مدير آموزش و پرورش نيشابور در اين مراسم گفت: بايد چهره و شخصيتهاي تاريخي و ادبي نه تنها براي نسل امروز اين منطقه كه براي كل ايران به خوبي شناخته شده و معرفي شود زيرا خود عاملي در تقويت هويت تاريخي و فرهنگي است.
سيد جواد قيومي افزود: بايد شخصيت خيام در زمينه تاريخ علم بررسي شود و دانشآموزان با كنكاش در ابعاد مختلف اين شخصيت از مفاخر فرهنگي ايران زمين در زمينه فراگيري و بسط دانش و ادبيات الگوبرداري كنند.
وي در ادامه همچنين گفت: برگزاري مسابقه رياضي كه هر ساله به مناسبت روز خيام در همين ايام برگزار مي شد امسال به صورت كلي در سطح مدارس خراسان رضوي برگزار شد.
مدير آموزش و پرورش نيشابور افزود: همچنين تلاش مي شود مسابقات ادبي 'چله چارانه' با محتواي حفظ رباعيات حكيم عمر خيام نيشابوري تاكنون در سطح اين شهرستان برگزار مي شد از اين پس به صورت استاني برگزار شود.
همچنين امروز موزه اسناد آموزش و پرورش شهرستان نيشابور در محل دبيرستان ماندگار راه اندازي شد.
28 ارديبهشت ماه در تقويم رسمي ايران سالروز بزرگداشت حيكم عمر خيام منجم، شاعر و رياضيدان سده پنجم هجري قمري است.
يكي از برجستهترين كارهاي وي اصلاح گاهشماري ايران در زمان وزارت خواجه نظامالملك بود. وي در رياضيات، نجوم، علوم ادبي، ديني و تاريخ استاد بود.
نقش خيام در حل معادلات درجه سوم و مطالعاتش دربارهٔ اصل پنجم اقليدس نام او را به عنوان رياضيداني برجسته در تاريخ علم ثبت كرده و ابداع نظريهاي درباره نسبتهاي هم عرض با نظريه اقليدس نيز از مهمترين كارهاي او است.
نيشابور كه خطه اي فرهنگي و زادگاه عرفا، شعرا و بزرگان زيادي از قديم تا امروز همچون حكيم عمر خيام ، عطار نيشابوري تا شفيعي كدكني است در فاصله 140 كيلومتري غرب مشهد واقع است.
1906/1858
مشهد- ايرنا- زنگ خيام به مناسبت روز ملي بزرگداشت حكيم عمر خيام نيشابوري روز سه شنبه بطور نمادين در دبيرستان ماندگار اين شهر نواخته شد.