۱۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۴۰
کد خبر: 82100455
T T
۰ نفر
مقابله با تروریسم در جهان نیازمند همكاری بین المللی است

بلگراد-ایرنا- معاون امور بین المللی وزارت امور خارجه رومانی گفت: حوادث تروریستی در اروپا و دیگر نقاط جهان نشان داد كه مقابله با این بلیه به همكاری بین المللی نیاز دارد.

به گزارش ایرنا، «دانیلا گوتمن» روز شنبه در همایش بین المللی مبارزه با تروریست كه در بخارست پایتخت رومانی برگزار شد طی سخنانی با اشاره به عضویت رومانی در موسسات اروپایی و غربی از جمله شورای وزیران اتحادیه اروپایی و ناتو پیشنهاد كرد كه رومانی نقش پر رنگ تر در مهار تروریسم و خاموش كردن مشكلات در خاورمیانه داشته باشد.
گوتمن همچنین در ادامه به حوادث تروریستی در اروپا و دیگر نقاط جهان اشاره و بر لزوم همكاری بین المللی در مقابله با این بلیه تاكید كرد و افزود: رومانی با تمام كشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا روابط دیرینه و خوبی دارد و در سال 2015، حجم روابط تجاری با این مناطق، 5 میلیارد دلار بوده است.
وی همچنین گفت كه رومانی موافق راه حل دو دولت در فلسطین است و از توافق ایران و گروه 1+5 در مورد مساله هسته ای حمایت می كند.
حمید معیر» سفیر جمهور ی اسلامی ایران در بخارست نیز در این همایش ضمن خوش آمدگویی به مهمانان با اشاره به اینكه برخی قدرت های جهانی از گروه های تروریستی و اقدامات غیر انسانی آنها در جهت منافع نامشروع و پیشبرد سیاست های پلید خود در منطقه بهره برداری می كنند، گفت: میراث شوم استعمار در خاورمیانه و تأثیرپذیری كشورهای این ناحیه از تجاوز استعماری غرب عوارض منفی زیان باری را به دنبال داشته است.
سفیر كشورمان در بخارست، دولت غاصب صهیونیستی را در قلب جهان اسلام چون غده ای سرطانی دانست كه برای مسلمانان، ایجاد آن نمایش واقعی از احساسات خصمانه انگلستان، فرانسه و آمریكا نسبت به دنیای اسلام به حساب می آید.
وی افزود: جنگ های خونینی كه بر سر این سرزمین میان مسلمانان و اشغالگران قدس درگرفته، دردها، رنج ها و آوارگی هایی كه ملت مسلمان فلسطین متحمل گشته اند و كشمكش پنهانی قدرت های بزرگ روشنگر اهمیت این سرزمین در معادلات سیاسی بین الملل می باشد.
«حسین قریبی» كارشناس ارشد وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یكی از سخنرانان طی سخنانی به خطر و ابعاد خطرناك تروریسم و رژیم های مقابله با تروریسم در سطح بین المللی و نقش سازمان ملل در این خصوص اشاره و بر نقش و كاركرد شورای امنیت بویژه از سال 1999 و تصمیمات كلیدی این شورا در رابطه با این موضوع تاكید كرد.
«سید وحید كریمی» رئیس گروه اروپای دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه كشورمان نیز در این همایش طی سخنانی گفت: در چارچوب نظری، امنیت پدیده بین المللی و همگانی است.
كریمی افزود: در گذشته ممكن بود كه قاره یا كشوری در امنیت بسر می برد، اما همسایه و یا قاره دیگر درگیر جنگ و اغتشاش باشد. همانطور كه مشاهده می شود جنگ در خاورمیانه و شمال آفریقا متعاقب اقدامات تروریستی و یا مهاجرت به اروپا را بدنبال داشته است.
وی افزود: اگر خاورمیانه در آتش جنگ، افراط گرایی و تروریسم درگیر باشد اروپا نیز درگیر این مسائل خواهد بود و اگر واقعا دنبال حل واقعه باشیم نباید تنها به مسائل داخل خاورمیانه بسنده كنیم زیرا كشورهای خاورمیانه به تنهایی قادر به حل و فصل مسائل خود نیستند و دخالت های خارجی تاثیر گذار بر مسایل خاورمیانه است.
«كیهان برزگر» مدیر موسسه مطالعات استراتژیك و خاورمیانه ایران نیز در این همایش بزرگ در بخارست كه با همت سفارت ایران و دیگر نهادهای رومانی برگزار شد با اشاره به اینكه نسبت به ریشه های تروریسم دو دیدگاه مختلف در فكر و ایدئولوژی و نتیجه بحران های سیاسی و تضعیف دولت ها وجود دارد به ائتلاف های موجود در منطقه به رهبری آمریكا، عربستان سعودی، تركیه، ایران و روسیه پرداخت كه هر یك اهداف متفاوت و خاص خود را دنبال می كنند .
«لیویو مورشان» رئیس اجرایی موسسه ائوریسك رومانی نیز در این سمینار ضمن اشاره به اهمیت موضوع مبارزه با تروریسم گفت: دومین گردهمایی ما هم اختصاص به مسئله تروریسم دارد و دلیل آن واضح است چرا كه این موضوع در دستور كار جلسه اخیر گروه هفت در ژاپن نیز مورد بحث بوده است.
«لوئیجی ربوفی» رئیس سازمان اروپایی برای امنیت در بروكسل نیز در این همایش گفت: تروریسم یك تهدید فراملی است، بطور سنتی مباحث امنیتی در اروپا در سطح ملی مورد توجه قرار می گیرد. البته تلاش هایی شده تا مساله در سطح اتحادیه اروپا قرار گیرد. كمیسیون اروپا در سال 2010، در مباحث تروریسم و حفاظت از تاسیسات حیاتی وارد شده بود.
همچنین در این سمینار از جمله «هارلان اولمان» مشاور ارشد شورای آتلانتیك و عضو گروه مشاوران راهبردی این شورا از آمریكا، «كارلوس برانكو» تحلیلگر راهبردی و معاون پیشین مدیر كل دانشكده جنگ پرتغال، «سیلویو ناته» رئیس مركز مطالعات جهانی دانشگاه سیبیو رومانی، رادو موشتسكو رئیس بخش روابط اقتصادی بین المللی دانشگاه مطالعات اقتصادی بخارست، «رزرازی المصطفی» كارشناس مدیریت بحران، امور راهبردی، روانشناسی جنایی، امور امنیتی و ضد تروریسم دانشگاه ساپورو گاكوئین ژاپن و دانشگاه محمد پنجم مراكش از سخنرانان این همایش بزرگ در بخارست رومانی بودند.
«اروپام**436**1566
۰ نفر