به گزارش ایرنا، رئیس هیات سوار كاری خراسان شمالی در این آیین با بیان اینكه این استان دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی در ذخیره ژنتیك اسب اصیل تركمن است گفت: متاسفانه زیرساخت ها برای صنعت اسب در این استان مهیا نشده است.
علی مباركی افزود: با وجود اینكه در این استان تولید كننده های با تجربه و دلسوزی وجود دارد، اما نبود امكانات باعث شده است كه تولیدات آنان دیده نشود.
وی با بیان اینكه بزودی در این استان پیست سواری كاری ایجاد می شود اظهار كرد: هم اكنون در مرحله تحویل زمین برای ساخت این پیست هستیم كه امیدواریم با تخصیص اعتبار مورد نیاز بتوانیم مكانی مناسب برای سواركاران و تولید كننده ها فراهم كنیم تا تولیدات آنان به نمایش گذاشته شود.
فرازانه شاددل جانشین جشنواره ملی اسب اصیل تركمن نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: در این دوره از جشنواره با احتساب كره ها 100 راس اسب شركت كرده اند.
وی افزود: در این جشنواره تنها زیبایی اسب به معرض نمایش و مسابقه گذاشته می شود كه در 10 گروه و در سنین مختلف مورد داوری داوران قرار می گیرند.
وی اظهار كرد: در این دوره از جشنواره اسب های اصیل تركمن از شركت كننده هایی از استان های خراسان رضوی، شمالی، گلستان و تهران شركت دارند.
همچنین در این جشنواره از تمبر اسب اصیل تركمن و كتاب تبارنامه اسب اصیل تركمن رونمایی شد.
*** حاشیه های مهمتر از متن برگزاری جشنواره ملی اسب اصیل تركمن
به گزارش خبرنگار ایرنا رییس هیات سوار كاری خراسان شمالی با وجود تلاش و اصرار خبرنگاران از جواب دادن به سئوال ها در خصوص اطلاعات این جشنواره و چگونگی تدوین برنامه های مرتبط و بویژه كیفیت شركت كنندگان و همچنین چرایی اعتراض فعالان بومی صنعت اسب استان ، خودداری كرد.
خبرنگار ایرنا از سایر مسئولان برگزاری این جشنواره ملی نیز جویای كسب اطلاعات بیشتر شد كه آنان نیز از جواب دادن خودداری كردند.
تعدادی از سوار كاران، اسب داران و تولید كنندگان اسب اصیل تركمن در حاشیه این جشنواره نسبت به كیفیت برگزاری این جشنوار گلایه و انتقاد شدید داشتند و گفتند: این جشنواره به صورت غیر استاندارد برگزار شده است و حتی پوستر آن دچار اشكال اساسی است،چراكه اسبی در آن تبلیغ شده كه با اهداف برگزاری جشنواره در تضاد است.
آنان در حاشیه این جشنواره با صدا و سیما و سایر رسانه ها مصاحبه كردند و افزودند: بیشتر سواركاران و اسب دارانی كه اسب اصیل تركمن دارند از شركت در این جشنواره خودداری كرده اند چرا كه اسب های شركت كننده در این جشنواره اسب اصیل تركمن نیستند.
آنان همچنین از رونمایی كتاب تبار نامه اسب اصیل تركمن نیز گلایه داشتند و گفتند: این تبار نامه نیز مخدوش و اطلاعات آن بر مبنای علمی جمع آوری نشده است.
آنان افزوند: برگزاری چنین جشنواره ای آبروی استان را خواهد برد، استانی كه خود تولید كننده اسب اصیل تركمن است و جشنواره ای با همین عنوان برگزار می كند باید اسب های شركت كننده در آن حداقل از اصالت برخوردار باشد، برگزاری جشنواره به این طریق ضربه بزرگی به صنعت اسب كشور و استان خواهد زد.
دومین جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل تركمن با حضور شركت كننده های از چندین استان كشور در بوستان تفریحی بش قارداش بجنورد و با حضور جمع كثیری از مردم و مشتقان صنعت اسب برگزار شد.
استان خراسان شمالی به عنوان یكی از اصلی ترین ذخیره گاه های ژنتیك اسب اصیل تركمـن در كشور شناخته شده است اما متاسفانه این ظرفیت مهم برای توسعه پایدار این خطه مورد غفلت قرار گرفته است.
در استان خراسان شمالی سه هزار راس اسب وجود دارد كه یكهزار راس آن اسب اصیل تركمن است.
3007/ 1744
با حاشیه هایی مهمتر از متن
دومین جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل تركمن در خراسان شمالی برگزار شد
۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۲۰:۰۹
کد خبر:
82094768
بجنورد - ایرنا - ' دومین جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل تركمن ' عصر دوشنبه با حضور 100 راس اسب اصیل تركمن با حاشیه هایی مهم تر از متن، در بجنورد مركز استان خراسان شمالی برگزار شد.