به گزارش ايرنا ليلا آژير روز چهارشنبه در جلسه بررسي مسايل و مشكلات سازمان هاي مردم نهاد حوزه زنان در سنندج گفت: طي موافقت معاونت امور زنان رياست جمهوري با استانداري طرح توان افزايي و ارتقاي تاب آوري اجتماعي زنان و خانواده هاي استان به زودي به شكل پايلوت در استان اجرايي مي شود.
وي با اشاره به اينكه طرح توان افزايي و ارتقاي اجتماعي زنان و خانواده بزودي و براي اولين بار در استان اجرا مي شود گفت: كردستان جزء سه استان كشوري است كه اين طرح به صورت پايلوت در آن اجرا مي شود.
وي هدف از اجراي اين طرح را ارتقاي سطح آگاهي رواني و اجتماعي مردم دانست و افزود: مخاطبان اصلي اين طرح زنان سرپرست خانوار و زنان در معرض آسيب هستند و در همين راستا شناسايي مناطق آسيب پذير در شهرستان ها ضروري است.
وي ارتقاي وضعيت بهداشت رواني و سلامت جسماني زنان و خانواده، توسعه مشاركت در امور شهري، ارتقاي فرهنگ شهرنشيني و كاهش آسيب هاي اجتماعي در راستاي توانمند سازي زنان استان را از اهداف مهم اين طرح بيان كرد.
آژير ابراز اميدواري كرد اين طرح گامي موثر در راستاي توسعه و ارتقاء سطح آگاهي و دانش زنان جامعه و توسعه مشاركت در امور شهري باشد و در پيشبرد اهداف زنان بيش از پيش گام برداريم.
وي اهداف كيفي اين طرح را ارتقاي آگاهي و سطح سلامت رواني، جسماني و اجتماعي بانوان و خانواده ها، افزايش تحمل خانواده ها در برابر آسيب هاي اجتماعي، تعارضات خانوادگي و زناشويي و توسعه مشاركت در امور شهري، ارتقاي فرهنگ شهرنشيني و كاهش آسيب هاي اجتماعي برشمرد.
وي با اشاره به اينكه خشونت و كودك آزاري در جامعه زياد ديده مي شود گفت: موضوع كودك آزاري و خشونت عليه كودك مورد توجه ويژه دفتر امور اجتماعي بانوان در وزارت كشور است.
وي با بيان اينكه كنوانسيون حقوق كودك به ابعاد مختلف آموزشي، تربيتي، سلامت، كودكان كار و كودكان خياباني توجه ويژه اي دارد افزود: كودكان خياباني به عنوان يك آسيب اجتماعي مورد توجه ما قرار دارد.
وي مطالبه گري از سازمان ها و ادارات مختلف در زمينه حقوق كودكان را يكي از وظايف امور بانوان استانداري كردستان عنوان كرد و گفت: ادارات استان موظفند برنامه هاي آموزشي - اجرايي در زمينه حقوق كودك را به استانداري ارايه كند.
وي با اشاره به اينكه مطالعات در استان بيانگر آن است كه اكثر طلاق ها در استان در رده سني زير 18 سال است گفت: ازدواج هاي زير 18 سال در استان يك معضل فرهنگي است و در همين راستا مقابله با ازدواج كودكان نيازمند فرهنگسازي و آگاهي بخشي به خانواده ها است كه در اين ميان نقش ان جي او ها بسيار تاثيرگذار است.
وي طرح توسعه سلامت و گسترش ورزش در ميان بانوان استان در مناطق شهري و روستايي را يكي از طرح ها و برنامه هاي دفتر امور بانوان استانداري دانست و ساماندهي ورزش بانوان استان را ضروري عنوان كرد.
وي با اشاره به اينكه شيوع بيماري هاي كم تحركي، اضافه وزن و افسردگي در ميان بانوان استان بالا است گفت: زيرساخت هاي ورزشي ويژه بانوان در استان وجود ندارد يا اينكه با كمبود مواجه هستيم.
وي با بيان اينكه در جامعه با مسايل مختلفي مانند خشونت عليه زنان، كودكان و مسايل زيست محيطي مواجه هستيم افزود: دولت به تنهايي نمي تواند اين مسايل را حل كند بلكه حل مشكلات و آسيب هاي اجتماعي نيازمند همكاري و همراهي سمن ها و آحاد جامعه است.
وي يكي از وظايف سمن ها را مسووليت پذير كردن شهروندان عنوان كرد
وي يكي از فعاليت هاي NGO ها را برگزاري كارگاه هاي آموزشي در شهرستان ها عنوان كرد و گفت: اين كارگاه ها با هدف ارايه آموزش هاي مهارت هاي زندگي به بانوان در راستاي تحكيم بنيان خانواده و كاهش تعارضات زناشويي برگزار مي شود.
وي فعاليت NGO ها را در مناطق روستايي مهم ارزيابي كرد و ادامه داد: سمن ها موظفند روستاهاي نمونه به دفاتر اجتماعي امور بانوان معرفي كنند.
نماينده سازمان هاي مردم نهاد كردستان NGO ها را سرمايه اجتماعي استان دانست و بر بهره گيري از اين سرمايه ارزشمند اجتماعي تاكيد كرد.
ان جي ها مي توانند نقش تاثيرگذاري در كاهش آسيب هاي اجتماعي و افزايش مشاركت هاي مردمي ايفاء كند.
رحيمي بربومي كردن برنامه هاي استان تاكيد كرد و گفت: برنامه هايي كه با رويكرد اجتماعي و فرهنگي در استان برگزار مي شود بايد ماندگار و پايدار باشد.
مسوول اولين سمن روستايي استان كردستان نيز سمن ها را بازوي محرك و پرتوان ادارات دولتي دانست و بر ضرورت همكاري ادارت دولتي با ان جي او ها تاكيد كرد.
روناك كنعانيان انسجام بخشي فعاليت بانوان روستايي را امري ضروري عنوان كرد و افزود: بيشترين توان و ظرفيت در اين بخش وجود دارد.
وي بروز بيماري هاي خاص در ميان زنان روستا را نگران كننده دانست و گفت: خدمات دهي و امكانات بهداشتي و رفاهي در در روستاها كمرنگ است.
7352/6108
طرح توان افزايي و ارتقاي اجتماعي زنان در كردستان اجرا مي شود
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۱۵
کد خبر:
82079862
سنندج- ايرنا- مديركل امور بانوان استانداري كردستان گفت: طرح توانمندسازي و ارتقاي اجتماعي زنان و خانواده ها، ارتقاي سلامت جسمي و رواني زنان در كردستان اجرا مي شود.