۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۳۷
کد خبر: 82075245
T T
۰ نفر
رئیس كل دادگستری كرمان: زندان به درد و آسیب تبدیل شده است

كرمان - ایرنا - رئیس كل دادگستری استان كرمان با بیان اینكه زندان و جمعیت كیفری زندان ها برای جامعه بشری به یك قصه پرغصه تبدیل شده است گفت: زندان به جای آنكه حلال مشكلات بوده و درمانی بر دردهای اجتماعی باشد تبدیل به یك درد و آسیب شده است.

به گزارش ایرنا یدالله موحد روز یكشنبه در مجمع عمومی سالیانه انجمن حمایت از زندانیان كرمان در محل دادگستری كل استان كرمان افزود: مجازات حبس در بسیاری از موارد به جای آنكه دارو و درمان بخش باشد دردآفرین شده و عوارض و آسیب هایی را به دنبال دارد.
موحد گفت: جمعیت كیفری زندانها در دنیا حدود 10 میلیون نفر است و جمعیت كیفری در كشور ما نیز بالاست.
وی با بیان اینكه روند جمعیت كیفری زندانهای كشور تا سال گذشته حالت افزایشی داشت كه موجب نگرانی مسئولان شده بود اظهار كرد: رویكرد در قوانینی كه به تازگی تصویب شده به سوی استفاده از مجازات های جایگزین حبس تغییر كرده است.
رئیس كل دادگستری استان كرمان خاطرنشان كرد: اجماع كارشناسان كشور گویای این است كه مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را با زندان نمی توان حل كرد و به طور كلی جامعه را نمی توان با زندان اداره كرد.
وی خاطرنشان كرد: باید تدابیری اتخاذ شود كه جامعه ما بالنده شود و قضات نیز باید سعی كنند كه از این مجازات كمتر استفاده كنند.
این مقام قضایی با اشاره به اینكه 300 خانواده زندانی در مركز استان كرمان زیر پوشش انجمن حمایت زندانیان هستند اظهار كرد: این انجمن هر آنچه در توان داشته به كار گرفته تا خدمات خوبی به خانواده زندانیان ارائه شود.
وی به پرداخت بیش از یك میلیارد تومان كمك به خانواده های مددجویان نیازمند اشاره و بیان كرد: این میزان پرداختی در سالهای اخیر بی سابقه بوده كه جای تقدیر دارد.
رئیس كل دادگستری استان كرمان با اشاره به اینكه شاهد كاهش چشمگیری در ورودی زندانیان بوده ایم گفت: سالانه 500 هزار نفر وارد زندان های كشور می شوند كه بخش عمده ای از آنها برای اولین و آخرین بار وارد این اماكن می شوند اما سابقه زندان برای همیشه در زندگی آنها باقی می ماند.
وی عنوان كرد: خانواده زندانیان وضع بدتری نسبت به خود زندانیان دارند زیرا دولت متكلف تامین هزینه های درمانی، بهداشتی، ورزشی و سایر نیازهای مددجویان زندانهاست اما خانواده زندانیان به دلیل تحمل بار سنگین زندگی مجازاتی سخت تر از زندانی را تحمل می كنند.
موحد تصریح كرد: ننگ اجتماعی، مسائل اقتصادی و مواردی از این دست، تبعات زیادی را برای خانواده مددجویان زندانها در پی دارد.
وی ادامه داد: اگر خیران، معتمدان و جامعه به كمك خانواده مددجویان نیایند نه تنها یك مجرم را اصلاح نكرده ایم بلكه افراد متعددی را وارد چرخه جرم می كنیم.
رئیس كل دادگستری استان كرمان گفت: باید كمك شود كه خانواده مددجویان توانمند و در مقابل تهدیدات و آسیب هایی كه در مقابل آنها وجود دارد مصون باشند.
وی گفت: بسیاری از خانواده های مددجویان زندانها، بی بضاعت و با مشكلات جدی مواجه هستند و ما باید به كمك این خانواده برویم.
وی بیان كرد: كمك های ناچیزی از سوی انجمن حمایت زندانیان به خانواده مددجویان ارائه می شود كه از نظر مادی چشمگیر نیست اما از نظر معنوی به خانواده زندانیان نشان می دهد كه این خانواده ها مورد توجه هستند.
موحد گفت: استان كرمان از نظر آمار ورودی به زندانها تعداد زیادی ندارد اما از نظر موجودی زندانها با جمعیت بالایی روبروست زیرا ماندگاری مددجویان زندانها در استان كرمان به دلیل مسائل ناشی از قاچاق مواد مخدر بالاست.
وی اظهار كرد: 270 زندانی در كشور به ازای هر 100 هزار نفر وجود دارد كه این رقم در استان كرمان به ازای هر 100 هزار نفر 410 نفر است.
وی تاكید كرد: جرایم مواد مخدر موجب شده كه جمعیت كیفری زندانها نسبت به جمعیت استان بالا باشد زیرا این افراد با حكم های طولانی وارد زندان می شوند و باید سالها در زندان بمانند.
11 میلیارد و 186 میلیون و 538 هزار و 549 ریال كمك مالی سال گذشته از سوی انجمن حمایت زندانیان به خانواده زندانیان در استان كرمان اهدا شد.
7440/3029