پكن تاكید كرده است قطعنامه تنظیم شده پارلمان اروپا مبنی بر خورداری از به رسمیت شناختن این جایگاه برای روابط طرفین سازنده نیست.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین گفت كه كشورش بزرگترین شریك تجاری بیش از 130 كشور جهان است، در جایگاه دومین اقتصاد جهان قرار دارد و برای تجارت آزاد در سراسر جهان تلاش می كند؛ بنابر این در چنین شرایط نمی خواهیم كسی با عینك رنگی به این جایگاه نگاه كند.
خبرگزاری شین هوا از قول وی آورده است كه چین یك بازار بزرگ برای اروپاست. برای كشورهای آن اتحادیه اشتغال زایی مناسبی داشته و به عنوان عضو سازمان تجارت جهانی مقررات تجاری دنیا را مراعات كرده است.
بر اساس سندی كه چین امضا كرده است تا پایان سال جاری میلادی كشورها نمی توانند تولیدات این كشور را در زمره تولیدات كشورهای غیراقتصاد بازار قرار دهند و به همین سبب حق اعمال تدابیر تعرفه ای تجاری موسوم به ضد دامپینگ علیه چین را ندارند.
وزیر خارجه چین كه در دیدار با «ژان مارك آیرولت» وزیر خارجه فرانسه در پكن سخن می گفت، از این كشور نیز خواست در این زمینه با چین همكاری كند.
«وانگ» تاكید كرد كه مسئله به رسمیت شناختن جایگاه اقتصادی بازار كامل چین موضوعی نیست كه اتحادیه اروپا بتواند بدون در نظر گرفتن مقررات سازمان تجارت جهانی به آن تاكید ورزد و نهایتا مجبور است بر اساس این ضوابط با مسئله برخورد كند.
اتحادیه اروپا تنها یك هفته قبل اعلام كرد كه به رغم با اهمیت بودن روابط تجاری با چین حاضر نیست جایگاه اقتصاد بازار این كشور را به رسمیت بشناسد.
اعضای پارلمان اروپا در این زمینه قطعنامه ای تصویب كرده و آورده اند كه به دلیل قوانین و مقررات تجارت جهانی نمی توانند چین را یك اقتصاد بازاری كامل بدانند.
اروپا مدتی است در خصوص صادرات مواد فولاد، منسوجات و كفش های تولیدی چین با این كشور درگیر منازعات تجاری است و دولت را به حمایت های یكجانبه از این صنایع چینی متهم می سازد.
چین سال 2001 پس از فراز و نشیب های فراوان به سازمان تجارت جهانی ملحق شد و به طور خودكار جایگاه اقتصادی بازار آن برای بسیاری كشورها به رسمیت شناخته شده است.
چین دومین شریك بازرگانی اتحادیه اروپا به حساب می آید و ارزش تبادلات آنها روزانه بیش از یك میلیارد دلار است.
«هونگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مصاحبه خود در پكن این اتحادیه را متهم كرد كه در روابط تجاری با چین غیرعادلانه برخورد می كند.
وی افزود كه وقتی كشورها با یكدیگر ارتباطات تجاری دارند، باید روابط تجاری آنها بر اساس مقررات سازمان تجارت جهانی بوده و اروپا باید اتهام زدن ها را متوقف كند.
بیش از 80 كشور جهان از جمله نیوزیلند، استرالیا و روسیه جایگاه چین را به عنوان یك اقتصاد كامل بازار به رسمیت می شناسند.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - چین از اینكه اتحادیه اروپا حاضر نشده جایگاه اقتصادی كامل بازار این كشور را بر اساس مقررات جهانی به رسمیت بشناسد، به شدت گلهمند است.