۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۰۷
کد خبر: 82071676
T T
۰ نفر
55 سند تاريخي كشور در برنامه حافظه جهاني يونسكو به ثبت رسيده است

اراك- ايرنا- مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي منطقه مركزي كشور گفت: 55 نسخه خطي و سند تاريخي كشور از سال 84 تا كنون در برنامه حافظه جهاني يونسكو به ثبت رسيده است.

مختار باقري روز پنج شنبه در نشست مسئولان فرهنگي استان مركزي افزود: شاهنامه بايسنقري، وقف‌نامه ربع‌رشيدي، مجموعه تشكيلات اداري دوره صفويه ،آستان قدس رضوي، كتاب ذخيره خوارزمشاهي، مجموعه برگزيده نقشه‌هاي دوره قاجار ايران از جمله اثرهاي ثبت شده در برنامه حافظه جهاني يونسكو هستند.
وي ادامه داد: اسناد پس از ثبت ملي و منطقه اي آسيا و اقيانوسيه در صورتي كه از شرايط و ايده هاي لازم برخوردار باشند به ثبت بين المللي رسيده و در برنامه حافظه يونسكو براي استفاده و بهره گيري ساير دانشمندان و محقق جهان به ثبت مي رسد.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي منطقه مركزي كشور بيان كرد: برنامه حافظه جهاني با هدف افزايش آگاهي عمومي مردم توسط سازمان يونسكو در سال 71 به اجرا در آمده است و اسناد به عنوان ميراث فرهنگي بشري در آن ثبت مي شود.
باقري گفت: كميته استاني حافظه جهاني اسناد پس از 23 سال تاخير در استان اصفهان تشكيل و چهار پرونده براي ثبت ملي، منطقه اي و جهاني در آن به ثبت رسيد.
وي نگه داري اسناد، سندهاي تاريخي و نسخه خطي را يكي از وظايف مركز اسناد و كتابخانه ملي كشور عنوان كرد و گفت: مردم مي‌توانند اسناد تاريخي خود را براي بهره گيري محققان و پژوهشگران از اين آثار به چهار روش اهدا، فروش، امانت و اسكن اين نسخه ها در اختيار اين مركز قرار دهند.
مدير مركز اسناد و كتابخانه ملي منطقه مركزي كشور نگهداري وقف نامه ها، صلح نامه ها، قرارداد ها و كتاب هاي قديمي را از ديگر وظايف اين مركز عنوان كرد و گفت: تا كنون 33 هزار جلد كتاب، اسناد قديمي در مخازن مركز اسناد و كتابخانه هاي نگهداري مي شود.
باقري يادآر شد: هم اكنون 70 كتابخانه بزرگ از جمله كتابخانه آستان قدس رضوي، مجلس شوراي اسلامي و كتابخانه تهران در كشور فعاليت مي كند.
وي ادامه داد: تفاوت كتابخانه ملي كشور با ساير كتابخانه‌هاي بزرگ اين است كه هر كتابي كه در كشور چاپ شود، دو نسخه از آن در اختيار كتابخانه ملي قرار گرفته مي شود و اين مهم موجب شده كتاب مورد نظر هر محقق براي انجام تحقيقات در اين كتابخانه وجود داشته باشد.
مدير كل فرهنگ و ارشاد استان مركزي نيز در اين نشست گفت: جمع آوري اسناد به نوعي نگهداري هويتي كشور به شمار مي رود كه در آينده مي تواند در اختيار آيندگان قرار گيرد تا با استفاده از اين اسناد با تهديدها و فرصت ها آشنا شوند.
مهدي حقيقي افزود: كتابخانه ملي مي تواند با جمع آوري اين اسناد نقش مهم در آشنايي و حفظ اين آثار داشته باشد.
1955/6012