به گزارش ايرنا، در اين مراسم معاون استاندار و فرماندار ويژه نيشابور، مديران كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي ، سركنسول سفارت تركيه در ايران، سركنسول سفارت افغانستان در ايران، اعضاي هيأت علمي و دانشجويان گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه فردوسي و جمعي از اعضاي هيأت علمي و دانشجويان اين دانشگاه، مسئولين اجرايي و جمعي از استادان علم و ادب، خيام شناسان و آحاد مردم خطه شورانگيز نيشابور حضور داشتند.
اجراي موسيقي سنتي توسط گروه محلي 'نيشابورك' به سرپرستي محمد دهنوي و شعر خواني شاعران بخش ديگري از اين مراسم بود.
عصر امروز نيز مراسم پاياني كنگره شعر 'از توس تا نيشابور' با حضور معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و شاعران مطرح ايران در باغ مصفاي خيام نيشابور برگزار خواهد شد.
در اين راستا مراسم تجليل از استاد يدالله كابلي خوانساري خوشنويس برجسته كشور و خانواده مرحوم هوشنگ سيحون سازنده آرامگاه خيام، رونمايي از كتاب استاد اسماعيل تهراني از اساتيد موسيقي سنتي كشور و كتاب رباعيات خيام 'شكسته نستعليق' به خط استاد محمد حيدري و كتاب خيام نوشته پروفسور پولاد، با حضور مسئولين و مردم نيشابور در باغ مصفاي خيام برگزار مي شود.
حكيم غياث الدين ابوالفتح عُمَر بن ابراهيم خيام نيشابوري در 28 ارديبهشت 427 در نيشابور ديده به جهان گشود.
وي از رياضيدانان، ستاره شناسان و شاعران بنام ايران در دورهٔ سلجوقي است.
گرچه پايگاه علمي خيام برتر از جايگاه ادبي اوست و حجة الحق لقب داشته است ولي آوازه وي بيشتر به واسطه نگارش رباعياتش مي باشد كه شهرت جهاني دارد.
يكي از برجسته ترين كارهاي خيام اصلاح گاهشمار ايران در زمان وزارت خواجه نظام الملك است.
وي در رياضيات، علوم ادبي، ديني و تاريخي استاد بود.
نقش خيام در حل معادلات درجه سوم و مطالعاتش در بارهٔ اصل پنجم اقليدس نيز نام او را به عنوان رياضيداني برجسته در تاريخ علم ثبت كرده است.
7498/ 6053
مشهد- ايرنا- آئين گراميداشت حكيم عمر خيام نيشابوري روز سه شنبه به مناسبت روز ملي بزرگداشت اين شاعر، رياضيدان و فيلسوف بزرگ ايراني با گلباران آرامگاه وي در نيشابور برگزار شد.