به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي اداره كل دامپزشكي خراسان شمالي، مديركل دامپزشكي گفت: در اين طرح كه 40 روز به طول مي انجامد، با بهره گيري از توان اكيپ هاي مايه كوب بخش دولتي و خصوصي، صددرصد جمعيت دام سنگين استان تحت پوشش قرار مي گيرند؛ همچنين با احتساب آمار مايه كوبي ماه هاي اخير در جمعيت دام سبك اين استان عليه اين بيماري، قريب دو سوم جمعيت گوسفند و بز هم در قالب اين طرح مايه كوبي مي شوند.
دكتر سيد محمدمهدي احمدي خاطرنشان كرد: در اين طرح، واكسن هاي مورد استفاده براي مايه كوبي دام هاي سبك، توليد داخل بوده و لذا مايه كوبي گوسفندان و بزها در سراسر كشور به رايگان انجام مي شود و اگرچه واكسن هاي درنظر گرفته شده براي دام هاي سنگين، واكسن وارداتي و بهادار است، ولي با اين حال اين اداره كل تلاش كرده است با بهره گيري از اعتبارات استاني، واكسيناسيون گاو و گوساله ها را نيز رايگان انجام دهد تا حداكثر استقبال دامداران استان از طرح جديد را شاهد باشيم.
به گفته وي دامپزشكي شهرستان ها طبق دستورالعمل سازماني مي توانند در قالب ماده 88 و قانون خريد خدمت طرح توسعه عمليات بهداشتي دام هاي روستايي و عشايري، از توان بخش خصوصي دامپزشكي در اين طرح بهره گيرند و بخشي از عمليات مايه كوبي را برون سپاري كنند.
مديركل دامپزشكي با اشاره به مايه كوبي عليه تب برفكي براي بيش از 900 هزار رأس گوسفند و بز و افزون بر 5 هزار رأس گاو و گوساله در طرح ضربتي 5 ماه گذشته، خاطرنشان كرده از تزريق واكسن تب برفكي به آن ها كمتر از 2 ماه سپري شده است، نيازي به دريافت دوباره واكسن ندارند و ايمني لازم در آن ها به وجود آمده است.
دكتر احمدي در عين حال تاكيد كرد: ثمربخشي هرچه بيشتر اين طرح منوط به همكاري كامل بهره برداران صنعت دام استان است؛ بنابراين از عموم دامداران و چوبداران مي خواهيم از نقل و انتقال دام ها بدون هماهنگي شبكه هاي دامپزشكي خودداري كنند تا پوشش حداكثري جمعيت هدف حاصل شود.
اين مقام مسئول با افزودن اين كه شرط موفقيت در مبارزه با بيماري هايي نظير تب برفكي علاوه بر انجام واكسيناسيون، رعايت اصول قرنطينه اي و بهداشتي است، تصريح كرد: با توجه به ماهيت چنين بيماري هايي، دامداران بايد با رعايت كامل ضوابط قرنطينه اي و اصول امنيت زيستي اعلام شده از سوي دامپزشكي و خودداري از خريد دام از كانون هاي آلوده و مشكوك به بيماري، از انتقال بيماري به واحدهاي خود جلوگيري كنند.
وي تاكيدكرد: دامداران در صورت ضرورت و خريد دام جديد، آن ها را 21 روز در قرنطينه و مكاني جدا از دام هاي قبلي نگهداري كنند تا از سلامت دام هاي جديد اطمينان حاصل شود و سپس آن ها را در گله ادغام كنند.
به گزارش ايرنا، خراسان شمالي با دارابودن بيش از 2 ميليون رأس دام سبك و حدود 60 هزار رأس دام سنگين، در شمال شرق كشور قرار دارد./
7184/ 1744
بجنورد- ايرنا- طرح فراگير واكسيناسيون دام هاي سبك و سنگين خراسان شمالي عليه بيماري تب برفكي آغاز شد.