سورنا ستاری روز یكشنبه در حاشیه پنجمین نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری كه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزاری است در جمع خبرنگاران گفت: در این نمایشگاه بحث انتقال فناوری و بسترهای لازم برای این موضوع مطرح است.
وی افزود: معتقدیم كه برای تبادلات فناوری میان شركت های داخلی و خارجی باید یك زیرساخت لازم شكل دهیم.
ستاری با اشاره به اینكه تعداد شركت های خارجی در نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری امسال به بیش از دو برابر، افزایش یافته است، افزود: باید به این موضوع بیاندیشیم كه ما بازار مصرف كالاهای خارجی نیستیم بلكه نسبت به بازارمان متعهدیم .
وی ادامه داد: ایران با جمعیت 80 میلیون نفری بیش از 50 درصد كاربران اینترنت خاورمیانه را دارد و نزدیك به 50 میلیون گوشی هوشمند در دست مردم است كه این تنها نشان دهنده بازار فناوری اطلاعات و با در نظر گرفتن بازارهای دیگری مانند بازار بیوتكنولوژی، نانوفناوری و بازار لوازم الكترونیك مشاهده می كنیم كه بازار بزرگی در اختیار داریم كه می توانیم از آن برای انتقال فناوری و تحقیق و توسعه مشترك با شركت های خارجی استفاده كنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: این معاونت ایجاد پارك های علم و فناوری مشترك با كشورهای خارجی را در واقع به عنوان اصولی برای تبادل فناوری در نظر گرفته است.
ستاری بحث صادرات محصولات ایرانی را یكی از بحث های جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عنوان كرد و گفت: صادرات محصولات دانش بنیان با صادرات محصولاتی كه تا كنون داشته ایم بسیار متفاوت است. برای این كار لازم است استانداردهای لازم را بگیریم و كارآزمایی های بالینی انجام دهیم كه خوشبختانه از طریق كریدور فناوری توسعه داده شده است.
وی تاكید كرد كه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بحث ثبت پتنت (ثبت اختراع) در كشورهای خارجی به صورت جدی حمایت می كند و اكنون حدود 90 درصد هزینه ثبت پتنت را می دهد.
رییس بنیاد ملی نخبگان به لزوم ایجاد یك زیست بوم برای فعالیت شركت های دانش بنیان در زمینه صادرت كالا اشاره كرد و گفت: ما به عنوان دولت باید این زیست بوم و اكوسیستم را ایجاد كنیم تا شركت های دانش بنیان بتوانند فعالیت های خود را در آن انجام دهند و به صادرات كالا بپردازند.
ستاری خاطر نشان كرد كه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حدود دو سه سال گذشته كه از دولت روحانی گذشته، به دنبال ایجاد این زیست بوم و اكوسیستم بوده است.
وی در خصوص آمار صادرات محصولات شركت های دانش بنیان نیز گفت: صادرات محصولات شركت های دانش بنیان در سال 93 حدود 11 هزار میلیارد تومان بوده است.
علمی**2038**1449
تهران-ایرنا- معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این معاونت از بحث ثبت اختراع در كشورهای خارجی به صورت جدی حمایت می كند و اكنون حدود 90 درصد هزینه ثبت اختراع را می پردازد.