۴ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۱۱
کد خبر: 82086654
T T
۰ نفر
«دموكراسي پس از دموكراتيزاسيون» منتشر شد

تهران-ايرنا- كتاب «دموكراسي پس از دموكراتيزاسيون: ريشه ها و بحران هاي دموكراسي محافظه كار كره جنوبي» روانه بازار شد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا، انتشارات فرهنگ نشر نو با همكاري نشر
«آسيم» ترجمه اين كتاب كه به نوعي يكي از اولين تجربه ها در زمينه آشناسازي خوانندگان فارسي زبان با تجربه و ساختار دموكراسي در آسياي شرقي است، را انجام داد.
كتاب در تلاش براي انتقال اين مفهوم كليدي است كه دموكراسي نه يك هدف بلكه يك ابزار براي تحقق حكومت مردم بر مردم است.
اين كتاب به بازخواني نقاط ضعف اجتماعي و ساختار قدرت در كره جنوبي پس از رسيدن به دموكراسي در سال 1993 ميلادي مي پردازد.
نويسنده كتاب، «جنگ جيب چوي» استاد دانشگاه و از منتقدان سياسي سرشناس كره جنوبي است كه سعي كرده با بهره گيري از مفهوم هاي اساسي دموكراسي به بررسي اين ايده بپردازد كه «چرا جامعه كره جنوبي پس از رسيدن به دموكراسي به سوي محافظه كاري و افت كيفي پيش مي رود؟».
در بخش اول كتاب با عنوان «شماي جامعه كره پس از رسيدن به دموكراسي»، نويسنده به اين واقعيت مي پردازد كه سياست كره جنوبي دچار بحران مشاركت و به دنبال آن بحران نمايندگي شده است. چوي پس از بيان برخي نتايج منفي حاصل از دموكراسي محافظه كارانه، به بررسي وضعيت حاكميت مردم پس از رسيدن به دموكراسي توجه نشان مي دهد.
بخش دوم كتاب با عنوان «تشكيل كشور و دموكراسي زودرس»، نگاهي كوتاه به دلايل شكل گيري دموكراسي در كره جنوبي دارد و به اتفاق هايي كه در فرايند مبارزه هاي مردمي روي داد مي پردازد.
در اين بخش علاوه بر آشنايي با سبك شرقي دموكراسي، انتقادهايي نسبت به روند ايجاد دموكراسي در كره جنوبي صورت مي گيرد.
بخش سوم كتاب، نگاهي ويژه به مدل اقتصادي موجود در كره و شرايطي كه موجب موفقيت مدل توسعه اقتصادي ديكتاتوري «پارك چونگ هي» شد دارد و اين امور را زمينه ساز ايجاد فضاي باز براي شكل گيري مبارزه هاي دموكراسي خواهانه معرفي مي كند.
در بخش چهارم، علاوه بر توضيح در خصوص چگونگي گذار به دموكراسي در كره جنوبي، به پاسخ اين سوال دست مي يابيم كه چرا دموكراسي در كره جنوبي شكلي محافظه كارانه به خود گرفت؟
بخش پنجم كتاب نيز به معضل هاي ساختاري و سياسي مي پردازد كه كره جنوبي پس از گذار به دموكراسي با آن مواجه شد. مواردي مانند كشور مقتدر- دولت ضعيف، دولت ضعيف- ديوانسالاران، دموكراسي- رياستي جمهوري و دموكراسي- اقتدار مركزي از جمله معضل هايي هستند كه كتاب به آنها پرداخته است.
بخش ششم و هفتم كتاب به ترتيب به بررسي بازار و جامعه مدني پس از تحقق دموكراسي مي پردازد. در اين 2 بخش با عنوان هايي چون «آيا دموكراسي موجب تغيير ساختار ديوانسالاري بازار شد؟» و «تضعيف جامعه مدني و دموكراسي كره»، به توفيق نداشتن دموكراسي براي اثرگذاري مثبت در ساختار بازار و جامعه مدني كره جنوبي پرداخته شده است.
سرانجام نويسنده بخش هشتم را با عنوان «مردمي كردن دموكراسي» به عنوان نتيجه گيري به خواننده عرضه مي كند. اين بخش با عنوان هايي چون «دموكراسي محافظه كارانه» ، «سركوب تعارضات و حذف ايده هاي جايگزين»، «گذاز تعارضات فردي به تعارضات اجتماعي»، «انحطاط به سوي دموكراسي نئوليبرال» و «چرا دموكراسي نيز به يك دولت كارآمد نياز دارد؟» علاوه بر ذكر نمونه هاي واقعي از آنچه در قالب دموكراسي كره اي در حال وقوع است، بر لزوم پيش بردن دموكراسي پس از تحقق ساختار آن در كشور تاكيد مي ورزد.
اين كتاب توسط سعيدرضا اتحادي كارشناس ارشد روابط بين الملل از دانشگاه «اينها» كره جنوبي، به صورت مستقيم از زبان كره اي به فارسي و با كسب حقوق ترجمه و انتشار كتاب از ناشر ترجمه شده است و با پيش گفتاري از بهزاد شاهنده استاد دانشگاه تهران، در 378 صفحه با قيمت 270 هزار ريال به بازار عرضه شده است.
**9282**1027