۱۱ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۲۴
کد خبر: 82095063
T T
۰ نفر
ایجاد واحدهای جوار معدنی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است

یزد - ایرنا - مدیر عامل مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق گفت: ایجاد واحدهای صنعتی جوار معدنی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی است.

به گزارش ایرنا، سید محسن ابویی روز دوشنبه در جمع اصحاب رسانه استان یزد افزود: با توجه به اینكه امسال از طرف مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده و همچنین تاكید معظم له بر جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی ، از اینرو یكی از موارد اقدام و عمل در واقع راه‏اندازی مجتمع جوار معدنی نظیر این مجتمع است كه در راستای تكمیل چرخه تولید فولاد كشور در حال ساخت است.
وی ادامه داد: افتتاح كارخانه نورد میلگرد این مجتمع در اسفندماه گذشته همزمان با سفر استانی رئیس جمهوری به یزد و با حضور وزیر صنعت، معدن وتجارت در محل این كارخانه انجام شد.
مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق خاطرنشان كرد: این مجتمع در زمینی به مساحت 488 هكتار در حال ساخت است كه تشكیل شده از مجموعه انباشت، برداشت و واگن برگردان به ظرفیت پنج میلیون تن، كارخانه گندله سازی با ظرفیت پنج میلیون تن، یك واحد احیا با ظرفیت 800 هزار تن، یك واحد فولادسازی و ریخته‌گری با ظرفیت 800 هزار تن و دو واحد نورد كه هر كدام به ظرفیت 550 هزار تن است كه در حال حاضر یكی از این واحدها در حال فعالیت است.
ابویی با اشاره به اینكه در این مجتمع دو هزار و 200 شغل بصورت مستقیم و بیش از 10 هزار شغل بصورت غیرمستقیم در این طرح جوار معدنی ایجاد خواهد شد افزود: هم اكنون 300 نفر بصورت مستقیم در این مجتمع مشغول بكار هستند كه همگی از افراد بومی شهرستان بافق استخدام شده‌‌اند همچنین روزانه 180 تریلر برای جابجایی محصولات واحد نورد در این مجتمع تردد می كنند و و محصول این واحد به خارج از كشور نیز صادر می شود.
معاون اجرایی مجتمع فولاد بافق نیز در این نشست گفت: زیرساخت‌های این مجموعه شامل تصفیه و تامین آب، واحد انباشت و برداشت واگن برگردان همه بطور كامل آماده‌سازی شده همچنین واحد احیای مستقیم اكنون از پیشرفت 50 درصدی برخوردار و كارخانه نورد میلگرد نیز در دست بهره‌برداری است ضمن اینكه كارخانه فولادسازی و ریخته‌گری نیز در مرحله عقد قرارداد و آغاز عملیات اجرایی است.
حمیدرضا رضایی افزود: قرارداد واحد گندله‌سازی نیز با یك شركت آلمانی منعقد شده و امیدواریم با رفع مشكلات مالی بتوانیم هر چه سریع‌تر شاهد آغاز بكار و بهره‌برداری از واحدهای مختلف این مجموعه باشیم و با تامین بودجه در بخش‌های مختلف، اجرا سرعت و شتاب بیشتری می‌گیرد وراه‌اندازی این مجموعه تحولی بزرگ در منطقه ایجاد خواهد كرد و كاهش خام فروشی معادن را نیز به دنبال خواهد داشت.
قائم مقام مجتمع فولاد بافق نیز در این نشست گفت: مجتمع فولاد بافق واحدهای تولیدی مختلفی دارد كه با ظرفیت‌های متفاوت در حال كار یا طی روال احداث هستند وامیدواریم زنجیره كامل تولید فولاد در كشور در عمل محقق شود.
مهدی سیف علیشاهی افزود: تاكنون پنج هزار میلیارد ریال در بخش‌های مختلف این مجتمع هزینه شده كه این رقم تاكنون بدون استفاده از تسهیلات بانكی است و تا این مرحله تنها سهم سهامداران و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هزینه شده است.
وی اظهار داشت:سهم ارزی مجتمع نیز توسط بخش خصوصی هزینه شده و بقیه سهم ارزی و ریالی باید از سوی بانك ملت تزریق شود و اكنون منتظر اقدام بانك هستیم و به محض تزریق اعتبار فعالیت‌های اجرایی ادامه می یابد.
قائم مقام مجتمع فولاد بافق خاطرنشان كرد: زمان اجرای طرح‌ها 40 ماه است و زمان آغاز طرح‌ها منوط به زمانی است كه بانك سهم سرمایه‌گذاری خود را به مجموعه تزریق كند و موسسات و بانك‌های خارجی نیز برای سرمایه‌گذاری در این مجتمع اعلام آمادگی كرده‌اند كه امیدواریم بانك ملت هر چه سریع‌تر تعهد خود را اجرایی كند تا روند احداث واحدها با سرعت بیشتری انجام شود.
مدیر طرح برق مجتمع فولاد بافق نیز در این نشست با اشاره به هزینه 650 میلیارد ریالی برای احداث شبكه برق مجتمع گفت: پست برق نخلستان كه تغذیه كننده پست فولاد بافق است با ظرفیت تولید 170 مگاوات برق در سفر رئیس جمهور به استان یزد در اسفندماه سال گذشته افتتاح شد.
مهدی متقی افزود:این پست در دو خط اصلی و ذخیره با خط انتقال 12 كیلومتر احداث شده و می‌تواند پاسخگوی برق یك استان باشد اما با توجه به نیاز صنایع فولادی به برق به عنوان یك زیرساخت اصلی، این خط با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی مجتمع فولاد بافق ویژه این مجتمع احداث شده است.
وی اظهار داشت:این پروژه برق‌رسانی در مجموع كار برق‌رسانی به فولادسازی، دو خط نورد، ذوب و ریخته‌گری و گندله‌سازی در مجموعه فولاد بافق را بر عهده دارد و اكنون زیرساخت برق این مجتمع كامل است و ركورد احداث خط 400 كیلوولت به لحاظ زمانی در این پروژه زده شد چون این پروژه در مدت زمان هفت ماه احداث شده و در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.
مدیر پروژه برق مجتمع فولاد بافق گفت:فیدر اول این مركز بهره‌برداری شده و فیدر دوم نیز آماده بهره‌برداری است و برای مواقع نیاز از فیدر دوم به عنوان فیدر ذخیره استفاده می‌شود تا برق در این مجتمع با قطعی مواجه نشود.
جمعی از خبرنگاران استان و شهرستان در پایان این نشست از قسمتهای مختلف مجتمع فولاد بافق بازدید كرده و از نزدیك در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفتند.
شهرستان بافق در 110 كیلومتری شرق یزد واقع است.
8068/7539