۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۱۵
کد خبر: 82083534
T T
۰ نفر
معاون پرستاری وزیربهداشت: كمبود پرستار یك بحران جهانی است

تهران-ایرنا- معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی دستاوردهای حضور نمایندگان ایران در اجلاس جهانی مدیران پرستاری را در ژنو تشریح كرد و گفت: كمبود پرستار یك بحران جهانی است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، محمد میرزابیگی با تشریح دستاوردهای اجلاس پرستاری كشورهای جهان كه به میزبانی سازمان بهداشت جهانی (WHO) وبا همكاری شورای بین المللی پرستاری (ICN) هر دو سال یكبار و قبل از اجلاس وزرای بهداشت درسازمان بهداشت جهانی تشكیل می شود را، تشریح كرد.
وی افزود: اجلاسیه 2016(امسال) پرستاری با تركیب سه جانبه مدیران پرستاری و شورای بین المللی پرستاری، كنفدراسیون بین المللی مامایی و سازمان بهداشت جهانی روزهای 20 و 21 می در ژنو تشكیل شد تا درباره استراتژیهای جهانی مراقبت های پرستاری و نقش و تاثیر پرستاران بحث و تبادل نظركنند.
وی ادامه داد: دراین نشست نقش مراقبت های پرستاری و پرستاران درباره مسائل مهمی مانند شبكه بهداشتی، بیماری های غیر واگیر، سالمندی و بحرانها بحث و بررسی شد و كشورهای مختلف، نمونه فعالیت های خود در هركدام از زمینه های مذكور را كه در نظام های سلامت برای مردم انجام داده اند، بیان كردند.
میرزابیگی گفت: در اجلاس جهانی پرستاری همچنین به مسائل فراگیر جهانی مانند كمبود پرستار و لزوم تامین نیروی كارمناسب نیز به صورت جدی پرداخته شد.
وی ادامه داد: در این اجلاس جیم كمپل، مدیر كل دپارتمان نیروی انسانی سازمان بهداشت جهانی رسما اعلام كرد كه دنیا تا سال 2030 به چهل میلیون نیرو در نظام های سلامت نیاز دارد و در این بین فقط كشورهای آسیایی به تنهایی باید 18میلیون نفر را به نظام های سلامت خود بیفزایند كه در این بین سهم پرستاران بیشترین و بیش از 70 درصد از این نیروها است و بنابراین كمبود پرستار مشكل و حتی بحران جهانی است.
معاون وزیربهداشت افزود: دراجلاس جهانی پرستاران همچنین برنقش و جایگاه نیروهای حرفه ای و رده های مختلف مراقبت های پرستاری به ویژه در نظام شبكه تاكید زیادی انجام شد.
وی ادامه داد: این اجلاس امروز(شنبه) به كارخود پایان داد و نمایندگان ایران هم در تنظیم بیانیه این اجلاس كه روند تدوین آن از نشست منطقه ای ابوظبی آغاز شد، نقش فعالی داشتند.
میرزابیگی گفت:برنامه های عملیاتی معاونت پرستاری وزارت بهداشت نیزبا اطلاع ازخط سیر و روند جهانی برنامه های مراقبت های پرستاری و با رعایت چارچوب و قواعد برنامه های جهانی و نیز با عنایت به نیازهای كشورمان تنظیم و در برنامه های كلان وزارت بهداشت گنجانده شده است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت اضافه كرد: نمایندگان ایران در اجلاس ژنو در حاشیه این اجلاس با نمایندگان كشورهای مختلف از جمله روسیه، كشورهای اروپایی، فلسطین، عراق، كشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه با محوریت عمان، كشورهای تایلند، مالزی، اندونزی و كشورهای قاره آفریقا، همچنین مدیران كل و مسئولان منطقه ای سازمان بهداشت جهانی و مدیران بخش ها مختلف سازمان بهداشت جهانی نشست های دوجانبه و چند جانبه داشتند.
میرزابیگی گفت: قطعی شدن برنامه حضور مسوولان پرستاری كشورهای منطقه امرو در كشور عزیزمان ایران در اوائل سال 2017 با دستور كار مشخص و دعوت از سایرمدیران كل و مسوولان پرستاری منطقه ای سازمان بهداشت از نتایج این ملاقاتها ست.
وی افزود: توافق با مسئولان پرستاری كشور روسیه برای تبادل تجربیات، انجام برنامه های مشترك، تبادل دانشجو و سایر اقدامات حرفه ای مشترك و توافق با بزرگترین انجمن بین المللی پژوهشی پرستاری درباره انجام اقدامات پژوهشی و دنبال كردن برنامه های اجرایی، علمی و آموزشی مشترك نیز از دستاوردهای اجلاس پرستاری ژنو برای ایران است.
معاون پرستاری وزیربهداشت اضافه كرد: در زمینه تعلیم و تربیت مدیران توانمند درعرصه های اجرایی پرستاری ، باز تعریف روشهای مراقبت پرستاری، توسعه پرستاری جامعه نگر با عنایت به نیازهای اساسی مردم و معرفی توانمندی های علمی، آموزشی، پژوهشی و حرفه ای كشورمان از دستاوردهای دیگر اجلاس جهانی پرستاری است.
به گزارش ایرنا دربیانیه پایانی اجلاس جهانی پرستاری نیز آمده است: ما شركت كنندگان این اجلاس متعهد می شویم با جهت گیری های استراتژیك برای توسعه پرستاری و مامایی ( در برنامه 2016-2020 ) و استراتژی های مرتبط برای تقویت مشاركت در خدمات سلامت مردم محور حمایت كنیم.
همچنین دربخش دیگری از این بیانیه با عنوان، مدیریت نیروی كارپرستاری و مامایی آمده است: برنامه ریزی و مدیریت موثر و مبتنی بر شواهد نیروی كار بهداشتی برای رسیدن به هدف تقویت نیروی كار پرستاری و مامایی دارای صلاحیت و متنوع، ضروری است و این موضوع باعث بازگشت سرمایه گذاری انجام شده در زمینه آموزش،استخدام و نگهداشت پرستاران و ماماها می شود.
هچنین در بخش دیگری از این بیانیه با عنوان حاكمیت و پاسخگویی بر وجود سیستم ها و فرایندهایی برای كسب اطمینان از كیفیت و ظرفیت آموزشهای پرستاری و مامایی و آموزشهای مداوم و مكانیسم های اعتبار بخشی و نظارت كه قابل اجرا، قابل قبول و معتبر باشند، تاكید شده است.
اجتمام/1724/3063
۰ نفر