۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۳۳
کد خبر: 82073505
T T
۰ نفر

كشف روشی برای توقف گسترش سرطان

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۳۳
کد خبر: 82073505
كشف روشی برای توقف گسترش سرطان

تهران- ایرنا- محققان متوجه شدند كه با بازداشتن اتوفاژی (خودخواری) در سلول های سرطانی، می توان گسترش سلول های سرطانی به سایر نقاط بدن را متوقف كرد.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از نشریه ایندیپندنت، محققان دانشگاه شیكاگو دریافتند كه با استفاده از داروهای درمان سرطان می توان سلول های سرطانی را به اصطلاح گیر انداخت و مانع از گسترش آنها در سراسر بدن شد.
سلول های سرطانی كه به طور عادی همواره در حال حركت هستند، به واسطه فشار توموری كه به سرعت در حال رشد است، از مواد مغذی و اكسیژن تهی می شوند. این بدان معنی است كه سلول ها مجبورند با ترك تومور، به قسمت های مختلف بدن حمله كنند و یا از بین بروند. حدود 90 درصد از موارد مرگ بیماران سرطانی در پی گسترش بیماری به سایر قسمت های بدن رخ می دهد.
محققان در یك مطالعه جدید موفق به كشف قسمت اصلی روندی شدند كه سلول های سرطانی را قادر به جابجایی می سازد. آنها همچنین توانستند این روند را در محیط آزمایشگاه مختل كنند.
در این مطالعه، سلول های سرطانی درمان شده پس از تزریق به سینه موش های ماده به تومورهای بزرگ تبدیل شدند اما به ریه ها، كبد و یا استخوان سرایت پیدا نكردند.
كی مك لود از بخش تحقیقات سرطان در دانشگاه شیكاگو، گفت: محققان تصمیم داشتند دریابند كه در صورت متوقف ساختن روندی به نام اتوفاژی (خودخواری) در سلول های سرطانی چه اتفاقی می افتد.
اتوفاژی نقش یك خانه دار را در سلول های سالم ایفا می كند، به این صورت كه به پاكسازی مواد آسیب دیده و پروتیین های بد شكل می پردازد و پاتوژن ها را ریشه كن كرده و به دفاع در برابر سرطان كمك می كند.
اما پس از حذف ژن های مرتبط با اتوفاژی از سلول های سرطانی، این سلول ها از حركت و جابجایی باز ماندند.
محققان متوجه شدند كه سلول های سرطانی با 'چسبندگی های' پروتیینی به چیزی در خارج از سلول، خود را به جلو می كشد و پس از پایان یك مرحله چسبندگی، پروتیین از هم می پاشد و توسط اتوفاژی تجزیه می شود. اما اگر این رویه مختل شود، قابلیت جابجایی رو به جلوی سلول از بین می رود و به اصطلاح گیر می افتد.
اساسا سلول های تومور فاقد اتوفاژی، نمی توانند مهاجرت كنند و به محل دیگری بروند. به همین دلیل، محققان تصور می كنند كه بازداشتن اتوفاژی می تواند مانع گسترش (متاستاز) تومور شود.
نتایج این مطالعه در مجله Cell Reports منتشر شد.
علمی**2038**2017
۰ نفر