به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه نانو رياست جمهوري، گرافن مادهاي جادويي است كه كاربردهاي متعددي دارد. بسياري از دانشمندان معتقداند كه ميتوان از گرافن در حوزه پزشكي استفاده كرد. علاوه بر بخش پزشكي، محيط زيست نيز از جمله حوزههايي است كه به دنبال بهرهگيري از گرافن است. با توجه به چالشهاي زيست محيطي، گرافن ميتواند كمكهاي قابل توجهي در اين بخش داشته باشد.
يافتههاي اخير محققان نشان ميدهد كه نانورباتهاي گرافني ممكن است بتواند اقيانوسها را نجات دهد. اين نانورباتها براي زدودن آلودگي از اقيانوسها بسيار مناسب بوده و ميتواند بسياري از مواد زائد نظير پلاستيك و فلز را نيز از اقيانوسها پاك كند. براساس مطالعات انجام شده در سراسر جهان، اقيانوسها در حال پر شدن با پلاستيك است بهطوري كه تا سال 2050 ماهيها دچار آسيب جدي خواهند شد. بنابراين، ميتوان اميدهاي فراواني براي نجات اقيانوسها توسط گرافن داشت.
نتايج يافتههاي يك تيم تحقيقاتي كه در نشريه Nano Letter منتشر شده نشان ميدهد كه نانورباتهاي گرافني ميتوانند بستر اقيانوس را پاك كنند. اين نانوربات قادر است آلودگي آب نظير سرب را جمعآوري كند به طوري كه بعد از اتمام كار بيش از 95 درصد از سرب موجود در آب زدوده ميشود. اين كار در مدت زماني در حدود يك ساعت انجام ميشود.
اكسيد گرافن فلزات سنگين را جذب ميكند، نيكل بهعنوان هسته نانوربات براي كنترل آن توسط ميدان مغناطيسي استفاده ميشود و پلاتين بهعنوان پوسته در نقش موتور اين نانوربات است كه با انجام واكنش شيميايي، پراكسيدهيدروژن توليد ميكند.اين نانوربات از سه بخش مختلف اكسيد گرافن، نيكل و پلاتين تشكيل شده است.
از اين نانوربات ميتوان بهعنوان ماشين تصفيه آب نيز استفاده كرد كه براي تامين آب در برخي محيط هاي كاري بسيار ايدهآل است. محققان اين پروژه معتقداند كه اين نانوربات ميتواند به صورت مستقل عمل كند و نياز به كنترل خاصي روي آن نيست.
علمي(1)**1023**1440
تهران-ايرنا-پژوهشگران نانوربات گرافني ساختند كه قادر است با شنا كردن در اقيانوس، آلودگي آب اقيانوسها را پاك كند. محققان معتقداند كه اين نانوربات در مدت يك ساعت قادر است 95 درصد سرب موجود در محيط آبي را جمعآوري كند.