزشكي و نفت دارند از نيازهاي علمي طرف عراقي است.
مختص آبادي گفت: اين برنامه متولي مي خواهد و بايد دفتر همكاري مشترك بين دانشگاه هاي منطقه آزاد و عراق ايجاد شود و با توجه به تجربه هاي موجود، مي توان با بخش هاي مختلف مثل مجلس اعلا، حزب الدعوه و همه مجموعه ها همكاري كرد.
وي ادامه داد: از سويي نيز مي توان با توجه به همكاري عراقي ها با شركت هاي بزرگ نفتي دنيا از جمله امريكا، ايتاليا، انگليس به خصوص بحث دريايي و نفتي، مي توان با توسعه ارتباطات از اين تجربيات نيز استفاده كرد.
7100/6125/ 6042
۰ نفر