به گزارش دريافتي ايرنا به نقل از نمابر روز شنبه روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان فارس، محمد مهدي قاسمي در آيين توديع و معارفه مديران سابق و جديد امور اراضي استان افزود: بر اساس آمار رسمي طي چند سال اخير در كشور بيش از يك ميليون هكتار ازاراضي كشاورزي تغيير كاربري غير مجاز داده شده است و چند ميليون هكتار ديگر نيز در معرض تهديد قرار دارد.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه براي توليد يك سانتي متر اراضي كشاورزي، صدها سال زمان نياز است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس اظهار كرد: درسالهاي اخير گسترش روزافزون تلاش براي تصرف، تملك، تفكيك، خرد كردن و تغيير كاربري اراضي بخصوص زمينهاي كشاورزي و ميل كاذب به ويلاسازي، ساخت باغشهرها و تفرجگاه ها و مسائلي از اين دست ، فشار براي زمينخواري از طريق تغيير غيرمجاز كاربري اراضي كشاورزي و نيز تصرف زمينهاي منابع ملي و دولتي در مناطق مختلف كشور به ويژه در حريم شهرها و حوزه نفوذ شهرهاي بزرگ را تشديد كرده است.
قاسمي تاكيد كرد: براي حفظ و صيانت اززمينهاي كشاورزي بايد از اين زمين ها به نحو مطلوب استفاده شود و بين مردم نيز اين فرهنگ نهادينه شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس در ادامه، خرد شدن و تفكيك زمينهاي كشاورزي را يكي از چالش هاي پيش رو دانست و افزود:يكي از موانع اصلي توسعه كشاورزي وعدم بازدهي و بهره وري مناسب توليد محصولات كشاورزي، خرد شدن و پراكنش زمينهاي زراعي و باغي است.
قاسمي گفت: خرد شدن زمينهاي كشاورزي در ابعاد مختلف اكولوژيكي، اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و كاربري، ضررهاي جبرانناپذيري را در دستيابي به توسعه بخش كشاورزي و به تبع آن توسعه پايدار كشور به دنبال دارد.
در اين آيين علي ارغون به سمت مدير امور اراضي سازمان جهادكشاورزي استان فارس معرفي شد.
در اين مراسم همچنين عبدالعلي كريمي مدير سابق امور اراضي فارس به عنوان قائم مقام معاون توسعه مديريت و منابع انساني سازمان جهاد كشاورزي فارس معرفي و از خدمات دكتر ناظمي دراين مسئوليت قدرداني شد.
2027/ 5054
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس:
فارس به لحاظ مقابله با تغيير كاربري زمينهاي كشاورزي در شرايط خوبي است
۱۵ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۴۹
کد خبر:
82100117
شيراز- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس گفت: اين استان نسبت به استان هاي ديگر از شرايط خوبي در جلوگيري از تغيير كاربري غيرمجاز اراضي برخوردار است ولي ادامه اين روند نيازمند برنامه ريزي دقيق و مديريت براي مقابله با چالش هاي اين بخش مي باشد.