دكترمرتضي هاشم زاده روز دوشنبه به مناسبت روزجهاني فشار خون در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بيشترين آمار شناسايي شده مبتلا به فشار خون بالا در استان مربوط به افراد بالاي 30 سال هستند.
وي اظهار داشت: از اين تعداد 9هزار و 885 نفر مرد و مابقي مبتلايان به فشار خون در استان زنان هستند.
وي توجه بيشتر زنان به سلامت و همچنين مراجعه به مراكز درماني در خصوص معاينات فشار خون يكي از عمده دلايل بالا بودن تعداد افراد شناسايي شده مبتلا به فشار خون در استان است.
هاشم زاده اظهار داشت: از شش ماهه دوم سال گذشته طرح غربالگري ديابت و فشارخون در شهرها و روستاهاي استان آغاز شده و هم اكنون نيز مراقبان سلامت درمراكز بهداشت و درمان استان اين طرح را اجرا مي كنند.
به گفته وي ، در اين طرح افراد به صورت رايگان در زمينه ابتلا به فشار خون و ديابت معاينه مي شوند و براي مبتلايان به اين بيماري ها پرونده تشكيل مي شود.
كارشناس بيماري قلبي وعروقي، غدد و متابوليك مركز بهداشت چهارمحال وبختياري نيز با اشاره به آمار بالاي مبتلايان به فشارخون افزود: يكي از دلايل مهم شيوع بيماري فشارخون بالا در اين استان، ارتفاع زياد از سطح دريا است.
محمود شجاعي افزود: فشار خون، ديابت و بيماريهاي قلبي،عروقي از جمله شايعترين بيماريهاي مزمن هستند كه هر كدام به تنهايي ميتواند سلامت جامعه را به خطر بيندازد.
وي اظهار داشت: فشارخون و بيماري هاي قلبي و عروقي يكي از شايع ترين علل مرگ و مير در استان، دنيا و كشور است، كه باعث بروز بيماري هاي كليوي، سكته هاي قلبي و مغزي در مبتلايان مي شود و بايد نسبت به پيشگيري و درمان بيماري، اقدامات به موقع صورت گيرد.
وي گفت: سبك نادرست زندگي مثل تغذيه نادرست، فعاليت فيزيكي كم، استعمال مواد دخاني از ديگر عوامل افزايش بيماري فشارخون در استان است كه مي توان با تغيير زندگي كم كردن ميزان مصرف نمك، استفاده از سه وعده ماهي در هفته ،30 دقيقه پياده روي در روز و يا 150 دقيقه ورزش در هفته از اين بيماري پيشگيري كرد.
وي با بيان اينكه بيماري فشار خون به دو نوع اوليه و ثانويه تقسيم ميشود، گفت: فشار خون اوليه علت خاصي ندارد و با تغيير سبك زندگي ميتوان آن را كنترل كرد، اما فشار خون ثانويه در سن پايين افراد مشاهده ميشود و با كشف علت آن قابل حل است.
شجاعي رعايت رژيم غذايي سالم و متعادل، اهميت دادن به فعاليت بدني و ورزش منظم و روزانه، اندازه گيري منظم فشار خون وتوجه به مصرف صحيح و منظم دارو توسط بيماران داراي فشار خون بالا را براي پيشگيري و كنترل فشار خون بالا و حفظ سلامت افراد ضروري دانست.
به گزارش ايرنا ،27ارديبهشت ماه در تقويم بهداشت كشور به عنوان روز جهاني فشار خون نامگذاري شده است.
7360/2097
بيش از33هزار مبتلا به فشار خون در چهارمحال وبختياري شناسايي شد
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۱۴
کد خبر:
82076583
شهركرد- ايرنا- رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: تاكنون در استان بيش از 33هزار و723نفر مبتلا به فشار خون شناسايي شده است.