محمدعلی شریكیان روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینكه گردوهایی كه در این استان و جاهای دیگر كشت می شود به صورت بذری است اظهار كرد: گردوهای بذری دیر به بار می نشیند، بار مناسب نمی دهد، كیفیت مطلوب ندارد، نسبت به سرمای دیررس بهاره حساسیت دارند، دارای جث بزرگ و برداشت آن به راحتی انجام نمی شود.
وی با اشاره به مزایای گردوی پیوندی گفت: این نوع گردو در بهار دیرتر جوانه آن باز می شود، خطر سرمای دیررس بهاره در آن وجود ندارد، جثه متناسب و كوچك تری دارند و عملیات مكانیزاسیون در آن راحت تر ایجاد می شود.
شریكیان با بیان اینكه هم اكنون پی گیر هستیم كه نهال گردوی پیوندی در سال های آتی داشته باشیم افزود: هم اكنون چندین استان نهال گردوی پیوندی دارند كه در این استان به دلیل بعد مسافت و گران بودن قیمت آن( قیمت هز نهال گردوی پیوندی 500 هزار ریال است) استقبال نكردند ولی اگر نتیجه آن را ببینند استقبال آن ها بیشتر خواهد شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی با اشاره به دیگر مزایای گردوی پیوندی گفت: گردوی معمولی در یك هكتار دو تن و گردوی پیوندی دو برابر محصول می دهد كه ارزش ریالی محصول بیشتر از هزینه های آن است زیرا كه گردو ارزش صادراتی و تراز تجاری ما را مثبت می كند كه در یك شرایط ساده امكان پذیر و عملكرد آن بیشتر است.
شریكیان سطح باغ های گردوی این استان را 324 هكتار غیربارور و هزار و 797 هكتار بارور عنوان كرد و افزود: از این میزان سطح سالانه پنج هزار و 700 تن محصول تولید داریم كه میانگین عملكرد در باغات 3100 تن است.
خراسان شمالی 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی دارد كه از این سطح حدود 40 هزار هكتار باغ و مابقی زراعت است.
7186/ 6042
یك مسئول استانی:
باغداران خراسان شمالی ازایجاد باغ های گردوی پیوندی استقبال نمی كنند
۹ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۱۵
کد خبر:
82092010
شیروان- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی گفت: هرچند گسترش باغ های گردوی پیوندی در این استان از سال 94 آغاز شده است اما، باغداران از ایجاد یا گسترش آن استقبال نمی كنند.