محمد خزاعی روز سه شنبه در همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل و ترانزیت در منطقه ویژه اقتصادی سرخس واقع در شمال شرق خراسان رضوی افزود: بر اساس قانون تاسیس مناطق آزاد و ویژه سرمایه گذاران در این مناطق نه فقط از حمایتهای منطقه بلكه از ضمانتهای جمهوری اسلامی، مساعدتهای سازمان سرمایه گذاری و كمكهای اقتصادی و فنی ایران برخوردار خواهند شد.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و كمكهای اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی سرخس یكی از مهمترین و راهبردیترین مناطق اقتصادی كشور است.
وی گفت: منطقه ویژه سرخس در محدوده ای از ایران واقع شده كه 2 عامل مهم توسعه اقتصادی شامل منابع عظیم گاز با بیش از 70 سال ذخیره و آب كافی از طریق سد دوستی با ظرفیت یك میلیارد مترمكعب را دارد.
خزاعی افزود: همچنین همت آستان قدس رضوی و دولت كلنگ راه آهن در این منطقه زده شده و بدین طریق سرخس به یك شاهراه ارتباطی به كل كشورهای مشترك المنافع آسیای میانه(CIS) تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: همسایگی منطقه ویژه اقتصادی سرخس با تركمنستان و عبور خط انتقالی راه آهن از این منطقه عامل دیگر اهمیت راهبردی منطقه ویژه اقتصادی سرخس است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی همچنین به پروژه های در حال اجرا مرتبط با منطقه ویژه اقتصادی سرخس اشاره و بیان كرد: ایجاد خط ارتباطی از چابهار و امتداد آن از طریق زاهدان - مشهد به سرخس یكی از این پروژه ها به شمار می رود كه طی مذاكرات با مسئولان طراز اول كشور هند شتاب در اجرای آن دنبال می شود.
وی گفت: همچنین در دولت یازدهم تلاش می شود زمینه تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد با جدیت پیگیری شود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز در این همایش گفت: همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری با هدف تشریح ظرفیتهای قانونی حوزه ریلی، زمینی، هوایی و ترغیب و تشویق سرمایه گذاران داخلی و خارجی به سرمایه گذاری برپا شده است.
احمد صادقی گلمكانی افزود: مخاطبان این همایش فعالان اقتصادی كشور از جمله شركتهای مدیریت حمل و نقل، شركتهای مدیریت صادرات، كشتیرانیهای داخلی و خارجی، صادركنندگان بزرگ، شركتهای حمل و نقل بین المللی و تشكلها و انجمنهای فعال در حوزه حمل هستند.
وی ادامه داد: در این همایش بسته های حمایتی سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل ریلی، زمینی و هوایی منطقه ویژه اقتصادی سرخس و زیرمجموعه های آن از جمله امور زیربنایی، ناوگان ریلی، جاده ای و فرودگاه بین المللی الماس سرخس تشریح می شود.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس به دلیل موقعیت جغرافیایی خود كه در كانون كشورهای عضو 'اكو' قرار گرفته و همچنین بخاطر موقعیت راهبردی و جغرافیایی، به عنوان دروازه طلایی ورود به كشورهای آسیای میانه، چین، روسیه و پل ارتباطی بازارهای مهم تجاری آسیای مركزی با كشورهای حوزه خلیج فارس در جنوب ایران، اروپا در غرب و كشورهای افغانستان و پاكستان در شرق ایران است.
فعالیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس همزمان با افتتاح راه آهن مشهد - سرخس - تجن با حضور رهبران و نمایندگان بیش از 100 كشور جهان در سال 1375 آغاز شد.
این منطقه در فاصله 150 كیلومتری شرق مشهد و 15كیلومتری شهر سرخس، از شمال و شرق با كشور تركمنستان هم مرز است.7489/3027/1858
مشهد- ایرنا- معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سرمایه گذاران در منطقه ویژه اقتصادی سرخس علاوه بر برخورداری از شرایط ویژه این منطقه، از ضمانتها و حمایتهای دولت برخوردار می شوند.