۱۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۰۴
کد خبر: 82097372
T T
۰ نفر
نانوكود هم تولید شد/ تولید محصول بیشتر با صرف آب و هزینه كمتر

تهران-ایرنا-محققان با استفاده از فناوری نانو به روشی دست یافته اند كه با صرف آب و انرژی كمتر، محصول بیشتری تولید می كند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از آی اف ال ساینس، پیش بینی می شود كه جمعیت جهان تا سال 2050 میلادی، به بیش از 9 میلیارد نفر برسد. این جمعیت نیازمند غذا، انرژی و آب سالم هستند. بانك جهانی و سازمان غذا و كشاورزی ملل متحد، همواره خواستار طرح هایی هستند كه با كاهش آب و انرژی، محصول غذایی بیشتری تولید شود. محققان دانشگاه واشنگتن با استفاده از فناوری نانو، به این هدف جامه عمل پوشانیده اند.
در این روش به جای كود شیمیایی، از نانوذرات روی كه در آزمایشگاه سنتر شده اند، استفادهمی شود. محصول مورد نظر ماش است كه استفاده گسترده ای در آسیا دارد. محصول نهایی با حفظ تمام ارزش های غذایی شامل انواع پروتئین، ویتامین و فیبر، با صرف انرژی و آب كمتر، در حجم وسیعتری تولید شده است.
محققان بر این باورند كه می توان این روش را به گونه ای توسعه داد كه محصولات، نسبت به نمونه های تولید شده با كود شیمیایی و صنعتی، با ارزش غذایی بیشتری تولید شوند.
كود یكی از فاكتورهای اساسی برای رشد بهتر گیاهان است. كشاورزان معمولا كود را با خاك یا از طریق تركیب با آب، در اختیار گیاه قرار می دهند. استفاده از كود یكی از مهمترین دلایل آلودگی اكو سیستم و ورود فسفر و نیتروژن اضافی به محیط زیست است.
كودهای تولید شده در مقیاس نانو، از نظر حجم با انواع كود قابل قیاس نیستند. از طرفی به دلیل اندازه ذرات، به راحتی توسط ریشه جذب می شود و كارایی بیشتری دارند. یكی دیگر از مزیت های كودهای تولید شده با فناوری نانو، نهایت سازگاری آن با محیط زیست است و حتی برای خاك فایده هم دارند.
می توان این كودها را روی برگ گیاهان اسپری كرد، یا از طریق آبیاری در اختیار گیاهان قرار داد.
تحقیقات دیگری نشان می دهد كه با استفاده از نانوكود می توان ارزش غذایی محصولات را افزایش داد. برای مثال استفاده از نانو ذرات دی اكسید تیتانیوم و اكسید روی، سبب افزایش لیكوپن موجود در گوجه فرنگی می شود.
در حال حاضر در آمریكا از نانوذرات مهندسی شده در پودر كیك و برخی از محصولات خوراكی دیگر استفاده می شود. صنایع پلاستیك سازی و دارو سازی و مواد بهداشتی، از دیگر زمینه های استفاده كننده از نانوذرات هستند.
محققان در حال تلاش برای بررسی خطرزا بودن این مواد برای سلامتی هستند.
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر