۱۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82097135
T T
۰ نفر

در مصرف شير صرفه جويي نكنيد

۱۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82097135
در مصرف شير صرفه جويي نكنيد

تهران - ايرنا - اول ژوئن (12 خرداد) به منظور افزايش آگاهي عمومي در مورد فوايد شير و محصولات لبني و عرضه فرآورده هاي با كيفيت و سالم، روز جهاني شير نامگذاري شده است.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا، اين مناسبت براي اولين بار در اول ژوئن سال 2001 ميلادي توسط سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد جشن گرفته شد و هرساله تعداد كشورهايي كه اين مناسبت را جشن مي گيرند و براي آن برنامه هاي مختلف دارند، افزايش مي يابد. اين مناسبت با هدف افزايش آگاهي در مورد اهميت شير و محصولات لبني سالم و تمركز بر توليد اين محصولات، با صرفه اقتصادي، توسط توليدكنندگان و مصرف كنندگان برگزار مي شود.
*** اهميت شير
شير منبع غني كلسيم، منيزيم، روي، فسفر، يد، آهن، پتاسيم، فولات، ويتامين A، D، B12، پروتئين و چربي سالم است. محققان بر اين باورند كه مصرف سه وعده شير يا ماست در روز، تمام نياز كلسيم بدن را تامين مي كند.
اسيدهاي آمينه ضروري و چربي هاي غير اشباع در شير، سبب افزايش انرژي و احساس سرزندگي مي شوند. برخي از فوايد شير عبارتند از :
-مانع از بروز پوكي استخوان مي شود
-مانع از پوسيدگي دندان ها مي شود
-به افزايش حجم ماهيچه ها كمك مي كند
-قادر به درمان اختلال خواب است
-سبب شفافيت پوست مي شود
-سبب آبرساني به بدن مي شود
-به افزيش حافظه كمك مي كند
-دركاهش احتمال بروز زوال عقل نقش دارد
-به كاهش وزن كمك مي كند
-به رشد و سلامت مو كمك مي كند
-احتمال ابتلا به سرطان را كاهش مي دهد
-سبب كاهش استرس مي شود
مطالعات نشان مي دهد كه شير ارگانيك يا شير توليد شده از دام هايي كه از علوفه ارگانيك تغذيه مي كنند سبب تامين مواد مورد نياز بدن مي شود. ‌شير صنعتي حاوي آنتي بيوتيك و انواع هورمون هاي ناسالم است.
مصرف سه ليوان شير يا ماست كم چرب در روز، توسط كارشناسان تغذيه توصيه شده است. چنانچه شير سبب سوء هاضمه شود، شيرهاي بدون لاكتوز توصيه مي شود.
بهترين زمان مصرف شير، قبل از خواب است؛ چراكه علاوه بر جذب كلسيم لازم و استخوان سازي در بدن، سبب افزايش آرامش مي شود.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر