به گزارش ایرنا، «اشتون كارتر» وزیر دفاع آمریكا در جریان مذاكره تلفنی خود با ژنرال «ناكاتانی» وزیر دفاع ژاپن از بابت كشته شدن یك زن ژاپنی توسط یك نظامی آمریكایی مستقر در اوكیناوا عذرخواهی كرد.
وی گفت كه صادقانه از خانواده و دوستان فرد قربانی كه یك زن 20 ساله بوده كه توسط نظامی آمریكایی مورد تجاوز گرفته و سپس به قتل رسیده است، پوزش می خواهد.
این عذرخواهی به دنبال آن صورت گرفت كه دهها نفر در اوكیناوا طی هفته اخیر در این منطقه دست به اعتراضات گسترده ای علیه نظامیان آمریكایی و ارتكاب جرائم توسط آنان در ژاپن، زدند.
كارتر گفت كه امیدوار است بر اساس قوانین ژاپن حكم دقیق و درستی در ارتباط با این رویداد صادر شود و مرتكب این عمل نیز به جزای خود برسد.
همزمان نشریه «ژاپن تودی» گزارش كرده كه وزیر دفاع ژاپن به شدت به این اقدامات نظامیان آمریكایی اعتراض كرده و به همتای آمریكایی خود گفته است كه چنین جرمی قابل اغماض نیست و هیچ بهانه ای را هم برای آن نمی پذیرد.
پیشتر شماری از مسئولان ستاد كل ارتش ژاپن در ملاقات با فرماندهان آمریكایی در اوكیناوا به شدت به این دست اقدامات اعتراض كردند كه باعث شد فرماندهان آمریكایی نیز از آنان عذرخواهی كنند.
وزیر دفاع ژاپن گفت كه حركت نظامی آمریكایی در قتل این زن ژاپنی قابل بخشش و فراموش شدنی نیست و ما همواره با خانواده قربانی ابراز همدردی می كنیم.
وزیر دفاع ژاپن هفته قبل نیز «جان دالان» فرمانده نیروهای آمریكا در ژاپن را احضار كرد و مراتب اعتراض كشورش را به وی ابلاغ نمود.
«كنث فرانكلین شینزاتو» 32 ساله از اعضای سابق نیروی دریایی آمریكا كه متهم به قتل این زن است روز پنجشنبه گذشته دستگیر شد و بررسی های اولیه نشان می دهد او در نزدیكی خانه مقتول به سوی او حمله ور شده است.
او متهم است كه جنازه زن را كه با چاقو از پای درآورده بود در چمدان قرار داده و به جای دیگر حمل كرده است. اگرچه این فرد هنوز اتهاماتش را در ارتباط با قتل این زن در 28 آوریل به طور كامل نپذیرفته است.
این اتفاقات در شرایطی می افتد كه رئیس جمهور آمریكا این هفته وارد ژاپن می شود تا در اجلاس سران گروه «جی هفت» كه روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار می شود، شركت كند و «سوزان رایس» مشاور سیاست خارجی باراك اوباما گفت، آمریكا به سبب بمباران اتمی دو شهر ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم عذرخواهی نمی كند.
او تصریح كرد كه كشورش در هر رویدادی پوزش نخواهد خواست. تفسیر سفر اوباما به هیروشیما همچون پوزش خواهی به سبب استفاده از اولین جنگ افزار هسته ای اشتباه خواهد بود.
براساس گزارش ها، آمریكا 124 پایگاه نظامی كوچك و بزرگ در ژاپن دارد و بیش از 50 هزار نظامی آمریكایی در این پایگاه ها مستقر هستند.
نیروهای نظامی این كشور بر اساس آماری كه پیشتر منتشر شده است، طی سال های 2005 تا 2013 میلادی مرتكب بیش از یكهزار مورد آزار جنسی در ژاپن شده اند.
فساد اخلاقی سربازان آمریكایی مستقر در ژاپن با هتك حرمت سه نظامی آمریكایی به سه نوجوان دختر ژاپنی در سال 1995؛ مردم این جزیره را شوكه كرد و منجر به اعتراضات گسترده مردمی علیه نظامیان آمریكایی شد.
مردم ژاپن طی سالهای اخیر بارها با برپایی تظاهرات اعتراض آمیز خواستار جابجایی و خروجی پایگاه نظامی آمریكایی ها از این كشور بویژه جزیره اوكیناوا شده اند.
به رغم اعتراضات مردمی، دولت ژاپن قصد دارد؛ پایگاه هوایی آمریكا در منطقه اوكیناوا با نام «فوتنما» را به منطقه ساحلی در شهر «ناگو» در همین منطقه انتقال دهد.
آساق**231**1597
پكن - ایرنا - در حالی كه باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا برای سفر به هیروشیما و سپس شركت در اجلاس سران «جی هفت» در ژاپن آماده می شود، وزیر دفاع وی به دلیل رسوایی اخیر یك نظامی آمریكایی مجبور شد رسما از این كشور عذرخواهی كند.