عمده ترين مشكل واحدهاي توليدي استان خراسان شمالي تامين منابع مالي و نقدي است

آشخانه-ايرنا- معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري خراسان شمالي با اشاره به ركود حاكم بر برخي از واحدهاي توليدي گفت: مهمترين مشكلات واحدهاي توليدي استان تامين نشدن منابع مالي و نقدينگي است.

به گزارش ايرنا محمود دلپسند روز يكشنبه در حاشيه جلسه كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان خراسان شمالي در مانه وسملقان اظهاركرد: واحدهاي توليدي استان كه در گذشته تسهيلات دريافت كرده اند، به دليل ركود حاكم بر بازار نتوانسته اند محصولات خود را بفروش برسانند و پرداخت نشدن به موقع بدهي هاي بانكي باعث شده است چالش ها نيز براي تامين سرمايه افزايش يابد.
وي افزود: پرداخت نشدن بدهي هاي اين واحدهاي توليدي باعث شده اين واحدها نتوانند از تسهيلات جديد بانكي استفاده كنند.
وي افزود:در گذشته افرادي كه به اداره ماليات و يا تامين اجتماعي بدهكار بودند نمي توانستند تسهيلات دريافت كنند كه در حال حاضر به اين صورت نيست و براي رفع مشكلات ركود هم اينك هيچ گونه استعلامي از اين دو سازمان گرفته نمي شود.
دلپسند تصريح كرد: اگر واحدهاي توليدي تا شهريورماه سال جاري در ماليات به تفاهم برسند و بدهي هاي خودرا پرداخت كنند جرايم آنها بخشيده خواهد شد.
وي هدف از برگزاري جلسه هاي رفع موانع توليد با توجه به شعار سال، برطرف كردن رفع موانع واحدهاي توليدي در استان و بالا بردن اقتصاد كشور دانست.
معاون استاندار خراسان شمالي تصريح كرد:اگر در استان واحدي به بهره برداري برسد و براي بازپرداخت اقساط به بانك مراجعه نكنند خلاف قانون است و با آنها نيز برخورد خواهيم كرد.
وي خاطرنشان كرد: در صورت مشخص شدن مقصر بودن واحدهاي توليدي هيچ گونه حمايتي از آنان نخواهيم داشت.
دلپسند افزود: واحدهاي توليدي كه توجيه اقتصادي نداشته باشند حمايت نمي شوند.
وي با انتقاد از روند فرايندهاي اداري در استان خراسان شمالي گفت: متاسفانه در اين استان مسايل به صورت كند و طولاني جلو مي رود كه ناشي از كامل نبودن اختيارات مديران استاني است.
فرماندار مانه وسملقان نيز در اين نشست گفت: مانه وسملقان در بخش هاي كشاورزي و حوزه گردشگري قابليت هاي چشم گيري دارد.
غلامرضا عوض زاده افزود: بخشي از مشكلات واحدهاي توليدي مربوط به دستگاه هاي اجرايي است .
وي تصريح كرد: شهرستان مانه وسملقان با وجود منابع آبي خوبي كه برخوردار است با 45حلقه چاه عميق و 500قنات در بخش كشاورزي نقش موثري در حوزه كشاورزي دارد.
وي توليد 90درصد كلزا،95 درصد برنج ،70 درصد پنبه و 70 درصد گوجه فرنگي استان توسط شهرستان را يكي از قابليت هاي مانه وسملقان عنوان كرد.
در اين جلسه كه بيش از 4 ساعت به طول انجاميد تعدادي از واحدهاي توليدي به مشكلات ماليات، نقدينگي ،منابع مالي ،مشكلات آب،برق،گازو همچنين ضمانت هاي و وثيقه هاي بانكي پرداختند و خواستار برطرف شدن مشكلات واحدهاي توليدي شدند.
شهرستان 110 هزار نفري مانه وسملقان در 45 كيلومتري غرب بجنورد واقع شده است.
7183/ 1744