۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۸:۵۹
کد خبر: 82074672
T T
۰ نفر
مپنا و شركت تولیدنیروی برق حرارتی تفاهم نامه ساخت نیروگاه امضا كردند

تهران- ایرنا- تفاهم نامه ساخت پنج هزار مگاوات نیروگاه سیكل تركیبی صبح امروز(یكشنبه) بین شركت تولید نیروی برق حرارتی و شركت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران(مپنا) با حضور حمید چیت چیان وزیر نیرو امضا شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ، این تفاهم نامه با هدف استفاده از توان تولید داخل امضا شده است.
محسن طرزطلب مدیر عامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در این مراسم گفت: اجرایی شدن این تفاهم نامه زمینه ساخت 5 هزار مگاوات نیروگاه سیكل تركیبی با بازدهی بالا را در كشور فراهم می كند كه در راستای اقتصاد مقاومتی است.
وی خاطر نشان كرد: این تفاهم نامه بر انتقال فناوری پیشرفته از شركت های بین المللی تولید كننده تجهیزات نیروگاهی به صنعت نیروگاهی كشور تاكید دارد.
این مقام مسئول افزود: تاكنون ساخت دو واحد گازی به ظرفیت كل 602 مگاوات و دو واحد بخاری به ظرفیت كل 288 مگاوات در شهرهای ماهشهر و بندرعباس نهایی شده و رایزنی برای ساخت چهار نیروگاه در شهرهای دیگر در حال نهایی شدن است.
در ادامه این مراسم ، عباس علی آبادی مدیرعامل گروه مپنا ، مهمترین مقوله در صنعت برق كشور را امنیت تامین آن عنوان كرد كه پس از آن باید به موضوعاتی نظیر بازدهی، فركانس، كیفیت برق و .... بیاندیشیم.
وی ادامه داد: امروز صنعت برق كشور قادر به تولید سالیانه 6 تا 8 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید ، ‌35 تا 40 توربین بزرگ و به همین اندازه توربین كوچك در كشور است.
مدیر عامل گروه مپنا خاطرنشان كرد: امروز تامین قطعات در اكثر نیروگاه های كشور با توان داخلی و با قیمت مناسب انجام می شود اما تنوع واحدهای نیروگاهی نیاز اصلی كشور است.
به گفته علی آبادی هر واحد نیروگاهی كه وارد كشور می شود باید داخلی سازی شود تا امنیت تولید برق كماكان حفظ بماند.
وی گفت: امروز قادر به بومی سازی و داخلی سازی توربین های 15، 25 و 42 مگاواتی در سیكل های ساده و تركیبی در كشور هستیم و علاوه بر آن توان تولید توربین های 185 و 300 مگاواتی و همچین توربین های بخاری بزرگ تا 325 مگاوات در كشور وجود دارد و علاوه بر آن توربین های بادی 2.5 مگاواتی با بیش از 75درصد طراحی تولید داخلی در كشور ساخته می شود.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی روز گذشته (شنبه) به ایرنا گفته بود این نیروگاه ها با استفاده از توربین های گازی با بازدهی بالا و فناوری جدید ساخته خواهد شد و فعالیت اجرایی آنها از حدود سه ماه آینده آغاز می شود.
وی ارزش این قراردادها را افزون بر 2 میلیارد و 500 میلیون دلار اعلام و تاكید كرد این قراردادها همسو با اقتصاد مقاومتی عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
طرزطلب همچنین گفته بود، دولت و وزارت نیرو از سال ها پیش سرمایه گذاری خوبی برای ساخت توربین های گازی و همچنین بخش بخار نیروگاه های گازی آغاز كرده اند و امروز به روز كردن این فناوری ها و استفاده از توربین های كلاس اف(F) با بازدهی بیش از 58 درصد برنامه ریزی شده است.
اقتصام **3065**1540**9314**1561